Κοσμίδης: «Ιδιάζουσα περίπτωση οι Ζωσιμάδες»

Κοσμίδης: «Ιδιάζουσα περίπτωση οι Ζωσιμάδες»

Τη δική του εξήγηση για τα όσα συνέβησαν την Κυριακή στα Γιάννινα με τον τραγικό αγωνιστικό χώρο και την απόφαση κανονικής διεξαγωγής του αγώνα, έδωσε ο Πιέρ Κοσμίδης.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Super League παραχώρησε δηλάσεις στον Sentra FM και αναφέρθηκε στα όσα έγιναν χθες στους «Ζωσιμάδες». Μίλησε για το σύστημα κεντρικής συντήρησης της Λίγκας, για το βαθμό εμπλοκής της στα χθεσινά γεγονότα, αλλά και για τις ευθύνες της ΠΑΕ ΠΑΣ για την κατάσταση του γηπέδου.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Κοσμίδη:

Για τη «σύμβαση συντήρησης» και τη μέριμνα της λίγκας για καταστάσεις όπως αυτή στα Γιάννινα

«Καταρχήν αρμόδιος για να κρίνει την καταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου είναι ο διαιτητής για αυτό και δύο ώρες πριν αρχίσει ο αγώνας επιθεωρεί το γήπεδο. Κάθε πρωί πριν από κάθε αγώνα γίνεται μια σύσκεψη μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων της αναμέτρησης. Στην σύσκεψη που έγινε στα Γιάννενα υπήρξε δέσμευση από τη πλευρά των γηπεδούχων ότι θα θέσει σε λειτουργία όλο τον εξοπλισμό που διαθέτει.

Επειδή στο παρελθόν έχουμε δει πολλά γήπεδα σε κακή κατάσταση, αυτό που φρόντισε η Λίγκα ήταν ότι κάθε ΠΑΕ έχει την υποχρέωση να διαθέτει όλα τα απαραίτητα μηχανήματα και προσωπικό ώστε να αντιμετωπίζει άσχημα καιρικά φαινόμενα. Υπάρχει από φέτος μια κεντρική σύμβαση συντήρησης των γηπέδων στην οποία συμμετέχουν όλες οι ομάδες εκτός του ΠΑΣ και του Παναιτωλικού, καθώς θεωρούν ότι έχουν τις υποδομές να αντεπεξέλθουν μόνοι τους.

Φέτος οι αγωνιστικοί χώροι είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους. Για παράδειγμα στο Παγκρήτιο μετά τον αγώνα του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό υπήρξε πρόβλημα με τον χλοοτάπητα και λόγω της κεντρικής συντήρησης αποξηλώθηκε και τοποθετήθηκε καινούριος».

Για το αν η χθεσινή εικόνα του γηπέδο αποτελεί ευθύνη της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα

«Δεν είμαι δικαστής για να επιρρίπτω ευθύνες. Το γήπεδο των Ιωαννίνων είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση καθώς γυμνάζονται αθλητές από συλλόγους στίβου,ρίψεων και αν θυμάστε τις προηγούμενες σεζόν ήταν γεμάτο λακκούβες από τις ρίψεις ακοντίων, σφαιρών, σφυρών.. κάτι που όμως λύθηκε. Η ομάδα του ΠΑΣ θεωρεί ότι έχει τη δυνατότητα να ελέγχει και να συντηρεί το γήπεδο από μόνη της.

Η Λίγκα χρηματοδοτεί την τακτική συντήρηση και επίβλεψη των γηπέδων σε εβδομαδιαία βάση. Σε έναν χλοοτάπητα σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να κοιτάμε και το υπόστρωμα για το αν έχει τη δυνατότητα να τραβάει το νερό ή αν είναι αρκετά μαλακό ώστε να μην καταπονούνται οι αρθρώσεις των αθλητών. Είναι ένα βήμα προς την θετική κατεύθυνση όσον αφορά την σωματική ακεραιότητα των αθλητών».

Για το αν η Λίγκα είχε εμπλοκή σε όσα έγιναν

«Η Λίγκα δια των εκπροσώπων της συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες πριν την έναρξη και κατά την διάρκεια του αγώνα. Ο διαιτητής είναι αυτός που λαμβάνει την τελική απόφαση και ότι πούμε εμείς είναι εκ των υστέρων».

Για το αν το ματς διεξήχθη λόγω έλλειψης ημερομηνιών στο πρόγραμμα

«Δεν νομίζω ότι αυτός θα ήταν ο πρωταρχικός παράγοντας σε περίπτωση αναβολής του αγώνα. Εμείς ως Σούπερλιγκα είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα και μαθαίνουμε από τα λάθη. Στην Ελλάδα λίγες φορές έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα και αυτό που έχει σημασία είναι να προστατεύουμε την σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Το ότι υπάρχει ένας κεντρικός μηχανισμός τακτικού έλεγχου όλων των γηπέδων είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση».



Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved