Φερέιρα: «Δεν είμαι προπονητής χόκεϊ»

Φερέιρα: «Δεν είμαι προπονητής χόκεϊ»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού υποστήριξε πως δεν υπήρξε κανένας σεβασμός, από πλευράς Σπάθα, στο ποδόσφαιρο και τόνισε πως δεν είναι προπονητής για αγώνες χόκεϊ επί πάγου!

Ο Πορτογάλος τεχνικός εξαπέλυσε μύδρους κατά της απόφασης του Ηλία Σπάθα να γίνει κανονικά η αναμέτρηση τους «Ζωσιμάδες» και τόνισε πως η λύση έπρεπε να έχει δοθεί από τη Super League, ορίζοντας νωρίτερα τη διεξαγωγή της αναμέτρησης στα Γιάννινα έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα λόγω των καιρικών συνθηκών.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τόνισε ωστόσο ότι το καθήκον του είναι να συμμετέχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ως προπονητής του Παναθηναϊκού, κι όχι να δίνει λύσεις ενώ τόνισε πως θέλει από την ομάδα του να συνεχίσει με νικηφόρο σερί καθώς κάθε παιχνίδι που ακολουθεί είναι τελικός για το «τριφύλλι».

«Εγώ συνηθίζω να είμαι προπονητής στο ποδόσφαιρο και όχι σε αγώνες επί πάγου. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Δεν γίνεται να παιχθεί μπάλα σε γήπεδο υπό τέτοιες συνθήκες. Είναι ένας αγώνας χωρίς θέαμα και θα ήθελα να αναρωτηθώ. Αν κάτι σοβαρό συνέβαινε ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη;», είπε αρχικά ο τεχνικός των «πρασίνων».

Στη συνέχεια, ο Φερέιρα τόνισε: «Η ομάδα του ΠΑΣ έχει κάθε δικαίωμα να παίρνει μέρος στην Σούπερ Λιγκ, τα Γιάννινα είναι ωραία αλλά τα ματς σε αυτό το γήπεδο έπρεπε να γίνονται νωρίτερα. Αυτό προσπαθούσαμε να δείξουμε στον διαιτητή. Δεν υπήρχαν δυνατότητες για ασφαλές παιχνίδι. Δεν έγινε ματς ανάλογο με τις δυνατότητες των δύο ομάδων. Έγινε ένας αγώνας με απευθείας μπαλιές και μεγάλο φόβο από τους παίκτες. Τελικά έχασε το ποδόσφαιρο, έχασαν οι θεατές, έχασαν οι τηλεθεατές».

Ενώ επισήμανε: «Δεν είναι καθήκον μου να δίνω λύσεις αλλά να συμμετέχω στο ελληνικό ποδόσφαιρο με σεβασμό. Η σωματική ακεραιότητα των παικτών δεν πρέπει να μπαίνει σε κίνδυνο. Δεν ήταν αγώνας που να αξίζει στις ομάδες και στους θεατές. Νικήσαμε σε αυτό τον αγώνα. Όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Κερδίσαμε τον αγώνα, συνεχίζουμε και ελπίζουμε να είναι αρχή για ένα σερί. Κάθε ματς είναι τελικός».

Για το γιατί δεν ξεκίνησε στην ενδεκάδα ο Λέτο, απάντησε: «Οι αγώνες κυπέλλου διαφορετικοί, το πρωτάθλημα άλλο. Κάναμε τα πάντα να προκριθούμε, δυστυχώς το αποτέλεσμα μας κάνει θλιμμένους. Κάναμε 4 ματς σε μικρό διάστημα, υπολείπονται άλλοι τέσσερις δύσκολοι αγώνες. Οι λύσεις είναι λίγες. Έχουμε την επανεμφάνιση του Μπιάρσμιρ στην ομάδα, έχουμε τραυματισμούς και κίτρινες. Ο Λέτο ήταν κουρασμένος, δεν μπορούσε από την αρχή, μπήκε και βοήθησε στο νικηφόρο αποτέλεσμα».

Όσο για το αν ο διαιτητής Σπάθας του έδωσε κάποια εξήγησε για το γεγονός ότι διεξήχθη κανονικά ο αγώνας, ανέφερε: «Ο διαιτητής ήθελε να γίνει ο αγώνας οπωσδήποτε. Δεν μου είπε γιατί αποφάσισε να τον ξεκινήσει. Ο σύλλογος έβαλε κάποια μηχανήματα να εξουδετερωθεί ο πάγος και εφόσον και ο διαιτητής τον πραγματοποίησε. Κρίμα που χάσαμε 45 λεπτά. Δεν θα γινόμουν εγώ υπαίτιος αν υπήρχε σοβαρός τραυματισμός. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι θέλαμε να παίξουμε, αλλά σαν επαγγελματική ομάδα που κοστίζει πολλά πρέπει να λαμβάνει υπ' όψιν και τη σωματική ακεραιότητα. Ο αντίπαλος ίσως ξέρει καλύτερα το γήπεδό του».

Τέλος, για το τι τον προβλημάτισε από το παιχνίδι υποστήριξε: «Δεν με προβλημάτισε κάτι. Απλώς η ποιότητα των Ιωαννίνων μας υποχρέωσε να προετοιμάσουμε τον αγώνα με πολύ μεγάλη σπουδή. Θα έλεγα ότι τα προβλήματα που καλούμαστε νε ξεπεράσουμε, και λαμβάνοντας υπ' όψι τους αγώνες που ακολουθούν, εδώ είχαμε έναν προβληματισμό. Έπρεπε να προφυλάξουμε τη σωματική ακεραιότητα των παικτών από ένα δύσκολο γήπεδο».



Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved