Το 0/11 της Δόξας και ο Εθνικός του Τσιαμάκη!

Το 0/11 της Δόξας και ο Εθνικός του Τσιαμάκη!

Εντεκα αγώνες έχει δώσει πλέον η Δόξα Δράμας και παρότι δείχνει φανερά βελτιωμένη το τελευταίο διάστημα, εξακολουθεί να αγνοεί τη νίκη. Οιωνός ανησυχητικός αν λάβει κανείς υπ' όψιν το πάθημα των... ομοιοπαθούντων.

Οι Μαυραετοί ξεκίνησαν με πάρα πολλά προβλήματα το φετινό πρωτάθλημα και ακόμα και ο χειρότερος εχθρός τους ή ο αυστηρότερος κριτής δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει ότι όλα ήταν εναντίον τους. Προετοιμασία άρον άρον, ρόστερ με ελλείψεις, παιχνίδια σε ουδέτερο γήπεδο και υποχρεώσεις Τετάρτη-Κυριακή.

Ο Μάκης Κατσαβάκης συμμάζεψε αισθητά την κατάσταση από την ημέρα που ανέλαβε και οι Δραμινοί έχουν κάνει ήδη δύο μεγάλες ζημιές, αποσπώντας λευκές ισοπαλίες από ΑΕΚ και Ολυμπιακό σε ΟΑΚΑ και Καυτανζόγλειο αντίστοιχα. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι όσο παραμένουν χωρίς νίκη, τόσο αυξάνεται η πίεση.

Δύο ομάδες έχουν βιώσει την ίδια κατάσταση τα τελευταία χρόνια και δεν κατάφεραν ποτέ να την αντιστρέψουν. Ο Πανθρακικός της σεζόν 2009-10 και ο Εθνικός της περιόδου 1998-99 δεν είχαν νίκη μέχρι την 11η αγωνιστική και τελικά υποβιβάστηκαν. Ο μεν Πανθρακικός πανηγύρισε το πρώτο του τρίποντο την 20η αγωνιστική, ο δε Εθνικός γράφτηκε στην ιστορία, καθώς ολοκλήρωσε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών χωρίς να γευτεί τη χαρά κατάκτησης τριπόντου. Η συγκομιδή του ήταν μόλις 8 βαθμοί, απόρροια ισάριθμων ισοπαλιών (και 26 ηττών...)

Το Onsports επικοινώνησε με δύο μέλη εκείνης της ομάδας που εξήγησαν το πώς επηρεάζεται ένα σύνολο όταν δεν μπορεί να νικήσει. Ο Βασίλης Βούζας και ο Αντώνης Μανίκας, προπονητής της Παναχαϊκής και τεχνικός διευθυντής του Πανιωνίου αντίστοιχα, θυμήθηκαν την εποχή προεδρίας του Βασίλη Τσιαμάκη (φωτό) και τα όσα έζησαν (έστω και για μικρό διάστημα) στα αποδυτήρια του ιστορικού, πειραιώτικου συλλόγου...

Βασίλης Βούζας

«Η πίεση είναι μεγάλη όταν καλείσαι να διαχειριστείς μια τέτοια κατάσταση. Οταν μια ομάδα ξεκινά τόσο άσχημα, το άγχος την πνίγει. Βέβαια, κάθε φορά που μπαίναμε στο γήπεδο, σκεφτόμασταν ότι 'δεν μπορεί, σήμερα θα κερδίσουμε'. Ο Εθνικός δεν είχε τόσο κακό ρόστερ για να φτάσει να ολοκληρώσει ένα πρωτάθλημα χωρίς νίκη. Απλώς έγιναν διαδοχικά λάθη και τον πήρε η μπάλα. Εγώ έφυγα τον Δεκέμβρη εκείνης της σεζόν, αλλά θυμάμαι ότι από εκείνη την περίοδο και έπειτα, αρχισε η κατρακύλα. Θέλει πολλή προσοχή, θεωρώ όμως ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Δόξα να παρουσιάσει ανάλογη εικόνα. Εχει σίγουρα δύσκολο έργο για να μείνει στην κατηγορία, αλλά τόσο δυσάρεστη περιπέτεια με εκείνη του Εθνικού, δεν πρόκειται να βιώσει»

Αντώνης Μανίκας

«Ο Εθνικός εκείνης της εποχής βίωσε μια πολύ περίεργη κατάσταση και δυστυχώς όταν επικρατεί διοικητικό αλαλούμ, αυτό βγαίνει και στο γήπεδο. Εγώ έμεινα στην ομάδα για δύο μόνο αγωνιστικές και στη συνέχεια ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα. Θυμάμαι όμως ότι ο κ. Τσιάβαλος συμβουλευόταν πνευματικούς (!) και ερχόταν και μας έλεγε ότι του είπαν πως πρέπει να παίξει ο τάδε και ο δείνα παίκτης. Η Δόξα βρίσκεται σε πολύ διαφορετική κατάσταση και δεν υπάρχει περίπτωση να έχει τόσο κακή πορεία».



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved