Κούδας: «Δύσκολο να διοικείς τον ΠΑΟΚ»

Κούδας: «Δύσκολο να διοικείς τον ΠΑΟΚ»

Ο Γιώργος Κούδας μίλησε για οτιδήποτε απασχολεί τον ΠΑΟΚ και, φυσικά, για τα διοικητικά.

Ο παλαίμαχος άσος του «Δικέφαλου του Βορρά» φιλοξενήθηκε στον Libero 107.4 και αναφέρθηκε στο Κύπελλο, στον Λάζλο Μπόλονι, στην αποχώρηση Βιεϊρίνια και στο έργο Ζαγοράκη.

Αρχικά, είπε για την πρόκριση σε βάρος της ΑΕΚ: «Το κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων, ήδη είχαμε και φέτος. Ο ΠΑΟΚ πλέον έχει μπροστά του τον Ατρόμητο, που είναι μια ομάδα με πολύ καλά στοιχεία και σίγουρα δεν είναι εύκολη ομάδα για τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω όμως ότι ο ΠΑΟΚ με καλή απόδοση θα έχει σίγουρα το προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά. Θα είναι πολύ καλό να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να φτάσει φέτος στον τελικό και να το πάρει, ο σύλλογος χρειάζεται μια τέτοια διάκριση, έναν τίτλο και πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει, θέλω να γίνει πραγματικότητα αυτό. Τα πιο πολλά θα κριθούν πάντως από την ημέρα που θα βρεθεί ο ΠΑΟΚ ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, δεν είναι εύκολο να φτάσεις στον τελικό».

Για την σημασία της πρόκρισης τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ κέρδισε αρκετά χθες ενώ ο κόσμος απέκτησε και νέο ερέθισμα για την συνέχεια, την συμμετοχή σε έναν τελικό και την διεκδίκηση του τροπαίου. Επίσης χθες ο Μπόλονι έδειξε ότι είναι πολύ καλός προπονητής, έχασε 2 πολύ βασικούς παίκτες αλλά μπόρεσε να το καλύψει άμεσα και το έκανε τόσο με δουλειά στα αποδυτήρια όσο και με δουλειά στην προπόνηση και δεν φάνηκε να λείπουν πολύ από την ομάδα. Φυσικά ο Βιεϊρίνια και ο Κοντρέρας είναι πολύ μεγάλοι παίκτες και θα λείψουν σίγουρα αλλά ο Μπόλονι μέχρι τώρα δεν έχει αφήσει να φανεί η απουσία τους».

Για τον Βιεϊρίνια: «Πιστεύω ότι ο Βιεϊρίνια μας έχει δείξει ένα μικρό μόνο μέρος του ταλέντου και των δυνατοτήτων του. Φέτος άρχισε να δείχνει ποιος πραγματικά είναι, έκανε πολύ σημαντικά βήματα τις άλλες χρονιές αλλά φέτος έδειξε πως φτάσει στο επίπεδο που πρέπει και είναι μια πρόκληση η Μπουντεσλίγκα για αυτόν, θα φτάσει πιο ψηλά. Θεωρώ ότι ο Βιεϊρίνια μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά, ακόμη και σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ Γ, αν συνεχίσει να δουλεύει με αυτόν τον τρόπο θα τα καταφέρει να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο. Είναι πολύ καλό ότι ο παίκτης έδειξε επιμονή στην δουλειά και ο Σάντος τον πίεσε πολύ για να δουλέψει και να προοδεύσει, δεν τον χορτάσαμε πολύ όμως στον ΠΑΟΚ».

Για τους νέους παίκτες της ομάδας τόνισε: «Είναι πολύ καλό ότι ο Μπόλονι μπορεί και βγάζει παίκτες, η Ελλάδα έχει πολλά ταλέντα, πάντα είχε αλλά ίσως δεν είχαν ευκαιρίες. Στον ΠΑΟΚ βλέπουμε τον Αθανασιάδη, που ακόμη δεν ολοκληρώθηκε, τον Σταφυλίδη, που κάνει τα πρώτα του βήματα, όπως και ο Κατσικάς. Ο Μαλεζάς έχει αρχίσει να ολοκληρώνεται και πιστεύω ότι όλοι θα δείξουν καλύτερα πράγματα στην συνέχεια. Ο Αθανασιάδης δεν έπαιζε πολύ τις άλλες χρονιές, θέλει κι άλλη δουλειά για να ολοκληρωθεί αλλά είναι μεγάλο ταλέντο, έχει το γκολ και πρέπει να τον εμπιστευτούμε κι άλλο. Ο Σταφυλίδης μπήκε στα βαθιά και δεν δείχνει να φοβάται, οπότε πρέπει κι αυτόν να του δείξουμε εμπιστοσύνη. Μπορεί να παίξει πολύ καλά και έχει στοιχεία για το σύγχρονο ποδόσφαιρο, είναι μπακ που μπορεί και βγαίνει καλά στην επίθεση. Πρέπει όμως να ξέρουμε όλοι ότι οι παικταράδες δεν γίνονται από μια μέρα στην άλλη και όλα τα παιδιά πρέπει να δείξουν όρεξη για δουλειά για να προοδεύσουν στη συνέχεια».

Ρωτήθηκε και για τον Μπόλονι: «Μου αρέσει ο Μπόλονι, τον παρακολουθώ και στις δηλώσεις του και μου αρέσουν τα ρίσκα που παίρνει. Βάζει νέους παίκτες και έχει την σωστή λογική καθώς κοιτά και το αύριο της ομάδας και δουλεύει για αυτό. Είναι από ανατολική χώρα και εκεί δεν είχαν χρήματα να αγοράζουν παίκτες, έτσι δούλευαν πάντα με νέους και τους έκαναν καλούς παίκτες».

Μίλησε και για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Δεν είναι τυχαίος παίκτης, έχει πολλά διαπιστευτήρια αλλά και ιδιορρυθμίες. Είναι ένας πολύτιμος παίκτης, θα τον ήθελα λίγο πιο γρήγορο αλλά τα χρόνια έχουν περάσει και δεν μπορεί να τρέξει πιο γρήγορα. Βγάζει πολύ πάθος για την ομάδα και τον αγαπά ο κόσμος αλλά καμιά φορά αυτό γίνεται επιζήμιο για την ομάδα, πιστεύω ότι όταν είναι ήρεμος είναι πολύ πιο χρήσιμος στον ΠΑΟΚ».

Στην ερώτηση, αν είναι κοντά στον ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα, ο Γιώργος Κούδας τόνισε: «Είμαι πάντα κοντά στον ΠΑΟΚ και μιλάω με τους ανθρώπους της ομάδας όποτε έχω την ευκαιρία. Τελευταία επειδή έχουμε γεράσει λίγο και δεν βλέπουμε καλά, πάμε με τον Κώστα Ιωσηφίδη και τον Ζήση Βρύζα για κανένα τσιμπούσι με ψαράκια και τα λέμε για την ομάδα, πολύ τακτικά μάλιστα».

Όταν του ζητήθηκε η άποψη του για τον Θοδωρή Ζαγοράκη, ο Γιώργος Κούδας είπε: «Θα πω ό,τι πιστεύω, λάθη γίνονται από κάθε διοίκηση και θα πρέπει η διοίκηση να ενημερώνει σωστά τον κόσμο για ότι γίνεται, να μην αφήνει σκιές γιατί τότε δημιουργούνται καταστάσεις στην ομάδα. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι ο επενδυτής, όπως όλοι λένε και η σχέση του με τον κόσμο θα πρέπει να είναι καθαρή. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι πάντοτε έτσι, όλους τους κυνήγησε, ακόμη και τον Παντελάκη επειδή δεν ενημέρωνε τον κόσμο. Ο Ζαγοράκης έχει λίγα χρόνια που σταμάτησε το ποδόσφαιρο και ίσως λειτουργεί και λίγο σαν να είναι ακόμη ποδοσφαιριστής, αυτό είναι καλό για πρόεδρο.

Κρίνοντας συνολικά τα 4,5 χρόνια προεδρίας του δεν είμαι ικανοποιημένος αλλά νομίζω ότι δεν ξέρω την πραγματικότητα για πολλά πράγματα και έτσι η κρίση μου να μην είναι σωστή και να κάνω λάθος. Αν η ενημέρωση για όλα ήταν καλύτερη τότε ως φίλαθλος θα είχα ορθότερη κρίση. Είδαμε ότι με το financial fair play δεν μας είπε η διοίκηση μερικά πράγματα από την αρχή, όπως και σε άλλα θέματα, έτσι είναι λίγο θολή η εικόνα και μάλλον αυτός είναι ο λόγος που τρελάθηκε λίγο ο κόσμος. Είναι όμως πολύ δύσκολο να διοικείς τον ΠΑΟΚ, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, ειδικά με τα τωρινά οικονομικά μεγέθη. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε διοίκηση να έχει την καθολική στήριξη του κόσμου αλλά θα πρέπει να γίνεται καλύτερη ενημέρωση πιστεύω».

Συμπληρώνοντας ο Γιώργος Κούδας γι’ αυτό το θέμα τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ θα υπάρχει πάντα, τα 4 γράμματα θα υπάρχουν πάντοτε ακόμη και να φύγει ο Κούδας ή ο Ζαγοράκης. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι να στηρίξουν τον ΠΑΟΚ επειδή τον αγαπούν. Δεν θα χαθεί ο ΠΑΟΚ, θα βρεθεί κάποιος να αναλάβει ακόμη και αν φύγει ο Ζαγοράκης».

Στην ερώτηση αν θα συμμετείχε σε διοίκηση του ΠΑΟΚ και αν του είχε προτείνει κάτι σχετικό η τωρινή διοίκηση: «Αν με φώναζε κάποιος και είχε ένα συγκεκριμένο πλάνο για τον ρόλο μου τότε φυσικά θα δεχόμουν αλλά θα ζητούσα να έχω πλήρη ενημέρωση για τα πάντα. Με τις εκάστοτε διοικήσεις του ΠΑΟΚ είχα πάντα καλές σχέσεις ως πρόεδρος των βετεράνων του ΠΑΟΚ. Από την διοίκηση Ζαγοράκη δεν είχα κάποια πρόταση».

Στην ερώτηση, τι θα συμβούλευε τον Ζαγοράκη να κάνει: «Αυτό που θα του έλεγα είναι να βάλει κάτω τα πράγματα με το υπόλοιπο ΔΣ και να μιλήσει μετά στον κόσμο του ΠΑΟΚ να του εξηγήσει όσα θέλει να μάθει. Στον ΠΑΟΚ κι εγώ κυνηγήθηκα αλλά έσκυψα το κεφάλι, έβαλα κάτω τα πράγματα και μίλησα με τον κόσμο για να διορθώσω την κατάσταση, έτσι συνέχισα τότε. Στην ζωή πάντως δεν σταματά τίποτε ενώ ο κόσμος έχει πάντα το δικό του κριτήριο και αν έχει λάθος ο κόσμος οφείλεις να βγεις και να εξηγήσεις ακριβώς πως έχουν τα πράγματα».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ φέτος: «Φέτος ο ΠΑΟΚ με κάνει να νοιώθω όμορφα με το ποδόσφαιρο που παίζει, βλέπω την ομάδα μου να παίζει ένα ποδόσφαιρο που μου αρέσει και με κάνει να νοιώθω καλά. Ειδικά στην Ευρώπη η ομάδα έχει μεγαλουργήσει και έπαιξε πολύ καλή μπάλα ενώ στο πρωτάθλημα ήταν λίγο κατώτερη».

Για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη: «Τι να πω για το παιδί μου; Ο Δημήτρης ήταν στην ακαδημία μου, τον γαλούχησα και δεν με έχει διαψεύσει ποτέ, ούτε αγωνιστικά ούτε σαν χαρακτήρας. Αν δεν τραβούσε ότι τραβάει φέτος, θα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερος».

Τέλος στην ερώτηση αν θα πάει ο ΠΑΟΚ στον τελικό: «Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Αν φορούσα ακόμη κοντά παντελονάκια και έπαιζα ποδόσφαιρο θα σου απαντούσα αν ήμουν ή όχι στον τελικό φέτος».



Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved