Βέλιτς: «Ήμουν σίγουρος για τον Καρνέζη»

Βέλιτς: «Ήμουν σίγουρος για τον Καρνέζη»

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς με δηλώσεις του τόνισε πως ήταν σίγουρος για την θετική παρουσία του τερματοφύλακα των «πρασίνων».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Goal» ο άλλοτε τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού μίλησε για τον Ορέστη Καρνέζη και την εξαιρετική του εμφάνιση στην νίκη του «τριφυλλιού» στα Γιάννινα επί του ΠΑΣ. Ο Γιάσμινκο Βέλιτς αναφέρθηκε στο πως ο ίδιος εντόπισε τον Καρνέζη στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου έπαιζε για λογαριασμό του ΟΦΗ αλλά και στη «μάχη» του πρωταθλήματος όπου έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.

«Ο Καρνέζης ανήκε στον ΟΦΗ αλλά ήταν αναπληρωματικός. Είχα πληροφορίες για αυτόν απ’ το Ηράκλειο και προσπάθησα να τον τσεκάρω. Τον τσέκαρα σχετικά γρήγορα, καθώς τον είδα σε λίγα ματς, αλλά έδειξε ότι έχει προσόντα και ταλέντο. Θα έλεγα ότι ήταν εύκολη απόφαση η απόκτησή του, με την έννοια ότι δεν τον είχα δει σε πάρα πολλά ματς, αλλά με αυτό που είχα δει θεωρούσα ότι μόνο σε καλό μπορεί να βγει στον Παναθηναϊκό από τη στιγμή που δεν έψαχνα για πρώτο τερματοφύλακα και το κόστος ήταν ανύπαρκτο», είπε αρχικά ο Βόσνιος τεχνικός.

Στη συνέχεια, επισήμανε: «Από την πρώτη μέρα όλοι οι προπονητές αναφέρονταν κολακευτικά στα προσόντα του και περίμενα ότι είναι θέμα χρόνου να αποδείξει την αξία του. Από τον Πεσέιρο μέχρι τον Φερέιρα τώρα όλοι οι προπονητές αναφερόντουσαν με κολακευτικά λόγια για το ταλέντο του. Είχα στενοχωρηθεί που στράβωσε λίγο το πράγμα πέρυσι, γιατί πολλές φορές κρίνουμε τα πράγματα στην Ελλάδα πολύ εύκολα και επιπόλαια, και χαίρομαι για την ανατροπή που έκανε».

Ενώ συμπλήρωσε: «Έχει τα προσόντα, έχει το χαρακτήρα που έδειξε και με τις τελευταίες εμφανίσεις και χωρίς να πάμε από το άσπρο στο μαύρο ελπίζω να συνεχίσει έτσι και να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό».

Σε ερώτηση για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Καρνέζη, απάντησε: «Η ταχύτητά του είναι ένα σημαντικό προσόν. Η προσωπικότητα που διαθέτει, επίσης, διότι μπορεί να έκανε το «τσαφ» με την ΑΕΚ, όμως γενικά στα παιχνίδια του είναι σταθερός. Δεν είναι ή του ύψους ή του βάθους. Είναι ισορροπημένος ως προς τα στοιχεία που έχει. Είναι καλός με την μπάλα κάτω, παρότι προχθές έκανε ένα – δυο λάθη στις απομακρύνσεις του. Αυτό που πρέπει λίγο να επιβάλει είναι η παρουσία του να είναι πιο έντονη μέσα στην περιοχή. Να είναι περισσότερο κυρίαρχος στην περιοχή του, αλλά αυτό έρχεται νομίζω με τα παιχνίδια».

Όσο για το πρωτάθλημα σχολίασε: «Το πρωτάθλημα είναι ανοικτό ανάμεσα στους «αιώνιους» όπως πάντα. Αλλά το πλεονέκτημα είναι υπέρ του Παναθηναϊκού. Αν το δούμε λίγο ψύχραιμα και δεν υπάρχει αυτός ο φόβος ότι κάτι μπορεί να συμβεί, βλέπουμε ότι το πρόγραμμα είναι ευνοϊκό για τον Παναθηναϊκό. θα έχει λογικά δύο βαθμούς προβάδισμα, τον Ολυμπιακό στην έδρα του… Οι συγκυρίες είναι πολύ ευνοϊκές εδώ που έχει φτάσει το πράγμα».

Τέλος, ο Βέλιτς ανέφερε: «Εμένα δεν με εκπλήσσει και πολύ αυτή η κατάσταση. Ήμουν σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός θα ήταν πιο ανταγωνιστικός απ’ ό,τι πέρυσι, ενώ ο Ολυμπιακός έχει κάνει πάρα πολλά λάθη στο στήσιμο του ρόστερ του. Η διαφορά δεν είναι μεγάλη ανάμεσά τους, όσο κι αν έλεγαν αρκετοί ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά. Κάποια ζητήματα ο Παναθηναϊκός τα προσέγγισε πιο ορθολογικά σε σχέση με τον Ολυμπιακός το στήσιμό του».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved