«Δεν ήταν πάγος, αλλά πάχνη»

«Δεν ήταν πάγος, αλλά πάχνη»

Ο γεωπόνος Γιάννης Λάμπρης συνέταξε πόρισμα για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου του ΠΑΣ Γιάννινα στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, ξεκαθαρίζοντας ότι πως το στρώμα που είχε δημιουργηθεί δεν ήταν πάγος, αλλά... πάχνη!

Ο γεωπόνος στο πόρισμά του υπογραμμίζει ακόμα ότι το στρώμα είχε διαλυθεί το πρωί της Κυριακής (15/1), αλλά μέχρι να ξεκινήσει η αναμέτρηση δημιουργήθηκε και πάλι και τα μηχανήματα καθαρισμού δεν μπορούσαν να εισέλθουν στο γήπεδο, λόγω των επεισοδίων που έγιναν στην εξέδρα των φιλοξενούμενων.

Αναλυτικά το πόρισμα:

«ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ

• Έλλειψη αποθηκευτικού χώρου ασφαλούς φύλαξης του μηχανολογικού εξοπλισμού συντήρησης του χλοοτάπητα, γενικότερα και ειδικότερα κατά το διήμερο διεξαγωγής των αγώνων.

• Απόρροια αυτού η συνεχής μεταφορά των μηχανημάτων από την αποθήκη του εργολάβου στο γήπεδο.

• Καθημερινή και ανεξέλεγκτη δραστηριότητα δεκάδων ατόμων στο γήπεδο και συγκεκριμένα στον αγωνιστικό χώρο.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

• Ο συνδυασμός βροχόπτωσης την Παρασκευή 13/01/2012 και το Σάββατο 14/01/2012 με τις πολικές θερμοκρασίες το βράδυ του Σαββάτου 14/01/2012 (-7ο C) καθώς επίσης και ο συνδυασμός της θερμοκρασίας (-4ο C) την Κυριακή 15/01/2012 και ώρα 19:30 με το ψιλό αεράκι είχαν ως αποτέλεσμα τη σκλήρυνση του χώματος (δεν υπήρχε πάγος). Εάν είχε πραγματοποιηθεί ο αγώνας στις 17:15 δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

• Την Κυριακή 15/01/2012 οι εργασίες αφαίρεσης της πάχνης από τον αγωνιστικό χώρο έως τις 17:00 έδειχναν πως όλος ο αγωνιστικός χώρος δεν είχε κανένα πρόβλημα, εξαιρουμένου του ανήλιου τμήματος, μιας λωρίδας 5 - 6 μέτρων πλάτους και 50 - 60 μέτρων μήκους, δηλαδή περίπου 300 - 350 m2, το οποίο παρουσίαζε μια σκληρότητα. Στο εν λόγω τμήμα του γηπέδου πάγος δεν υπήρχε, παρά μόνο αυξημένη σκληρότητα χώματος και σε συνδυασμό με τη μειωμένη κάλυψη από φυτομάζα λόγω των γνωστών προβλημάτων (πολλοί αθλητές του στίβου), της χρήσης του τμήματος από τον επόπτη του κάθε αγώνα, της θερμοκρασίας στις 19:30 (-4ο C) και του παγωμένου αέρα, είχε ως αποτέλεσμα να σκληρύνει ακόμα περισσότερο.

• Όποιος επισκεφθεί σήμερα (Δευτέρα 16/01/2012) το στάδιο των Ζωσιμάδων με θερμοκρασίες που έφτασαν στους -14οC θα διαπιστώσει μόνο πάχνη και όχι πάγο.

• Παρά τις εκκλήσεις μου δεν μου επέτρεψαν να αφήσω τα μηχανήματα στο γήπεδο, μετά την αρχική ολοκλήρωση των εργασιών στις 17:00, για έκτακτη ανάγκη όπως και δημιουργήθηκε.

• Κατά την προσπάθεια εισόδου μου στο γήπεδο και έπειτα από κλήσεις που δέχτηκα από τους υπευθύνους της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, λίγο πριν την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα, η αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο σε εμένα προσωπικά και κατ' επέκταση στο φορτηγάκι που μετέφερε τα ειδικά μηχανήματα.

• Απορίας άξιο είναι πως το πρόβλημα δεν έγινε αντιληπτό κατά την διάρκεια του ζεστάματος των ποδοσφαιριστών και των διαιτητών και εμφανίστηκε μετά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος αντίδρασης.

• Ο πάγος μπορεί να υπάρξει σε κοιλότητες όπου συγκρατείται νερό, δημιουργώντας μια λεία και οριζόντια επιφάνεια και όχι σε συσσωρευμένα κομματάκια πάγου πάνω στο γκαζόν (όπως έδειξαν κάποιες φωτογραφίες) που προφανώς προήλθαν από το πλησίον ταρτάν για να δημιουργηθούν εντυπώσεις στα Μ.Μ.Ε.

• Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που ο χειριστής ανέβηκε στο μηχάνημα το οποίο ήταν αποθηκευμένο σε χώρο κάτω από την κερκίδα των φιλοξενούμενων (στην ανάπαυλα των ημιχρόνων) δέχθηκε σπασμένο κάθισμα από οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας το οποίο για καλή του τύχη πέρασε ξυστά από το κεφάλι του.

Μετά τιμής

Γιάννης Λάμπρης

Εργολάβος Τεχνικών Υποδομών».



Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved