Κουρμπέλης: «Να φτάσω ψηλά με τον Αστέρα»

Κουρμπέλης: «Να φτάσω ψηλά με τον Αστέρα»

Συνέντευξη του Δημήτρη Κουρμπέλη φιλοξενείται match programme του Αστέρα Τρίπολης με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον νεαρό άσο να δηλώνει πως θέλει να εκπληρώσει τα όνειρά του.

Ο 18χρονος αμυντικός κατάγεται από το Κορακοβούνι Κυνουρίας και έφτασε πολύ νωρίς να αγωνίζεται στην Σούπερ Λίγκα. Πριν τρία χρόνια έφυγε από την πρώτη του ομάδα για να αγωνιστεί στους Νέους του Αστέρα αρχικά και από πέρσι να γίνει μέλος της πρώτης ομάδας των Αρκάδων.

Φέτος ο Κουρμπέλης έχει ήδη αγωνιστεί σε οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος και Κυπέλλου, κερδίζοντας τα κολακευτικά σχόλια από τους ειδικούς του ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα κλήθηκε και αγωνίστηκε δέκα φορές με επιτυχία στην εθνική νέων, σκοράροντας μάλιστα μία φορά. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1993, έχει ύψος 1.82, ζυγίζει 75 κιλά και καλύπτει τις θέσεις του στόπερ και του αμυντικού χαφ.

Ο νεαρός Αρκάς αμυντικός δεν έχει κερδίσει μόνο με την ποιότητα του ως ποδοσφαιριστής κολακευτικά σχόλια, αλλά και για την συμπεριφορά του εκτός αγωνιστικών χώρων, με τη σοβαρότητα και την ωριμότητα που τον διακρίνουν ως προσωπικότητα.

Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;

«Από μικρός μου άρεσε το ποδόσφαιρο και ασχολήθηκα από την ηλικία των επτά ετών. Ήμουν συνέχεια με μία μπάλα στα πόδια, που είχε ως φυσική κατάληξη να γραφώ κάποια στιγμή στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας μου».

Ποιος ήταν η έμπνευση σου και σε οδήγησε στο ποδόσφαιρο;

«Οι γονείς μου από μικρή ηλικία προσπάθησαν να με βάλουν στον αθλητισμό και έκαναν πολλές θυσίες για να τα καταφέρω».

Ποιοι άνθρωποι σε στήριξαν και σε βοήθησαν μέχρι σήμερα;

«Καταρχάς η οικογένεια μου έπαιξε μεγάλο ρόλο, ενώ με όσους προπονητές έχω συνεργαστεί μέχρι σήμερα με έχουν βοηθήσει σημαντικά όλοι τους».

Φανταζόσουν όταν ξεκινούσες να παίζεις ποδόσφαιρο πως θα έφτανες στη Σούπερ Λίγκα;

«Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό για μένα. Από μικρός αγαπούσα το ποδόσφαιρο και έκανα όνειρα, που βγήκαν πραγματικότητα στην συνέχεια».

Ποιον παίκτη θαυμάζεις;

«Μου αρέσουν πολύ οι Τσάβι, Ινιέστα που αγωνίζονται στην Μπαρτσελόνα, γιατί έχουν απίστευτη τεχνική με τη μπάλα, έχουν φαντασία στο παιχνίδι και μερικές ενέργειες τους είναι απρόσμενες αιφνιδιάζοντας τους αντιπάλους τους».

Πόσο δύσκολο ήταν για σένα να προσαρμοστείς στις ανάγκες της Σούπερ Λίγκα;

«Σίγουρα οι ακαδημίες του Αστέρα δεν έχουν το άγχος, που υπάρχει στη Σούπερ Λίγκα. Ένας νεαρός ποδοσφαιριστής πρέπει να δείξει ότι αξίζει καθημερινά στην προπόνηση, για να τον εμπιστευτεί ο προπονητής του και να τον χρησιμοποιήσει».

Πιο δύσκολος αντίπαλος που έχεις αγωνιστεί;

«Αν και είμαι ακόμα στην αρχή της παρουσίας μου στη Σούπερ Λίγκα, θα ήθελα να ξεχωρίσω δύο ποδοσφαιριστές. Τον Άγγελο Χαριστέα που είναι ένας πολύ καλός επιθετικός με τεράστια εμπειρία και τον Ανδρέα Τάτο που είναι πολύ καλός χειριστής με την μπάλα».

Καλύτερος συμπαίκτης σου;

«Με όλους έχω καλές σχέσεις και πρέπει να πω ότι όλοι τους με βοηθάνε στις προπονήσεις και στους αγώνες με διάφορες συμβουλές για να βελτιώσω το παιχνίδι μου».

Μέχρι που φτάνουν τα όνειρα σου;

«Θα ήθελα να καθιερωθώ στον Αστέρα και να τον βοηθήσω να πετύχει τους στόχους του, δίνοντας τον καλύτερο μου εαυτό και δικαιώνοντας τους ανθρώπους που με πίστεψαν και με εμπιστεύτηκαν».

Τα τελευταία χρόνια έχεις αγωνιστεί και στην Εθνική Νέων. Πόσο τιμητικό είναι αυτό για σένα;

«Είναι πολύ σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται με την Εθνική Ομάδα και θεωρώ πως είναι τρομερό συναίσθημα να φοράς το εθνόσημο στο στήθος. Από την πλευρά μου θα κάνω ότι μπορώ για να αγωνιστώ και τα επόμενα χρόνια στις Εθνικές Ομάδες».

Αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής τι θα ήθελες να ήσουν;

«Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, που να μην έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Από μικρό παιδί η ζωή μου είναι συνυφασμένη με το ποδόσφαιρο και αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου».

Σήμερα ένα σημαντικό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Θα ήθελα το σχόλιο σου…

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην έδρα μας. Πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε, συνεχίζοντας τα νικηφόρα αποτελέσματα στην Τρίπολη γιατί ο αντίπαλος μας είναι στην ίδια ζώνη με μας και πρέπει να πάρουμε τους τρεις πόντους».

Έχει κοινά σημεία ο σημερινός αγώνας με τους δύο προηγούμενος αγώνες της φετινής περιόδου…

«Δεν νομίζω να έχει κοινά σημεία. Οι δύο αγώνες που προηγήθηκαν αποτελούν παρελθόν και θα πρέπει σήμερα να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας για να κερδίσουμε».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της ομάδας;

«Όσο μπορεί να μας βοηθάει με την παρουσία του και εμείς θα παλεύουμε όσο περισσότερο γίνεται στον αγωνιστικό χώρο, για να τους ευχαριστήσουμε και να τους κάνουμε περήφανους για μας και τον Αστέρα».

Αν ήξερες εκ προοιμίου ότι η ευχή που θα έκανες, θα έπιανε, ποια θα ήταν αυτή;

«Πρώτα από όλα υγεία για όλο τον κόσμο, που θεωρώ ότι είναι το σημαντικότερο αγαθό. Από εκεί και πέρα θα ήθελα να ευχηθώ για τον Αστέρα, να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται και σε προσωπικό επίπεδο να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα».



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved