Τον «κούρασε» η Ευρώπη

Τον «κούρασε» η Ευρώπη

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την φετινή χρονιά, με όνειρο όλων όσων τον περιστοιχίζουν, την διεκδίκηση του τίτλου του πρωταθλητή μέχρι τέλους. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θοδωρής Ζαγοράκης δήλωσε πως ο ΠΑΟΚ πάει φέτος για πρωτάθλημα.

Λίγο η πορεία του τα προηγούμενα δύο χρόνια, λίγο η μεταγραφή του Σαλπιγγίδη, λίγο η διατήρηση του ρόστερ έδειχναν πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα μπορούσε να κάνει φέτος την υπέρβαση.

Από την αρχή όμως «πέταξε» βαθμούς σε αγώνες που τις προηγούμενες σεζόν τους κατακτούσε με σχετική άνεση. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν συνηθισμένος τα τελευταία χρόνια στο να δίνει διαδοχικούς αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη και αυτό φαίνεται πως «πληρώνει».

Μπορεί οι ίδιοι οι παίχτες του Δικεφάλου να δηλώνουν πως δεν σκέφτονται τα Ευρωπαϊκά ματς, όταν παίζουν για το πρωτάθλημα, στην πραγματικότητα όμως φαίνεται να συμβαίνει το αντίθετο.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει 2 νίκες, 4 ήττες και μία ισοπαλία πριν τους αγώνες του Europa League, ενώ στα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια είχε μειωμένη απόδοση.

Συγκεκριμένα πριν τον αγώνα στο Βέλγιο με την Μπριζ, ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος 0-0 στην Τρίπολη με τον Αστέρα, σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι έπαιζαν με 10 παίχτες από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, λίγο όμως έλλειψε να νικήσουν τον ΠΑΟΚ, το οποίο έσωσε με επεμβάσεις του ο Κρέσιτς.

Πριν τον αγώνα με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα 1-0 από την Ξάνθη στα Πηγάδια, δίχως να μπορέσει να αποκτήσει ρυθμό και να επιτεθεί ορθολογικά σε όλο τον αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στην Ισπανία για τον αγώνα με την Βιγιαρεάλ, έχοντας παίξει προηγουμένως με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, και γνωρίζοντας νέα ήττα με 1-0, δίχως να πετύχει τέρμα.

Την πρώτη του νίκη με 2-1 κόντρα στον Εργοτέλη με γκολ του Κοντρέρας πήρε ο ΠΑΟΚ, πριν αντιμετωπίσει την Βιγιαρεάλ στην Τούμπα. Στο πρώτο ημίχρονο εκείνου του αγώνα ο Δικέφαλο ήταν μετριότατος, στο δεύτερο όμως έδωσε κάτι παραπάνω, πιέζοντας και φτάνοντας στην νίκη.

Ήττα σοκ γνώρισε στην Τούμπα από τον Ατρόμητο με 1-0 ο ΠΑΟΚ, πριν αγωνιστεί με την Μπριζ στην έδρα του. Ο ΠΑΟΚ ήταν κατώτερος των περιστάσεων και δεν άξιζε κάτι παραπάνω σε αυτό το ματς.

Δεύτερη νίκη στον αγώνα με τον Ηρακλή, 1-0 στην Τούμπα. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ υπερτερεί καθολικά στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας ευκαιρίες και γι' άλλα τέρματα. Στο δεύτερο ημίχρονο «ρίχνει» τους ρυθμούς και παίρνει ξεκούραστη νίκη.

Ο αγώνας που ακολούθησε ήταν η μεγάλη πρόκριση στο Ζάγκρεμπ με το γκολ του Σαλπιγγίδη.

Πολύ κακός και χθες ο Δικέφαλος, στο χειρότερο παιχνίδι του όπως το χαρακτήρισε και ο Μάκης Χάβος έχασε από τον Πανιώνιο 1-0 και καλείται να αποδείξει για ακόμα μία φορά πως μεταμορφώνεται στην Ευρώπη στον αγώνα της Πέμπτης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ενδεικτικά ο ΠΑΟΚ στα αντίστοιχα περσινά παιχνίδια είχε μαζέψει 14 βαθμούς έναντι 7 που κέρδισε φέτος. Μάλιστα την 22η αγωνιστική είχε 47 βαθμούς, 5 λιγότερους από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ενώ φέτος έχει 34 πόντους, 23 ολόκληρους πίσω από τον Ολυμπιακό.



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved