Η επιστολή του Γόντικα στους μετόχους!

Η επιστολή του Γόντικα στους μετόχους!

Το φως της δημοσιότητας είδε σήμερα (20/01) η επιστολή του Δημήτρη Γόντικα, προς τους μετόχους του Παναθηναϊκού, την οποία είχε αποστείλει προ δύο ημερών.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ, είχε αποστείλει την παρακάτω επιστολή στου μετόχους του «τριφυλλιού», προκειμένου να ζητήσει τη βοήθειά τους. Αναγκαία χαρακτηρίζει την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, αφού η κατάσταση στον Παναθηναϊκό έχει φτάσει στο... χείλος του γκρεμού!

Τα κυριότερα σημεία της επιστολής όπως τα δημοσιεύει η Sportday:

Όπως γνωρίζετε, το 2011 υπήρξε ένα έτος κατά τη διάρκεια του οποίου η ΠΑΕ ΠΑΟ δοκιμάστηκε σοβαρά σε όλα τα επίπεδα. Κατ' αρχάς με πρακτικές που δεν προάγουν το ποδόσφαιρο, αλλά το γύρισαν πίσω. Στη συνέχεια οι διοικητικές δυσλειτουργίες αποτέλεσαν εμπόδιο τόσο σε αγωνιστικό, αλλά κυρίως σε οικονομικό επίπεδο. Κατεβλήθη η καλύτερη δυνατή προσπάθεια για μείωση εξόδων, χωρίς να πάψουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Οι κρατούσες συνθήκες στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά θετικές είναι και σε συνδυασμό με τις καταστάσεις στην ΠΑΕ διαμορφώνουν μία δυσχερή οικονομική κατάσταση συγκριτικά πρωτοφανή στην ιστορία της ομάδας μας. Υπήρξε σημαντική βοήθεια των στελεχών, των μελών του Δ.Σ. και της διοικούσας επιτροπής, για να βρουν πόρους που θα βοηθήσουν τη λειτουργία της ΠΑΕ, ενώ έγινε και επίπονη προσπάθεια τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, για να μειωθεί το κόστος της ΠΑΕ. Τα χρονικά περιθώρια πλέον μειώνονται. Η διοίκηση της ΠΑΕ είναι ενήμερη για τις διαδικασίες που γίνονται για την επόμενη μέρα. Η τελική τους έκβαση δεν εξαρτάται από την ΠΑΕ. Είμαστε σε μία κρισιμότατη καμπή και δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η λειτουργία της ΠΑΕ για ικανό χρονικό διάστημα χωρίς άμεση οικονομική ενίσχυση. Είτε από τους μετόχους της εταιρείας είτε από νέους υποψήφιους επενδυτές. Με το ενδεχόμενο είτε να καθυστερήσουν οι διαδικασίες είτε να μην τελεσφορήσουν, αν θέλετε να βοηθήσετε, η ώρα έχει φθάσει.

Η ΠΑΕ ΠΑΟ διατηρεί την ικανότητα δημιουργίας εσόδων (εισιτήρια, διαρκείας, χορηγοί, εμπορικές συμφωνίες), αλλά πολύ σύντομα θα βρεθεί σε μεγάλη δυσκολία εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών της. Είμαστε εντός τροχιάς του στόχου για το πρωτάθλημα και μία αρνητική οικονομικά εξέλιξη ίσως σημάνει τη μη επίτευξη των στόχων αλλά και την πιθανή αδυναμία της διοίκησης να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της εταιρείας. Κάτι που θα καθιστά το Δ.Σ. της ΠΑΕ από προβληματικό έως μη διαχειρίσιμο. Η διοίκηση, το Δ.Σ. και η διοικούσα επιτροπή θα συνεχίσουν να καταβάλουν προσπάθειες. Οι ώρες είναι κρίσιμες, αλλά εξαρτάται από εσάς αν θα βοηθήσετε. Όπως ξέρετε, έχει παραταθεί η ΑΜΚ μέχρι τις 31 Γενάρη. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να υπάρξει στην ομάδα μία μη αναστρέψιμη κατάσταση».



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved