Μπούρμπος στο Onsports: «Ψηλά, όπως παλιά ο ΟΦΗ»

Μπούρμπος στο Onsports: «Ψηλά, όπως παλιά ο ΟΦΗ»


Ο Χρήστος Μπούρμπος, εκ των «σημαιοφόρων» του ΟΦΗ στην νίκη επί του Παναιτωλικού και της πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου, μιλάει αποκλειστικά στο Onsports για την επόμενη μέρα μέσα από το «στρατηγείο» της κρητικής ομάδας στην Αθήνα.

Αυτή και εάν ήταν έμπνευση από τον Νίκο Αναστόπουλο. Στο πρώτο… χάιδεμα της μπάλας η πρώτη του αλλαγή στην σκακιέρα του Αγρινίου, έμελλε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να δώσει σκορ- πρόκρισης στον ΟΦΗ στο «κλουβί».

Το Onsports επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής (20/1) το ξενοδοχείο στο οποίο μεταφέρθηκε η αποστολή ΟΦΗ στην πρωτεύουσα- εν όψει του αγώνα με τον Λεβαδειακό - μετά το τέλος της παράστασης στο σπίτι του Παναιτωλικού και συζήτησε με τον 29χρονο άσο για μεγάλη επιτυχία των Κρητικών και γενικότερα την φετινή διαδρομή τους σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.
   
- Ποια είναι τα συναισθήματα που σας δημιούργησε η πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου, αλλά και πόσες πιθανότητες έδινες πριν από την σέντρα να περάσετε με εμφατικό τρόπο το εμπόδιο του Παναιτωλικού;

«Σίγουρα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την συγκεκριμένη επιτυχία. μέσα σε μια δύσκολη ομολογουμένως έδρα. Από το ξεκίνημα της σεζόν παίζουμε πάντα για τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια, εντός και εκτός έδρας, ανεξαρτήτως έδρας και αντιπάλου. Συνεπώς δεν θα πρέπει να προκαλεί καμία εντύπωση η νίκη μας επί του Παναιτωλικού. Ο θεσμός του Κυπέλλου ασφαλώς και μας ενδιαφέρει. Θέλουμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Στην παρούσα φάση ωστόσο, ξεχνάμε το Κύπελλο και αφοσιωνόμαστε στο επόμενο δύσκολο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Προτεραιότητά μας παραμένει η εκπλήρωση των στόχων μας στο πρωτάθλημα».

- Ποια σημεία θεωρείς πως έγειραν υπέρ σας την πλάστιγγα της νίκης στο Αγρίνιο;  

«Μεγάλο ρόλο έπαιξε το γκολ της ισοφάρισης του Σίσιτς, σε ένα κομβικό σημείο της αναμέτρησης, λίγο πριν από την εκπνοή του α΄ημιχρόνου. Το 1-1 μας έστειλε στα αποδυτήρια με άλλη ψυχολογία, απ΄ότι θα πηγαίναμε εάν βρισκόμασταν πίσω στο σκορ. Στη συνέχεια φτάσαμε στο 2-1 με το δικό μου γκολ και πλέον πατήσαμε γερά στα πόδια μας. Το σημείο όμως στο οποίο θέλω να σταθώ, είναι η διάθεση και το πάθος που έβγαλε η ομάδα σε ένα ακόμη φετινό παιχνίδι. Δίνουμε το 100% σε όλους τους αγώνες, κάτι που έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην μέχρι τώρα διαδρομή μας και στις δύο διοργανώσεις».

- Τι συντελεστή δυσκολίας θα έβαζες στον προημιτελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό;

«Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Είδαμε όλοι την ζημιά που έκανε ο Πανσερραϊκός στην Ξάνθη. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτό το ματς με μεγάλη σοβαρότητα και προσοχή. Σαν να έχουμε απέναντί μας τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και όχι τον Πανσερραϊκό, που συμμετέχει στην Football League».

- Οι οπαδοί σας από το βράδυ της Πέμπτης (19/1) και μετά την νίκη στο Αγρίνιο, θυμήθηκαν για τα καλά την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1987 και κάνουν όνειρα…

«Σίγουρα και εμείς θέλουμε το καλύτερο για την ομάδα. Θα πρέπει όμως να παραμείνουμε προσγειωμένοι και να μην αποπροσανατολιστούμε. Να βλέπουμε και να προετοιμαζόμαστε για το κάθε ματς που έρχεται και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο. Στο Κύπελλο υπάρχει μπροστά μας ο Πανσερραϊκός και θα πρέπει να μείνουμε εδώ, άσχετα από τις όποιες σκέψεις μπορούν να κυκλοφορούν στο πίσω μέρος του μυαλού».

Οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα, δείχνουν πως μπορείτε και κρατάτε δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη…

«Διαθέτουμε ένα αξιοπρεπέστατο υλικό που μπορεί να σταθεί καλά κάτι άλλωστε που έχει αποδείξει. Ο ΟΦΗ έχει ακόμη πολλές δυνατότητες, ωστόσο τα προβλήματα που ταλανίζουν τον σύλλογο, εμποδίζουν την μεγαλύτερη ανάπτυξη του. Μακάρι να βρεθούν όλες οι απαραίτητες λύσεις για την ομαλή λειτουργία κάτι που θα συμβάλει αποφασιστικά στο να οδηγήσουμε ψηλά τον ΟΦΗ, εκεί που βρισκόταν τα προηγούμενα χρόνια».

- Καλώς ή κακώς, έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως τα προβλήματα αντί να σας λυγίζουν σας θωρακίζουν ακόμη περισσότερο;

«Μεγάλο ρόλο στο δέσιμο και την καλή ψυχολογία της ομάδας παίζει ο προπονητής μας. Από εκεί και πέρα όλοι οι παίκτες είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Υπάρχει καταπληκτική χημεία μεταξύ μας. Οι ποδοσφαιριστές είναι ιδιαίτερα φιλόδοξοι και μέσα από την προσπάθεια ατομικής διάκρισης συνεισφέρουν και στο ομαδικό συμφέρον. Όλα αυτά τα στοιχεία μας, κάνουν να ξεπερνάμε τα εμπόδια που συναντάμε στο δρόμο μας…».

- Φαντάζομαι ότι μεγάλη δύναμη εκτός από τον προπονητή σας μεταλαμπαδεύει και ο κόσμος σας…

«Ο κόσμος του ΟΦΗ είναι όχι μόνο στην θεωρία, αλλά και στην πράξη ο... δωδέκατος παίκτης της ομάδας. Αυτά τα δύο χρόνια που βρίσκομαι στο Ηράκλειο, ποτέ δεν μας άφησε μόνους. Θέλουμε να παραμείνει κοντά μας στα εύκολα και στα δύσκολα και εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τον κάνουμε να αισθάνεται υπερήφανος για την ομάδα του».

- Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για το 2012;    

«Να΄χω την υγειά μου, να παραμείνω σε υψηλό επίπεδο και να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται με τον ΟΦΗ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο».
 



Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved