Ψάχνει ανάσα στο Παγκρήτιο η ΑΕΚ

Ψάχνει ανάσα στο Παγκρήτιο η ΑΕΚ

Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει το Σάββατο η αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Super League. Η χιλιοταλαιπωρημένη ΑΕΚ φιλοξενείται από τον Εργοτέλη στον Παγκρήτιο, ενώ οι ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης υποδέχονται τους Πανιώνιο και ΠΑΣ Γιάννινα, αντίστοιχα.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΕΚ (17.15, Novasports 2)

Το δεύτερο διαδοχικό, από τα τρία μαζεμένα πολύ δύσκολα παιχνίδια, δίνει σήμερα ο Εργοτέλης, ο οποίος θέλει να εκμεταλλευτεί τα πάσης φύσεως προβλήματα της ΑΕΚ και να επιστρέψει στις νίκες έπειτα από το 2-1 με το οποίο ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ. Με εξαίρεση την απουσία του Τζούνιορ, ο Νίκος Καραγεωργίου δεν αντιμετωπίζει κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα, ωστόσο δεν είναι και βέβαιο ότι θα χρησιμοποιήσει τον εκ των ποιοτικότερων παικτών του, Σέρτζιο Λεάλ. Ο Ουρουγουανός υποφέρει από κάκωση στην κλείδα και παρότι συμπεριελήφθη στην αποστολή, ενδέχεται να μην ρισκαριστεί η συμμετοχή του.

Η αποστολή του Εργοτέλη

Καβουσάκης, Πίρσον, Γιοβάνοβιτς, Χίμπλινγκερ, Φραγκουλάκης, Σαρρής, Τζανακάκης, Γιαλούσης, Σασιασβίλι, Ολίσε, Μπέτο, Χρυσοφάκης, Κυριακίδης, Λεάλ, Κουτσιανικούλης, Κατσικοκέρης, Βίσιο, Μπούντιμιρ, Καρέλης, Χαντί

Μία μόλις νίκη στα τέσσερα τελευταία της παιχνίδια (συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ) έχει πανηγυρίσει η ΑΕΚ, απόρροια των σημαντικών αγωνιστικών και μη προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Η Ενωση δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές της εξακολουθούν να μάχονται ώστε να διατηρηθούν στην 3η θέση του πίνακα. Δεδομένου ότι ακολουθούν δύσκολες αναμετρήσεις, αυτό που χρειάζεται η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου έιναι μια νίκη που θα δώσει βαθμολογικές και ψυχολογικές ανάσεις. Η σημερινή αναμέτρηση με τον Εργοτέλη, βέβαια, έρχεται σε κακό τάιμινγκ, τόσο λόγω της κούρασης από το ματς που διεξήχθη την Τετάρτη με τον ΠΑΟΚ, όσο και λόγω της αποχώρησης παικτών από το ρόστερ (πιθανότατα η τελευταία παράσταση του Νίκου Καράμπελα).

Ο Δικέφαλος ταξίδεψε στο Ηράκλειο χωρίς τον Γρηγόρη Μάκο, ο οποίος είναι τραυματίας και ανήμπορος να βοηθήσει. Για ενοχλήσεις στους κοιλιακούς παραπονέθηκε ο Μανωλάς, ωστόσο συμπεριελήφθη στην αποστολή και λογικά θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα.

Η αποστολή της ΑΕΚ

Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Καφές, Κοντοές, Μανωλάς, Δέλλας, Κάλα, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Χοσέ Κάρλος, Σιαλμάς, Τσίτας, Ρίκκα, Καράμπελας, Αργυρίου, Λαγός, Βάργκας, Λυμπερόπουλος, Μπουγαΐδης και Κλωναρίδης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (17.15, Novasports 3)

Με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης για το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Μάριο Μπρέσκα ένιωσε ενοχλήσεις και αποκλείστηκε από την αποστολή, κάτι που ισχύει και για τον τιμωρημένο Τσαμπούρη, όπως επίσης και για τους γνωστούς τραυματίες Ρούμπιλ, Ορόθκο και Ροτζέριο. Ο Ουσέρο, αντίθετα, ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και τέθηκε στη διάθεση του Σάκη Τσιώλη που θεωρεί κομβικό το σημερινό παιχνίδι. Οι Αρκάδες «τρέχουν» ήδη ένα αήττητο σερί τριών αγώνων (νίκη με Παναιτωλικό και με Γιάννινα στο Κύπελλο και λευκή ισοπαλία στην Κέρκυρα) και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν σήμερα την έδρα, ώστε να αυξήσουν τη διαφορά από τον ΠΑΣ στους 8 βαθμούς.

Η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης

Χακόμπο, Μπαντής, Αργυρόπουλος, Φορμίκα, Πιπίνης, Κουρμπέλης, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Χουανίτο, Ουσέρο, Λαδάκης, Αλβάρες, Ράγιος, Έγκον, Χούλι, Σολάκης, Μπακασέτας, Περόνε.

Από τις 2 του περασμένου Οκτώβρη έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης ο ΠΑΣ Γιάννινα και τα περιθώρια έχουν στενέψει. Ο Αγγελος Αναστασιάδης προσπαθεί να βρει το φάρμακο στην... προσωρινή, όπως ελπίζει ότι είναι, αρρώστια της ομάδας του και μια εκτός έδρας νίκη στην Τρίπολη θα βοηθήσει πολύ. Για να επιτευχθεί, βέβαια, ο «Αγιαξ» θα πρέπει να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, μια και για ένα ακόμα παιχνίδι καλείται να αγωνιστεί με σημαντικές απουσίες. Οι Φέγκρους, Ανδράλας και Τζημόπουλος παραμένουν τραυματίες, ενώ από τον αγώνα με τον Αστέρα θα απουσιάσουν και οι τιμωρημένοι Ντε Βινσέντι και Κώτσιος.

Η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα

Κηπουρός, Ταμπάσης, Ντάσιος, Πάντος, Βάντερσον, Μιχαήλ, Οικονόμου, Ζαραδούκας, Πατσατζόγλου, Λίλα, Βίλα, Σκούφαλης, Μπεσέρα, Κυριάκος, Τζάνης, Γεωργίου, Γιάκος, Μπακαγιόκο

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (19:30, Novasports 1)

Να εκμεταλλευτεί για μία ακόμα φορά την «καυτή» του έδρα, αλλά και ενδεχόμενο στραβοπάτημα της προβληματικής ΑΕΚ πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής από την τρίτη θέση, φιλοδοξεί ο ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται τον Πανιώνιο που ανηφόρισε στη Θεσσαλονίκη με 16 Έλληνες στην αποστολή!

Παρά το γεγονός πως ο Ρουμάνος τεχνικός (ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Παπάζογλου, Γεωργιάδη, αλλά και του Χαλκιά που έμεινε εκτός για λόγους τακτικής) κράτησε κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά στη σύσταση της αρχικής ενδεκάδας, αναμένεται να δώσει ανάσες σε ποδοσφαιριστές που έχουν τραβήξει το πολύ… κουπί όπως οι Λίνο, Τσιρίλο στην άμυνα και κάποιους εκ των Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκη στο κέντρο, ρίχνοντας στη… μάχη νέους όπως οi Κατσικάς, Γιάννου και γιατί όχι και τον 16χρονο Πόποβιτς ο οποίος πήρε το βάπτισμα του πυρός σε αποστολή.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ

Γλύκος, Κρέσιτς, Αθανασιάδη, Γιάννου, Κατσικάς, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Πόποβιτς, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Τσιρίλο, Έτο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λάζαρ, Λίνο, Ρομπέρ, Σνάουτσνερ

Από την άλλη, ο μαχητικός Πανιώνιος των πολλών προβλημάτων αλλά και των 16 ελληνόπουλων, ταξιδεύει στην Τούμπα με φόρα από το τρίποντο επί του Παναιτωλικού, ευελπιστώντας να αποδράσει με το θετικό αποτέλεσμα. Ο Άκης Μάντζιος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τιμωρημένων Σκέμπρι, Κούτσι, Σάμαρη, του τραυματία Μιλοβάνοβιτς, αλλά και των νεοαποκτηθέντων Μενδρινού, Οκόγιε, των οποίων τα δελτία δεν εκδόθηκαν εγκαίρως.

Η αποστολή του Πανιωνίου

Ρόβας, Κουλουχέρης, Σιόβας, Γουνδουλάκης, Κούρντι, Αναστασόπουλος, Αμπντουλάγιεφ, Ομο, Σταυροθανασσόπουλος, Πετκάκης, Αυλωνίτης, Σιδεράκης, Σταματής, Μπούζας, Ντούνης, Κούρος, Ρόκας, Μιχαηλίδης.



Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved