Δομάζος: «Δικός του ο μισός τίτλος»

Δομάζος: «Δικός του ο μισός τίτλος»

Για τη σημασία της νίκης του Παναθηναϊκού στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε ο παλαίμαχος άσος της ομάδας, Μίμης Δομάζος.

Ο «στρατηγός» του Παναθηναϊκού μίλησε σε αθλητική εφημερίδα και υποστήριξε πως οι «πράσινοι» έκαναν τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά το «διπλό» στην παγωμένη έδρα του ΠΑΣ. Παράλληλα, ως μέλος του ΔΣ ο Μίμης Δομάζος υποστήριξε πως το θέμα με τους επενδυτής θα τελειώσει μέσα στον Ιανουάριο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη νίκη στα Γιάννινα: «Αυτή η νίκη ισοδυναμεί με μισό πρωτάθλημα. Δεν λέω ότι τα ματς που απομένουν είναι εύκολα. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς για τον Παναθηναϊκό, γιατί όλοι κοιτάνε να του κόψουν βαθμούς. Το πρόγραμμά του όμως είναι πιο βατό στη συνέχεια και το γεγονός ότι θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ του δίνει πλεονέκτημα».

Για την αισιοδοξία του για τον τίτλο: «Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ πιο σταθερός στην απόδοσή του και ιδιαίτερα αποτελεσματικός, τόσο στην έδρα του όσο και μακριά από αυτήν. Εγώ πιστεύω ότι όταν έρθει η ώρα για το ντέρμπι η διαφορά με τον Ολυμπιακό θα είναι μεγαλύτερη από τους δύο βαθμούς. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός θα έχει και άλλες απώλειες μέχρι το ραντεβού της 25ης αγωνιστικής».

Για το γεγονός ότι το παιχνίδι έγινε κανονικά παρά τον πάγο: «Το ματς έπρεπε να αναβληθεί για την Δευτέρα. Εδώ δεν είχαμε να κάνουμε με βροχή ή χιόνι, αλλά με πάγο. Είδατε τι πατινάζ έκαναν οι παίκτες από τη μία πλευρά του γηπέδου; Το γιατί αποφάσισε να το ξεκινήσει ο διαιτητής ας το κρίνουν οι αρμόδιοι. Αλλά τι να τον κρίνουν; Αυτοί αντί να τον αποπέμψουν τον επιβράβευσαν κιόλας ορίζοντάς τον να σφυρίξει και ματς Κυπέλλου μέσα στην εβδομάδα».

Για το αν ο Παναθηναϊκός θα έχει καταφέρει ένα θαύμα αν πάρει το πρωτάθλημα: «Δεν θα πρόκειται για θαύμα. Διαθέτει υλικό που για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι υπεραρκετό. Η ομάδα παίζει την καλύτερη μπάλα. Απορώ που όλοι τον είχαν βγάλει ξοφλημένο πριν αρχίσει η σεζόν».

Για το θέμα με τους Σαουδάραβες: «Πιστεύω ότι θα τελειώσει το θέμα μέσα στο μήνα. Πιστεύω ότι θα ήταν καλό να τελειώσει η μεταβίβαση για να έχουν οι άνθρωποι 10 μέρες στη διάθεσή τους προκειμένου να προλάβουν να κάνουν μια – δυο μεταγραφές και να ενισχύσουν την ομάδα».

Για το που χρειάζεται ενίσχυση ο Παναθηναϊκός: «Χρειάζεται ενίσχυση, αλλά ακόμη κι έτσι το παίρνει το πρωτάθλημα. Έστω ότι κάνει μεταγραφές, μέχρι να εγκλιματιστούν οι καινούριοι θα έχει τελειώσει η σεζόν. Άλλωστε ο Παναθηναϊκός περιμένει δύο καλές προσθήκες στα επόμενα δύο ματς. Τον Χριστοδουλόπουλο και τον Νίνη. Μην τους ξεχνάμε. Βεβαίως, για να αγωνιστεί στο Champions League χρειάζεται να ενισχυθεί αρκετά».

Για το θέμα του Νίνη: «Ο καθένας κοιτάζει το μέλλον του. Δεν μπορούμε να κατακρίνουμε τον Νίνη επειδή θέλει να πάει στο εξωτερικό. Όμως και ο Παναθηναϊκός έπρεπε να είχε ενεργήσει πιο νωρίς. Άργησε να κάνει την πρόταση».

Για τα εμπόδια που βρίσκει μπροστά του ο Παναθηναϊκός: «Το χθεσινό ήταν μεγάλο εμπόδιο. Πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι δεν θα μπορέσει να το πηδήσει, αλλά να που το πήδησε. Στα περισσότερα παιχνίδια του ο Παναθηναϊκός συναντά άσχημες συνθήκες. Όμως ό,τι και να κάνουν, όσο και να τον κοντράρουν διαιτητές ή άλλοι παράγοντες, αν παίζει την μπάλα του δεν πρόκειται να τον σταματήσουν. Οι ποδοσφαιριστές του θέλουν πολύ αυτό το πρωτάθλημα...».

Για το αν το γκολ του Κλέιτον του θύμισε ένα δικό του «ψαλίδι» πριν από 38 χρόνια κόντρα στον Ολυμπιακό στο Φάληρο: «Και βέβαια μου θύμισε το γκολ που είχα βάλει στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό. Μάρτιος του 1974 ήταν θυμάμαι και νομίζω και εκείνο είχε σημειωθεί στο 85'. Το ματς τελείωσε 1-1. Αυτά τα γκολ χαράζονται στην μνήμη επειδή είναι σπάνια. Εκείνο βέβαια ήταν άλλη φάση, άρχισε από το πλάγιο και μου ήρθε μετά από κεφαλιά, η μπάλα είχε πάρει ύψος και όταν έπεσα στο χορτάρι συνειδητοποίησα το γκολ. Στο τέρμα του Κλέιτον η μπάλα δεν είχε πάρει πολύ ύψος. Εκείνος έπρεπε να πατήσει γερά και είχε να αντιμετωπίσει το γλιστερό τερέν. Ο αγωνιστικός χώρος δεν βοηθούσε, όμως για να πετύχεις τέτοια γκολ χρειάζεται εκτός από ικανότητα και τύχη. Ο άνθρωπος ξέρει μπάλα, είναι γνήσιο βραζιλιάνικο προϊόν. Λίγοι παίκτες διαθέτουν τα προσόντα του. Παίζοντας πίσω από τους επιθετικούς και όχι σε ρόλο φορ, μπορεί να πασάρει αλλά και να σκοράρει. Τον θυμάμαι από την Λάρισα. Στον Παναθηναϊκό δεν ξέρω γιατί δεν είχε παίξει. Ίσως πλήρωσε τις πολυμετοχικές κόντρες».



Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved