Μώραλης: «Να ζητήσει συγνώμη ο Γόντικας»

Μώραλης: «Να ζητήσει συγνώμη ο Γόντικας»

Να δώσει εξηγήσεις για τις ατυχείς (όπως τις χαρακτήρισε) δηλώσεις του περί φιλικών και ντέρμπι, κάλεσε τον Δημήτρη Γόντικα - τον οποίο και κατηγόρησε για ανέντιμη στάση - ο Γιάννης Μώραλης.

Ο Δ' αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού φιλοξενούμενος στον αέρα του «NovaΣΠΟΡ FM», εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του Παναθηναϊκού απαιτώντας να δώσει στοιχεία γιατί πλήττεται η αξιοπιστία του πρωταθλήματος ή αλλιώς να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα επεισόδια των Ιωαννίνων, τις μεταγραφές, αλλά και στη θέση των «ερυθρολεύκων» για τις μετακινήσεις.

«Άποψή μας είναι πως όταν κάποιος κατέχει μια θέση όπως αυτή που έχει ο κ.Γόντικας, δηλαδή, πρόεδρος μιας ΠΑΕ, μιας μεγάλης ΠΑΕ όπως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός σε αυτά που λέει. Ειδικά όταν ο λόγος αυτός είναι δημόσιος πρέπει να είναι τεκμηριωμένος ώστε να μην θεωρείται ανεύθυνος», τόνισε αρχικά ο Μώραλης, για να συμπληρώσει σχετικά με τις δηλώσεις Γόντικα:

«Το λιγότερο που θα πρέπει να περιμένουμε που είμαστε στη Super League και είμαστε στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα ήταν ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού να μας ποιοι –κατά τη γνώμη του- και ποιες ομάδες δίνουν φιλικούς αγώνες στο πλαίσιο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Εάν δεν γίνει αυτό, νομίζω ότι είναι κοινή λογική, ότι οι δηλώσεις αυτές είναι παντελώς ανεύθυνές. Βέβαια οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε μια συνέχεια δηλώσεων του προπονητή του Παναθηναϊκού, οι οποίες και πάλι νομίζω ότι πρόκειται περί ατυχών δηλώσεων καθώς αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να μπούμε σε μια λογική για το «πώς» παίζει η μια ομάδα με την άλλη.

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μια ομάδα έχει διαφορετική απόδοση τη μια ημέρα και παίρνει ένα αποτέλεσμα, την άλλη όχι. Μια φορά μπορεί να πετύχει δύο γκολ την άλλη τρία.  Η εικόνα που προφανώς εσκεμμένα προσπαθεί να περάσει ο Παναθηναϊκός είναι ατυχή και επαναλαμβάνω μια παντελώς ανεύθυνη στάση.

Αν όμως αύριο το πρωί ο κ. Γόντικας έχει τα στοιχεία ή και ενδείξεις ότι πράγματι στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, γιατί δεν κατονόμασε τον Ολυμπιακό για να μπορώ να μιλήσω, γιατί εάν το έκανε θα μπορούσα να απαντήσω με τα παιχνίδια και τις ομάδες που έχει χάσει βαθμούς ο Ολυμπιακός .

Συνολικά ως Σούπερ Λιγκ τίθεται θέμα. Αν δεν του κάνει του κου. Γόντικα θα πρέπει στην επόμενη συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ που ο κ.Γόντικας έρχεται και προασπίζεται μαζί με τους άλλους προέδρους την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου να μας πει που αναφέρεται. Σε ποιες ομάδες, ποιους ποδοσφαιριστές και ποιους προπονητές εννοεί. Για το να ακυρώνουμε ή να ισοπεδώνουμε το σύνολο των ομάδων ή το σύνολο των ποδοσφαιριστών είναι απαράδεκτο και εγκληματικό για την αξιοπιστία την οποία όλοι θέλουμε να προφυλάξουμε και για την οποία πλήττεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υπάρχουν αρμόδια όργανα. Σαφέστατα όταν κάποιοι και στην περίπτωσή που αναφερόμαστε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού λέει δημόσια ότι υπάρχουν φιλικά παιχνίδια θα πρέπει να κληθεί από τα αρμόδια όργανα και να τον ρωτήσουν τι εννοεί. Αν δεν κατονομάσει θα πρέπει –κατά την άποψή μου- να ζητήσει συγγνώμη και να πει ότι οι δηλώσεις του ήταν σε λάθος κατεύθυνση ή έγιναν υπό την φόρτιση του αγώνα. Διαφορετικά είναι αυτονόητο ότι όποιος κάνει μια καταγγελία θα πρέπει να την αποδεικνύει. Όταν είσαι πρόεδρος του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού ή άλλων ομάδων θα πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να την υποστηρίξεις.

Διαφορετικά –επαναλαμβάνω- είναι μια παντελώς ανεύθυνη στάση η οποία πυροδοτεί το ελληνικό πρωτάθλημα γιατί τον κ. Γόντικα τον ακούν και τον ακολουθούν και χιλιάδες οπαδοί. Το στενάχωρο είναι ότι δεν ήταν μια ατυχής δήλωση. Αλλά πρόκειται για μια συνέχεια δήλωσης του προπονητή του.

Δεν μπορεί ο κ. Φερέιρα να αφήνει υπονοούμενα για μια ομάδα όπως την Κέρκυρα και για οποιαδήποτε άλλη ομάδα ότι δεν δίνει με το ίδιο πάθος τους αγώνες.

Το δεύτερο που αφορά τις χθεσινές δηλώσεις του κ.Γόντικα είναι ότι εξέφρασε παράπονα για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στα Γιάννινα. Σήμερα που όλοι οι Έλληνες διαπιστώσαμε –και λέω σήμερα γιατί χθες στη μετάδοση της NOVA δεν διαπιστώσαμε ότι είχαν γίνει επεισόδια σε καμία περίπτωση και μάλιστα τέτοιας έκτασης- αν μη τι άλλο αυτό που θα περίμεναν όλο ο κ. Γόντικας να ζητήσει συγγνώμη για τα επεισόδια που δημιούργησαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟ και ενδεχομένως και κάποιοι άλλοι. Όταν ο κ. Γόντικας είναι γνώστης της συμφωνίας να μην γίνει καμία μαζική είσοδος οπαδών στο γήπεδο. Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που έγιναν δηλώσεις και που αποσκοπούσαν».

-Για τις μετακινήσεις οπαδών, τόνισε:  «Θεωρητικά όλοι είμαστε υπέρ των μετακινήσεων. Είναι απαράδεκτο να μην μπορούν να γίνουν μετακινήσεις. Από την άλλη υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα τα οποία δεν επιτρέπουν να γίνουν στο σύνολό τους μετακινήσεις. Υπάρχουν όμως κι αγώνες που πάρα πολύ εύκολα μπορούν να βρίσκονται στις κερκίδες τους και οι οπαδοί των δύο ομάδων. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε Αγγλία. Πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι το παιχνίδι, μέχρι να φτάσουμε σε ένα σημείο αφού αλλάξει η λειτουργία της αστυνομίας, αφού δοθούν αρμοδιότητες στις εταιρίες σεκιούριτι κι εμείς οι ομάδες κοιτάμε που δίνουμε τα επεισόδια να γίνονται αγώνες με την παρουσία των οπαδών και των δύο ομάδων. Εμείς έχουμε την ικανοποίηση να έχουμε μια πολύ καλή παρουσία των οπαδών μας και στο Καραϊσκάκη και εκτός. Τα έκτροπα που έγιναν χθες ήταν απαράδεκτα και πρώτα έπρεπε να καυτηριάσει αυτά. Επειδή ο πρόεδρος του ΠΑΟ ήταν παρών έπρεπε να τα καταδικάσει».

-Για το αν θα πάρει ο Ολυμπιακός εισιτήρια για την Ξάνθη υπογράμμισε:  «Θα ζητήσουμε και θέλω να πιστεύω ότι θα πάρουμε. Η παρουσία των οπαδών μας είναι άψογη. Και αν θέλετε να ξέρετε αυτή είναι η ανησυχία μας. Αν δεν επιβληθούν ποινές για επεισόδια αντιλαμβάνεστε ότι ενδεχομένως και οι δικοί μας φίλαθλοι - αφού δεν υπάρχουν ποινές - ενδεχομένως να επιχειρήσουν να κάνουν τέτοια περιστατικά. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα το κάνουν γιατί δεν θέλουν να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός, αλλά θα υπάρχει ένα άσχημο προηγούμενο».

-Για τα βραβεία του ΠΣΑΠ το σχόλιο του κ. Μώραλη ήταν το εξής: «Πράγματι είχαμε πολλές παρουσίες και αυτό είναι ένα ευτύχημα. Αλλά εκτός από το βραβείο που πήρε ο Αβραάμ, θέλω να πω ότι υποψήφιοι ήταν τρεις που προέρχονται από τον Ολυμπιακό. Ειδικότερα στο θέμα των Ελλήνων παικτών που και οι τρεις υποψήφιοι ήταν από τον Ολυμπιακό».

-Για τις επικείμενες μεταγραφές τόνισε χαρακτηριστικά: «Η περίοδος Ιανουαρίου δεν είναι η καλύτερη για να κάνεις μεταγραφές. Είναι καλή για να καλύψεις κάποιες ανάγκες. Την περσινή περίοδο κάναμε δύο μεταγραφές και μας βγήκαν. Τώρα είμαστε σε ένα στάδιο που κοιτάζουμε να βρούμε έναν τερματοφύλακα και να ενισχυθούμε στο χώρο του κέντρου με έναν – δύο ποδοσφαιριστές. Ο Κάρολ εξετάζεται μεταξύ άλλων. Πραγματικά είναι μια περίπτωση που εξετάζεται. Δεν είναι μια απόφαση που έχει ληφθεί. Βρίσκεται σε καλή ηλικία για τερματοφύλακα, αλλά ακόμα δεν έχουμε καταλήξει. Στο χώρο των χαφ υπάρχουν δεκάδες ονόματα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεπεράσει δύο μεγάλους σκοπέλους. Δεν έχει θέση ξένου και δεν μπορεί να πάρει αθλητές που έχουν αγωνιστεί στο Champions League γιατί επιθυμία είναι να μπορεί να αγωνιστεί και στο Europa League. Υπάρχουν προτάσεις που τις εξετάζουμε. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στην εβδομάδα ή μέχρι την επόμενη να έχουμε καταλήξει στους παίκτες που θέλουμε και να έχουμε ολοκληρώσει τις επαφές μας».




Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved