Ολη η… Δόξα στον Κατσουράνη! (videos)

Ολη η… Δόξα στον Κατσουράνη! (videos)

Με ένα γκολ του Κώστα Κατσουράνη στο 88’, ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τον σκόπελο της αξιόμαχης Δόξας Δράμας στο ΟΑΚΑ (1-0) αφού πρώτα άγχωσε κόσμο και Ζεσουάλδο Φερέιρα. Κατώτεροι των προσδοκιών οι «πράσινοι», τα χρειάστηκαν για τα καλά μέχρι να βρεθεί φως στο τούνελ.

Όποιος περίμενε ότι ο Παναθηναϊκός θα είχε εύκολο έργο και θα έκανε έναν υγιεινό περίπατο με αντίπαλο τη Δόξα Δράμας, διαψεύστηκε παταγωδώς. Αντιθέτως, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος φώναζε εδώ και μέρες ότι το ματς κρύβει παγίδες, δικαιώθηκε. Ευτυχώς γι αυτόν, όχι ολοκληρωτικά…

Ο Πορτογάλος επέλεξε να ξεκινήσει τον Μαρίνο αντί του Βύντρα στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ δεν δικαίωσε τις προβλέψεις αναφορικά με τον παρτενέρ του Βιτόλο στον άξονα, καθώς όλοι περίμεναν ότι εκεί θα αγωνιζόταν ένας εκ των Ζέκα, Μαρίνου ή Καραγκούνη. Εκεί τελικά πήρε θέση ο Κλέιτον, οι Κουίνσι και Ζέκα πήγαν στις πτέρυγες και ο Λέτο με τον Τοτσέ στη γραμμή κρούσης.

Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο σε μια προσπάθεια να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ που θα τους απάλλασσε από το άγχος. Και έφτασαν μια ανάσα από την επίτευξή του μόλις στο 8’. Ο Κουίνσι έβγαλε τον Τοτσέ τετ α τετ με τον Σέρεμετ, αλλά ο Ισπανός επιθετικός διεύρυνε το σερί των χαμένων ευκαιριών του. Δύο κλασσικές είχε χάσει κόντρα στον Πανιώνιο στο Κύπελλο, άλλες τρεις στα Γιάννινα και με αυτή στο σημερινό παιχνίδι έφτασε τις έξι. Το χειρότερο είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση είχε την επιλογή να πασάρει στον Λέτο και να σιγουρέψει το γκολ, προτίμησε όμως να τελειώσει μόνος του τη φάση σημαδεύοντας τελικά τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Από τη φάση αυτή και έπειτα, ο Παναθηναϊκός δεν απείλησε ξανά τη Δόξα μέχρι και τις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν ο Κλέιτον επιχείρησε σουτ από ευνοϊκή θέση, το οποίο ήταν όμως αδύναμο και εξουδετερώθηκε με ευκολία από τον Σέρεμετ. Διάθεση υπήρχε, κινήσεις στον χώρο και εναλλαγές των παικτών που αγωνίζονταν από τη μέση και μπροστά γίνονταν, αλλά η καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο Δόξα, έβρισκε τον τρόπο να κρατά τους αντιπάλους μακριά από την περιοχή της. Παρόλο που δεν έπαιξε αντιποδόσφαιρο. Η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι της και παρότι δεν δημιούργησε κάποια σημαντική ευκαιρία, έδειξε ότι τουλάχιστον έχει βρει έναν ρυθμό και ακολουθεί ένα πλάνο. Με αυτά και με αυτά, τα φίδια άρχισαν να ζώνουν τον Φερέιρα και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που αψήφησαν το κρύο και θέλησαν να σταθούν στο πλευρό της ομάδας τους.

Αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας

Αναγκασμένος να αυξήσει την πίεσή του για να μην βρεθεί προ δυσάρεστης εκπλήξεως, ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στην επανάληψη και από το ξεκίνημα έκλεισε τη Δόξα στα καρέ της. Ο Κουίνσι νικήθηκε από τον Σέρεμετ στο 54’ και στην εξέλιξη της φάσης ο Κλέιτον σούταρε πάνω από τα δοκάρια, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, το βολέ του Κατσουράνη πέρασε λίγο άουτ. Ο Ζέκα δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα στο 62’ αν και ο Λέτο τον έβγαλε φάτσα με τον Σέρεμετ (νικητής και πάλι ο γκολκίπερ των Μαυραετών) κι ο Φερέιρα στριφογυρνούσε νευρικός στον πάγκο.

Ο Πορτογάλος  προπονητής πέρασε στο ματς τους Μαυρία και Καραγκούνη στο 68’ αντί των Μαρίνου και Κουίνσι, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα έριξε στη μάχη και τον Πετρόπουλο στη θέση του Τοτσέ. Ο υποτιθέμενος περίπατος μετατράπηκε σε αγχωτικό τελευταίο τέταρτο κι η Δόξα φλέρταρε με μία ακόμα «κηδεία» με θύμα τον τρίτο εκπρόσωπο του τέως ΠΟΚ. Οσο κι αν περιφερόταν γύρω από και μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία, πόσω μάλλον να βρει δίχτυα.

Ο Γόρδιος δεσμός λύθηκε τελικά από στημένη φάση. Δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90’ ο Λέτο εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά. Επειτα από προσωρινό διώξιμο των αμυντικών, η μπάλα έφτασε στον Μαυρία, το σουτ του οποίου απέκρουσε ασταθώς ο Σέρεμετ. Ο Κατσουράνης βρέθηκε στη θέση που έπρεπε και χωρίς να χάσει χρόνο πλάσαρε με τη μία, βλέποντας με ανακούφιση τη μπάλα να αναπαύεται στα αντίπαλα δίχτυα. Κι από εκεί που το «τριφύλλι» κόντευε να μαραθεί, άνθισε και μείωσε τη διαφορά από τον Ολυμπιακό στον έναν βαθμό, έχοντας όμως και ματς λιγότερο (με αντίπαλο τον Λεβαδειακό). Ετσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός αποκόμισε μόνο κέρδη. Διότι και τους βαθμούς που χρειαζόταν πήρε, αλλά και ένα πολύ καλό μάθημα. Ότι αφενός θα πρέπει να βελτιώσει άμεσα την αγωνιστική του εικόνα, αφετέρου ότι θα χρειαστεί να φτύσει «αίμα» για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, καθώς εύκολοι αντίπαλοι και δεδομένοι βαθμοί δεν υπάρχουν.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα πατώντας εδώ

Δείτε το γκολ του Παναθηναϊκού

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/SS5_PAO_DOKSA_180112_goal{/akamai}

Ολη η… Δόξα στον Κατσουράνη! (videos)



Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved