Γκαρσία: «Αξίζει έναν τίτλο ο ΠΑΟΚ»

Γκαρσία: «Αξίζει έναν τίτλο ο ΠΑΟΚ»

Σε καλό δρόμο βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, όπως τόνισε ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος υποστήριξε πως ο ΠΑΟΚ αξίζει και δικαιούται να κατακτήσει έναν τίτλο στο τέλος της σεζόν, φωτογραφίζοντας το Κύπελλο.

Ο Ουρουγουανός μεσοαμυντικός του «Δικέφαλου του Βορρά» έδωσε συνέντευξη στην αθλητική εφημερίδα «Sportday», μιλώντας μεταξύ άλλων για το Κύπελλο, το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Πανιώνιο, αλλά και για τον Πάμπλο Κοντρέρας.

Η συνέντευξη του Πάμπλο Γκαρσία:

-Είσαι ιδιαίτερα χαρούμενος από αυτή τη νίκη-πρόκριση ή ήταν μια επικράτηση σε ένα παιχνίδι όπως τα άλλα;

«Σίγουρα είμαι χαρούμενος για τη νίκη, όχι τόσο για το παιχνίδι που κάναμε. Φυσικά, είμαι πολύ χαρούμενος που περάσαμε και αυτή τη φορά και αφήσαμε εκτός μια ομάδα που μας απέκλεισε πέρυσι».

-Τι μέτρησε περισσότερο και ο ΠΑΟΚ κέρδισε; Ποια στοιχεία οδήγησαν τον ΠΑΟΚ στην πρόκριση;

«Σε αυτό το παιχνίδι τα πήγαμε πολύ καλά αμυντικά. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι μας λείπει να παίζουμε ακόμα περισσότερο επιθετικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να παίξουμε πιο επιθετικά. Πιστεύω πως πρέπει να βελτιωθούμε, να γίνουμε καλύτεροι».

-Στον Μπόλονι τι είπε μετά το κόρνερ που έφερε το δεύτερο γκολ;

«Δεν θα μας πω. Αυτά είναι πράγματα που μένουν μεταξύ μας, μέσα στο γήπεδο».

-Ο ΠΑΟΚ πέρασε και στο Κύπελλο και τώρα έχουν συγκεντρωθεί πολλά δύσκολα παιχνίδια σε πολλές διοργανώσεις. Θα τα καταφέρετε;

«Αλήθεια είναι ότι κάθε φορά τα πράγματα γίνονται και πιο δύσκολα. Είμαστε σε έναν καλό δρόμο και πάνω απ' όλα είμαστε ενωμένοι σαν ομάδα. Κάνουμε καλή δουλειά και όλοι θέλουμε να κερδίζουμε. Στο ποδόσφαιρο μετρούν τα αποτελέσματα. Λέω και πάλι όμως ότι πρέπει να βελτιωθούμε έχοντας την μπάλα στα πόδια. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα και νομίζω ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο».

-Νιώθεις ότι αυτή η ομάδα δικαιούται έναν τίτλο και τώρα υπάρχει μία καλή ευκαιρία με το Κύπελλο;

«Ναι, το αξίζουμε και το δικαιούμαστε. Χθες κάναμε ένα σημαντικό βήμα, αλλά για να κερδίσουμε τα επόμενα παιχνίδια πρέπει να βελτιωθούμε. Έτσι θα κερδίσουμε περισσότερα πράγματα στο γήπεδο».

-Η ομάδα άλλαξε. Έφυγαν σπουδαίοι παίκτες και ανεβαίνουν πιο νεαροί. Σου αρέσει αυτό ή μήπως πέφτει η ποιότητα;

«Οι νεαροί είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ. Εμένα προσωπικά μου μένει λίγη καριέρα ακόμα. Αυτό συμβαίνει και με άλλους. Βλέποντας τους νεαρούς, καταλαβαίνω πως σιγά σιγά πρέπει να αποχωρήσουμε. Αυτός είναι ο νόμος της ζωής. Τι να κάνουμε;»

-Εσύ τώρα θα αποχωρήσεις;

«Δεν ξέρουμε ποτέ τι μπορεί να γίνει. Κυριακή με Κυριακή και βλέπουμε σιγά σιγά».

-Θα σου λείψει ο καλός σου φίλος ο Κοντρέρας;

«Ήμασταν πολύ καιρό μαζί. Δημιουργήθηκε μια πολύ στενή φιλία. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Άλλος έρχεται, άλλος φεύγει. Αυτό που θα μείνει όμως είναι ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα θα συνεχίσει με αυτούς που θα μείνουμε και με αυτούς που θα έρθουν».

-Απέναντι στον Πανιώνιο τι στοιχεία πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει;

«Πρώτα πρέπει να ξεκουραστούμε. Ξέρουμε ότι πολλές ομάδες έρχονται στην Τούμπα και παίζουν κλειστά. Και εμένα, τώρα που είναι να αποσυρθώ, συνέχεια με μαρκάρουν πιο στενά. Αυτές οι ομάδες όμως που παίζουν έτσι θα χάσουν».

-Πάμπλο, ο κόσμος εξιτάρεται στην ιδέα ενός τελικού με τον Ολυμπιακό. Αυτό φώναζαν και στο γήπεδο…

«Κανείς δεν ξέρει ποιος θα φτάσει στον τελικό. Να δούμε κι αν ο Ολυμπιακός θα φτάσει εκεί. Αν φθάσουμε και εμείς… Έχουμε μπροστά μας ένα δυνατό αντίπαλο όπως είναι ο Ατρόμητος, που παίζει καλό ποδόσφαιρο. Πάμε βήμα βήμα».

-Υπάρχει η αίσθηση ότι από τον ΠΑΟΚ θέλουν να ανανεώσουν το συμβόλαιο μαζί σου. Εσύ πώς θα αντιδράσεις σε αυτό το ενδεχόμενο;

«Εγώ είμαι ήρεμος, πολύ ήρεμος. Προσπαθώ να βελτιώνομαι κάθε Κυριακή, σε κάθε αγώνα, για να κερδίζουμε κάθε ματς. Το υπόλοιπο ας έρθει μόνο του. Ας έρθει με το καλό».

-Με τι θα είσαι ευχαριστημένος στο τέλος της χρονιάς; Τι προτιμάς σε σχέση με τους στόχους του ΠΑΟΚ;

«Για να πω την αλήθεια όλα μου αρέσουν. Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε ο ΠΑΟΚ και έχουμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved