Με... φόρα για το -4

Με... φόρα για το -4

«Ολα για όλα» τα παίζει ο Παναθηναϊκός στο «Γ. Καραϊσκάκης» την επόμενη εβδομάδα, μετά τη σημερινή (13/02) νίκη επί της ΑΕΚ (3-1) στο ΟΑΚΑ.

Νίκη ουσίας και… ψυχολογίας, ήταν αυτή που πέτυχε σήμερα (13/02) ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενόψει του αγώνα της… χρονιάς απέναντι στον Ολυμπιακό το επόμενο Σάββατο (19/02).
Οι «πράσινοι» επικράτησαν 3-1 της Ένωσης στο παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής της Super League, με γκολ των Κατσουράνη (44’), Βύντρα (51’) και Σισέ (75’) και πηγαίνουν την επόμενη αγωνιστική στο Καραϊσκάκη, για να παίξουν το τελευταίο τους… χαρτί για το πρωτάθλημα. Το γκολ της ΑΕΚ πέτυχε στο 58’ ο Σκόκο.

Οι «πράσινοι» είχαν την υπεροχή σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς και έφτασαν δίκαια στη νίκη, εκμεταλλευόμενοι τα πολλά - για άλλη μια φορά - αμυντικά λάθη των φιλοξενούμενων. Ο συνήθης «ύποπτος» Σισέ, ήταν ο άνθρωπος που... σημάδεψε τον αγώνα, με ένα γκολ και μια ασίστ, ενώ απο τους γηπεδούχους ξεχώρισαν επίσης οι Σιμάο, Κατσουράνης και Βύντρα.

Από την άλλη πλευρά, για την ΑΕΚ, που είχε μόνο κάποια καλά διαστήματα στο δεύτερο μέρος, ξεχώρισαν οι Μπαχά και Καράμπελας.
Παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» μπήκαν στο ματς με ένα απρόοπτο, εξαιτίας της ξαφνικής… απώλειας του Νίνη, που τέθηκε νοκ άουτ λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, παρατάχθηκαν στο γήπεδο με επιθετικές… διαθέσεις (4-2-3-1), έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη.

Στον αντίποδα, με πολυπρόσωπο κέντρο και σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς, αγωνιζόμενη με σύστημα που έμοιαζε περισσότερο σε 4-5-1 (με διπλή ζώνη άμυνας) και τους Μπαχά, Λυμπερόπουλο να εναλλάσσονται στην κορυφή της επίθεσης, η ΑΕΚ έδωσε από το ξεκίνημα χώρο στον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να επιβάλλει το ρυθμό του.

Οι «πράσινοι» σε ένα μονοδιάστατο παιχνίδι, έκαναν τις επιθέσεις του κυρίως από το αριστερό άκρο, με τους Ιωαννίδη και Λέτο, έχοντας μια… ανούσια υπεροχή. Η Ένωση μάλιστα ήταν αυτή που έφτασε πρώτη μια… ανάσα από το γκολ, όταν στο 30’ σε μια κόντρα επίθεση ο Μίτσελ σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η απάντηση των «πράσινων» ήρθε δύο λεπτά αργότερα (32’), όταν ο Καραγκούνης έβγαλε τον Σισέ σε θέση βολής, αλλά ο Σάχα αντέδρασε σωστά στο σουτ του Γάλλου. Σε γενικές γραμμές ωστόσο, το πρώτο ημίωρο κύλησε σε χαλαρό τέμπο, σε απόλυτη αντιδιαστολή με το ματς Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες πριν από μερικές μέρες. Οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να επιτεθούν, αλλά με ανορθόδοξο τρόπο, ενώ η ΑΕΚ έδειξε πως ήθελε απλά να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνα.

Στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου, ο αγώνας απέκτησε καλύτερο ρυθμό, με τους γηπεδούχους να εξακολουθούν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την ΑΕΚ να περιμένει την ευκαιρία για να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Οι παίκτες του Φερέιρα ωστόσο, κέρδιζαν σχεδόν όλες τις μονομαχίες στο κέντρο με τους Σιμάο και Κατσουράνη να κυριαρχούν στη μεσαία γραμμή.

Παρότι οι γηπεδούχοι δεν δημιούργησαν τη μεγάλη φάση, ευτύχησαν να πάνε στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ. Συγκεκριμένα, στο 44’ ο Λέτο εκτέλεσε φάουλ, ο Σαριέγκι πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κατσουράνης με προβολή έκανε το 1-0, με το πρώτο του γκολ απέναντι στην παλιά του ομάδα. Και μάλιστα σε… ιδανικό χρονικό σημείο.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να αντιδράσει και να επιχειρήσει να φέρει το ματς στα ίσα και με αυτή τη λογική ο Χιμένεθ έριξε στον αγώνα τον Σκόκο στο 50’, αντί του Μίτσελ, ο οποίος φάνηκε μόνο στη φάση του 30’.
Προτού όμως οι φιλοξενούμενοι μπορέσουν να οργανωθούν, ο Σισέ πήρε τη μπάλα από την άμυνα στο 51ο λεπτό και με ένα απίστευτο «σόλο», πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έφτασε ως την περιοχή της ΑΕΚ και την κατάλληλη ώρα «έσπασε» τη μπάλα στον αμαρκάριστο Βύντρα, που με ευθύβολο σουτ «έγραψε» το 2-0.

Μετά το δεύτερο γκολ η Ένωση, εμφάνισε σημάδια… αποσύνθεσης και σε 2-3 περιπτώσεις οι «πράσινοι» με τους Σισέ και Λέτο έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ, με το οποίο θα «κλείδωνε» τη νίκη.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 58’ η ΑΕΚ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Σκόκο, που πρόλαβε τον Σαριέγκι στο σπριντ και με ψύχραιμο πλασέ, έκανε το 2-1. Από εκεί και μετά το παιχνίδι πήρε «άγρια» ομορφιά, με τους φιλοξενούμενους να αναθαρρούν μετά τη μείωση του σκορ και τις φάσεις να εναλλάσσονται στις δύο περιοχές.
Στο 68’ ο Χιμένεθ ρίσκαρε ακόμα περισσότερο με τον Μπλάνκο να παίρνει τη θέση του Λαγού και την ΑΕΚ να γίνεται όλο και πιο απειλητική. Η μορφή του ματς άλλαξε άρδην στα επόμενα λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να περιμένει τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πίεζαν για την ισοφάριση.

Αυτή τη φορά ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που σκόραρε στο 75’ κόντρα στη ροή του ματς, όταν ο Καντέ βγήκε στην επίθεση, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της άμυνας της ΑΕΚ, πάσαρε στον Σισέ που με σουτ διαγώνια μέσα από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (3-1).

Μετά το τρίτο γκολ, ο αγώνας φάνηκε να κρίνεται υπέρ των γηπεδούχων, ωστόσο η ΑΕΚ προσπάθησε να μειώσει το σκορ και παραλίγο να το πετύχει στο 83ο λεπτό με πολύ καλό σουτ του Μπαχά στην κίνηση. Οι «πράσινοι» είχαν κι αυτοί μια καλή φάση με τον Λέτο στο 89’.

Θυμηθείτε ΕΔΩ μέσω του Οnsports, λεπτό προς λεπτό, τη μεγάλη «μάχη» της 22ης αγωνιστικής της Superleague.


Δείτε ΕΔΩ το pregame του αποψινού ματς.



Τσάμπι Αλόνσο: Μένει στη Λεβερκούζεν και την επόμενη σεζόν
Τσάμπι Αλόνσο: Μένει στη Λεβερκούζεν και την επόμενη σεζόν
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved