«Κραυγή» αγωνίας από Dimi

«Κραυγή» αγωνίας από Dimi

Σε κυπριακή εφημερίδα μίλησε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Στην ΑΕΚ υπέγραψες συνειδητά, γνωρίζοντας τα μεγάλα της οικονομικά προβλήματα;

«Σίγουρα δεν ήμουν αφελής. Γνώριζα τα προβλήματα που είχε η ΑΕΚ, όπως γνωρίζω και τα προβλήματα που έχουν οι περισσότερες ελληνικές ομάδες. Είναι όμως μία μεγάλη ομάδα και ήθελα να δοκιμάσω ν' αγωνιστώ σε μία μεγάλη ομάδα. Ένιωθα απόλυτα έτοιμος γι' αυτό. Ίσως να μην περίμενα να είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση, όμως δεν μπορώ να πω ότι δεν ήξερα για τα προβλήματα».

- Στην Αγγλία αλήθεια είχες ποτέ τέτοιου είδους προβλήματα;

«Όχι, ποτέ, και είναι μία μεγάλη διαφορά με την Ελλάδα αυτή. Στην Αγγλία, ακόμη και αν υπάρξουν ομάδες που έχουν οικονομικά προβλήματα, φροντίζει η ίδια η Ομοσπονδία να πληρώνει τους ποδοσφαιριστές, ανεξάρτητα από τις κυρώσεις που θα έχουν έπειτα οι ομάδες».

- Βλέπουμε, πάντως, ότι κάνετε μιαν αξιοπρεπέστατη πορεία στο πρωτάθλημα.

«Δεν μας λυγίζουν τα προβλήματα όπως φαίνεται και αυτό το καταφέρνουμε διότι τα αφήνουμε μακριά από τις τέσσερις γραμμές. Είναι σημαντικό αυτό».

- Θέλεις να μου πεις ότι δεν σας επηρεάζουν καθόλου;

«Τέτοιου είδους οικονομικά προβλήματα πάντοτε επηρεάζουν όλες τις ομάδες και όλους φυσικά του ποδοσφαιριστές. Είναι λογικό. Μιλάμε για επαγγελματίες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα μεγάλα προβλήματα ξεκινούν όταν έρχονται τα αρνητικά αποτελέσματα. Εκεί διογκώνεται το πρόβλημα. Σ' εμάς, ευτυχώς, τις περισσότερες φορές τα αποτελέσματα είναι καλά. Σίγουρα καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας είναι ένα μόνιμο θέμα συζήτησης και αυτό σε φθείρει σαν ποδοσφαιριστή, όμως στην ΑΕΚ το κλίμα είναι τέτοιο στα αποδυτήρια, που ίσως ακόμη και αυτά τα μεγάλα προβλήματα μάς έχουν φέρει πιο κοντά».

- Τα ξεπερνάτε με χαμόγελο;

«Συχνά, ναι. Δεν γίνεται και διαφορετικά. Εξάλλου δεν είναι μόνο η ΑΕΚ και μόνο οι ποδοσφαιριστές. Όπου και αν δεις γύρω σου στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Μόνο με χαμόγελο και καλή διάθεση μπορείς να ξεπεράσεις τις καταστάσεις αυτές».

- Πριν από λίγο καιρό επέστρεψες στη θέση του βασικού. Ήταν μόνο ο τραυματισμός ή και η ικανότητα του Αραμπατζή;

«Η θέση του τερματοφύλακα είναι δύσκολη. Αναμφίβολα ο Αραμπατζής είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας και πήγε πολύ καλά. Εγώ όντως ξεκίνησα βασικός, όμως είχα έναν σοβαρό, όπως αποδείχθηκε, τραυματισμό, που με άφησε πίσω. Τώρα επέστρεψα και θέλω, όπως είναι λογικό, να συνεχίσω έτσι. Η θέση, όπως είπα, είναι δύσκολη. Το πιο εύκολο είναι να κάνεις σκληρή κριτική σε έναν γκολκίπερ. Το λάθος του φαίνεται από παντού. Απλώς πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι και δέκα στραβά να γίνουν, οφείλεις να είσαι συγκεντρωμένος για τη μία καλή σου στιγμή, που ίσως είναι πολύ σημαντική».

- Θα αντέξει η ΑΕΚ μέχρι το τέλος;

«Δεν μπορώ να απαντήσω ειλικρινά σε αυτό, γιατί οι ισορροπίες είναι λεπτές. Όμως θαρρώ ότι έχουμε τη δυνατότητα να αντέξουμε. Όπως ανέφερα, τα προβλήματα μέχρι τώρα δεν μας έχουν λυγίσει και εύχομαι να συνεχιστεί αυτό. Όμως, όσο περνάει ο καιρός, δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα συμβεί. Όσο έχουμε αυτό το κλίμα στα αποδυτήρια, πάντως, δεν φοβόμαστε τίποτα. Θεωρώ ότι έχουμε το σύνολο και την ομάδα για να καταφέρουμε αρκετά. Αρκεί να είμαστε συνεπείς σε αυτό που κάνουμε από την αρχή της χρονιάς. Να βλέπουμε δηλαδή κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να προσπαθούμε να το κερδίζουμε».

- Η Εθνική Ελλάδας είναι πάντα στο μυαλό σου;

«Ασφαλώς και ειδικά από τη στιγμή που έγινα μέλος της, είναι λογικό να θέλω να είμαι και πάλι εκεί. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να πείσω τον Φερνάντο Σάντος ότι αξίζω μία θέση στην Εθνική, αφού έρχεται και το Euro 2012».

- Παρακολουθείς καθόλου το κυπριακό ποδόσφαιρο;

«Όχι με συνέπεια. Δεν μπορώ να δηλώσω γνώστης, όμως ξέρω τα... βασικά. Ο ΑΠΟΕΛ αναμφίβολα είναι μία ευχάριστη έκπληξη για όλους μας με την πορεία του και στην Ευρώπη, ενώ και η Ομόνοια, κατά την γνώμη μου, είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα στην Κύπρο. Σίγουρα το κυπριακό πρωτάθλημα έχει κάνει πολλά βήματα προόδου και αυτό είναι κάτι που σχολιάζεται πολύ θετικά και στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά την ποδοσφαιρική πιάτσα που λέμε».

- Θα σκεφτόσουν ποτέ να μετακομίσεις στην Κύπρο αν προκύψει κάποια καλή πρόταση;

«Δεν είμαι από τους ανθρώπους που αποκλείουν κάτι. Μπορώ να σου πω ότι παλαιότερα υπήρξαν και κάποιες κρούσεις από κυπριακές ομάδες, όμως παρέμειναν κρούσεις και όχι κάτι παραπάνω. Δεν αποκλείω τίποτα λοιπόν στη ζωή μου, όμως προς το παρόν αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ΑΕΚ».

- Ξέρεις ότι και στην Κύπρο υπάρχουν πολλοί οπαδοί της ΑΕΚ

«Το γνωρίζω πολύ καλά. Οπαδοί της ΑΕΚ υπάρχουν παντού και είναι ο πυρήνας της ομάδας αυτής. Γι' αυτό λέμε ότι μία ομάδα είναι μεγάλη. Διότι έχει αυτήν τη δυναμική και όλον αυτόν τον κόσμο να την στηρίζει. Είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή. Αυτό που έχω να τους πω είναι να μας στηρίζουν όσο μπορούν, έστω και από μακριά και τουλάχιστον θα προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να τους κάνουμε χαρούμενους και υπερήφανους».



Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved