Τζόρτζεβιτς: «Επιλογή μου ο Ολυμπιακός»

Τζόρτζεβιτς: «Επιλογή μου ο Ολυμπιακός»

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς μπορεί να είχε εξαιρετική πρόταση από την ΑΕΚ, ωστόσο είχε δώσει τον λόγο του στον Ολυμπιακό, όπως υποστήριξε ο παλαίμαχος άσος.

Ο πρώην «ερυθρόλευκος» αρχηγός, μίλησε στους σπουδαστές της Αθλητικής Δημοσιογραφίας «CITY UNITY COLLEGE» και αναφέρθηκε στην επιλογή του να συνεχίσει στους Πειραιώτες, την θέση του αριστερού μέσου, τον Σεμπάστιαν Λέτο, αλλά και τους Σωκράτη Κόκκαλη και Βαγγέλη Μαρινάκη.

Συγκεκριμένα, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς μίλησε για:

Την επιλογή του να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό και την πρόταση που είχε από την ΑΕΚ: «Γενικά ο πρωταθλητισμός είναι δύσκολο πράγμα. Μπορεί να φαίνεται εύκολο και λόγω των χρημάτων. Για να φτάσεις όμως εκεί πρέπει να κάνεις πολλές θυσίες. Η προσωπική ζωή είναι πολύ περιορισμένη. Η επιλογή που έχω κάνει αποδείχτηκε ότι ήταν σωστή. Έκρινα ότι το πιο σωστό να πάω στον Ολυμπιακό. Με βάση αυτά ξεκίνησε μια δύσκολη πορεία, ιδίως στα πρώτα χρόνια, που κατέληξε σε πολλές επιτυχίες. Αν ο αθλητής δεν συμβιβάζεται με το σύνολο δεν μπορείς να εξελιχθείς και ατομικά. Είχα πρόταση από την ΑΕΚ, όταν έπαιζα στον Πανηλειακό. Πολύ έντονο ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία στιγμή. Η δική μου όμως πρόβλεψη, ήταν ότι έβλεπα το πιο σημαντικό μακροπρόθεσμα. Κακά τα ψέματα, να πας σε μια ομάδα και να πάρεις ακόμα ένα τίτλο δεν λέει κάτι. Η μόνη ομάδα που έβλεπα ότι πάει να κάνει μια μεγάλη αλλαγή ήταν ο Ολυμπιακός. Ήταν επιθυμία μου. Είχε συμφωνήσει ο Τροχανάς με τον Σταυρόπουλο. Είχα δώσει όμως τον λόγο μου στον Ολυμπιακό, είχε συνάντηση ο Λούβαρης με Σταυρόπουλο. Στο ραντεβού με τον Σταυρόπουλο είδα άλλους ανθρώπους από αυτούς που περίμενα. Όμως, έχοντας δώσει τον λόγο με στον Ολυμπιακό, παρότι η προσφορά της ΑΕΚ ήταν 3,5 φορές καλύτερη από τον Ολυμπιακό επέλεξα τον Ολυμπιακό μετά από διαφωνίες με την διοίκηση του Πανηλειακού. Η παρουσία του Μπάγεβιτς έπαιξε ρόλο, μικρό όμως, όχι όπως παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ. Για πρώτη φορά μιλήσαμε με τον Μπάγεβιτς στην πρώτη συγκέντρωση του Ολυμπιακού για προετοιμασία στο γκολφ της Γλυφάδας».

Το ενδιαφέρον να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδας: «Υπήρξε αρκετό ενδιαφέρον να παίξω στην Εθνική Ελλάδας. Υπήρχε πρόβλημα όμως με την ελληνοποίηση και καθυστέρηση. Έτσι δεν είχα την δυνατότητα ν' αποφασίσω αυτό που θέλω, έπαιξα με την Σερβία, τέλος. Δεν γνώριζα για την καθυστέρηση, ήταν γραφειοκρατικό. Υπήρχε όρεξη από πλευράς μου να μου δοθεί η ευκαιρία. Δεν μπορούσα όμως άλλο να αρνηθώ και να καθυστερήσω και την κλήση μου από Σερβία. Είμαι ευχαριστημένος από τις συμμετοχές και την παρουσία μου εκεί, θα μπορούσα όμως να είμαι περισσότερο. Αξίζαμε περισσότερο σαν ομάδα. Δεν μπορείς ποτέ να ξεχάσεις την πατρίδα σου. Ήμασταν άτυχοι, έπαιξαν κάποια άλλα πράγματα ρόλο όμως στα τελικά του Μουντιάλ του 2006. Στα προκριματικά η ομάδα επί 3 χρόνια είχε μόνο νίκες. Πήγαμε με μια διαφορετική ψυχολογία. Ένα μήνα πριν την έναρξη ξεχώρισε η Σερβία από το Μαυροβούνιο και αποδιοργανωθήκαμε».

Τον καλύτερο Γιουγκοσλάβο ποδοσφαιριστή: «Ο μεγαλύτερος Γιουγκοσλάβος ποδοσφαιριστής; Τον Ντράγκαν Τζάιτς δεν πρόλαβα. Νομίζω οι Στοΐκοβιτς, Σαβίσεβιτς, Προσινέτσκι. Εξαιρετικοί, όπως και οι Μιχάιλοβιτς, Μιγιάτοβιτς. Θα μπορούσα να πω κι άλλους».

Την πορεία του Ολυμπιακού στη φετινή περίοδο: «Ο Ολυμπιακός είχε αρκετά καλή πορεία στην Ευρώπη. Ήταν άτυχος στην τελευταία αγωνιστική. Άξιζε να περάσει στον επόμενο γύρο. Για το Europa δεν πρέπει να το βλέπουμε υποτιμητικά. Ας δούμε ποιες ομάδες αποκλείστηκαν και συνεχίζουν εκεί. Είναι μια ευκαιρία να τα δει διαφορετικά. Στο πρωτάθλημα υπάρχει ενδιαφέρον. Ο ΠΑΟ δείχνει αρκετά ανταγωνιστικό πρόσωπο τελευταίους 3 μήνες. Θα περίμενα πολύ περισσότερα πράγματα από τον Ολυμπιακό».

Την θέση του αριστερού μέσου: «Γενικώς σ’ όλη την Ευρώπη, στην θέση του αριστερού χαφ υπάρχει πρόβλημα κι όχι μόνο στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός έκανε κάποιες προσπάθειες, ήταν αρκετά κοντά να τα καταφέρει αλλά ήρθαν παίκτες που δεν προσαρμόστηκαν και δεν προχώρησαν. Υπάρχουν πολλά πράγματα πίσω από το ποδόσφαιρο. Θεωρώ υπερβολή ότι «Τζόλε» δεν θα ξαναβρεθεί. Ελπίζω να βρεθεί πάντως. Μπορεί κι εγώ να είχα άλλη εξέλιξη αν δεν υπήρχαν αυτές οι επιτυχίες στον Ολυμπιακό. Μέσα από το σύνολο φαινόμαστε πολύ περισσότερο. Μπορεί να βάζει ένας παίχτης 3 γκολ και να χάνει 4-3. Δεν πρέπει να μπαίνουμε σε σύγκριση ποδοσφαιριστών. Δυο ίδιοι ποδοσφαιριστές παγκοσμίως δεν υπάρχουν. Ο κόσμος το συνδύασε λόγω παραμονής μου πολλών χρόνων στην ομάδα. Ήταν άλλη ομάδα, άλλη φιλοσοφία. Με στεναχωρεί που τώρα δεν υπάρχουν στον Ολυμπιακό πολλοί Έλληνες. Λόγω συγκυριών πάντως πρέπει να δοθούν ευκαιρίες σε νέα παιδιά από την Ελλάδα. Έπρεπε όμως να γίνει αυτό από πριν κι όχι να οδηγήσει εδώ η κακή οικονομική κατάσταση. Από το καλοκαίρι υπάρχουν τουλάχιστον 6-7 παιδιά που παίζουν σε μεγάλες ομάδες και παίρνουν τις ευκαιρίες τους στον Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Άρη, Ατρόμητο στον Αστέρα Τρίπολης. Είναι όμως και θέμα πίεσης στην ομάδα που δεν έχεις χρόνο για να βλέπεις και να στηρίξεις νέους παίκτες. Δεν είναι όμως το παν η νίκη. Ακόμα και από μια ήττα μπορείς να βγάλεις έναν ποδοσφαιριστή. Δεν υπάρχει όμως ο χρόνος λόγω της πίεσης στις μεγάλες ομάδες να περιμένουν και ν ασχολούνται με τα νέα παιδιά, κάτι που αυτά τα χρειάζονται».

Τον Σεμπάστιαν Λέτο: «Ο Λέτο ήταν καλή περίπτωση για τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρουμε όμως γιατί δεν έμεινε, ήταν δανεικός. Προσωπικά μου άρεσε. Θα μπορούσε να καλύψει επάξια την πτέρυγα, αλλά έδειξε να μην κολλάει με τον Ολυμπιακό και τη φιλοσοφία της ομάδας».

Τους Σωκράτη Κόκκαλη και Βαγγέλη Μαρινάκη: «Κόκκαλης και Μαρινάκης έχουν μεγάλη αγάπη για τον Ολυμπιακό. Ο Κόκκαλης ήταν αρκετά χρόνια και κατάφερε ό,τι κατάφερε. Άφησε μεγάλο έργο (γήπεδο, βοηθητικά, επιτυχίες, ονόματα) κι έτσι έγινε η αλλαγή κι ήρθε ένας άνθρωπος που έχει όρεξη να επενδύσει και να ξαναφέρει τον Ολυμπιακό εκεί που αξίζει».

Το αν είχε πρόβλημα με συμπαίκτη του: «Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με συμπαίκτη μου. Το αντίθετο. Κάποιες διαφωνίες θα υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν. Ούτε με τον Καστίγιο είχα πρόβλημα, ούτε με κάποιον άλλο».

Την παρουσία του Ολυμπιακού στα ντέρμπι: «Μου λέτε, ότι είναι πιο light ομάδα η τωρινή από την δική σας κάτι που το βλέπουμε από τα αποτελέσματα στα ντέρμπι των τελευταίων 2 χρόνων. Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα προέδρου, παιχτών, προπονητή. Είναι θέμα Ελλήνων παιχτών που τότε υπήρχαν, ενώ τώρα όχι. Αλλιώς το βλέπαμε εμείς».

Τη «μάχη» του πρωταθλήματος: «Φαβορί πάντα θα είναι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Δεν μπορούμε από τώρα να πούμε κάτι. Είναι και οι 2 υποχρεωμένες να κυνηγούν τίτλο. Θα έχει αρκετό ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Φαίνεται ότι  όλα θα κριθούν μέχρι το τέλος».

Την κλωτσιά που είχε δεχθεί από τον Μόρις το 2005: «Σχετικά με τον Μόρις, που με κλώτσησε εκτός φάσης στο ντέρμπι του 2005, έχω να πω ότι τέτοιες αψιμαχίες μπορεί να συμβούν σε κάθε ντέρμπι. Μετά όμως το τέλος του αγώνα πήγαμε για αντιντόπινγκ κοντρόλ. Ήμασταν στην ίδια αίθουσα. Εκεί ο Μόρις είχε την ευκαιρία να μου ζητήσει συγνώμη αλλά δεν το έκανε. Το έκανε πολύ αργότερα γιατί μάλλον τον πίεσαν να το κάνει και για αυτό δεν τον συγχώρεσα».



Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved