Αυτή τη φορά δεν είχε… αστέρι (videos + photos)

Αυτή τη φορά δεν είχε… αστέρι (videos + photos)

Ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να κάνει το «2 στα 2» κόντρα στον ψυχωμένο Αρη που αν και έπαιξε με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο δεκάλεπτο λόγω αποβολής του Φατί, άντεξε μέχρι τέλους και έφυγε από το Περιστέρι με βαθμό (0-0).

Δύο όψεις είχε η δεύτερη σερί αναμέτρηση ανάμεσα σε Αρη και Ατρόμητο. Οι Θεσσαλονικείς κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, αλλά ατύχησαν να πέσουν πάνω σε έναν εκπληκτικό Ιτάνζ, ενώ οι Περιστεριώτες τα έδωσαν όλα στο δεύτερο 45λεπτο, δημιούργησαν ευκαιρίες, δεν είχαν όμως το καθαρό μυαλό να τελειώσουν τις φάσεις.

Ο Γιώργος Δώνης πραγματοποίησε τρεις αλλαγές στο αρχικό σχήμα συγκριτικά με την ομάδα που παρέταξε στο ματς Κυπέλλου. Ο Γιαννούλης επέστρεψε στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Οικονόμου, ο Επστάιν πήρε τη θέση του Καραμάνου στην αριστερή πτέρυγα και ο Μπρίτο αυτή του Καραγκούνη στη δεξιά.

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος από την άλλη, έκανε μόλις δύο αλλαγές (Σανκαρέ αντί του Ντίκο και Κατίδης αντί του τιμωρημένου Καστίγιο), ωστόσο αναγκάστηκε να ανακατέψει την τράπουλα και να χρησιμοποιήσει ως επιθετικό τον Γιαννιώτα και ως αριστερό χαφ τον Κατίδη.

Όπως και την Πέμπτη, έτσι και σήμερα, ο Αρης μπήκε πολύ δυνατά στο ματς. Μόνη διαφορά ότι διατήρησε το καλό του πρόσωπο σε όλο το 45λεπτο, όπως επίσης και ότι δημιούργησε από το ξεκίνημα δύο πολύ καλές φάσεις. Η πρώτη ήρθε στο 11’, όταν ο κορυφαίος παίκτης του στο πρώτο μέρος, Ούμπιντες, έπιασε το δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή αναγκάζοντας τον Ιτάνζ να πέσει στη γωνία του για να διώξει, ενώ η δεύτερη πέντε λεπτά αργότερα. Και μάλιστα αυτή ήταν και κλασική ευκαιρία, καθώς ο Κατίδης μπήκε μόνος μέσα στην περιοχή από πλάγια αριστερά και επέλεξε να τελειώσει μόνος του τη φάση αντί να σπάσει τη μπάλα. Ο γκολκίπερ του Ατρομήτου, ωστόσο, ήταν σε ετοιμότητα και έστω και με δυσκολία, κράτησε το μηδέν.  Κάτι που έκανε και στο 45’, όταν έδειξε δείγματα της κλάσης του. Ο Ούμπιντες εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση, η μπάλα πέρασε ανάμεσα από πολλά σώματα και πήγαινε… καρφί στη γωνία του, αλλά πετάχτηκε και με υπερένταση την έδιωξε σε κόρνερ προς ανακούφιση των περίπου 2.500 φιλάθλων που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου.

Οι παίκτες του Δώνη, από την πλευρά τους, δεν κράτησαν την υπόσχεση που έδωσαν την Πέμπτη, να μπουν στο ματς δηλαδή με τη διάθεση που είχαν στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα Κυπέλλου.  Ενδεικτικό είναι ότι μέχρι και το 42’ δεν είχαν δημιουργήσει τον παραμικρό κίνδυνο στα αντίπαλα καρέ. Σε εκείνο το λεπτό, ο Τάτος ανάγκασε τον Βελλίδη σε μια εξαιρετική επέμβαση, σε γενικές γραμμές όμως, ο Ατρόμητος ήταν φλύαρος, κυρίως εξαιτίας της πολύ καλής οργάνωσης του αντιπάλου και της έλλειψης χώρων να αναπτυχθεί. Ο Τάτος δεν έπιασε καλή απόδοση, ο Μήτρογλου δεν τροφοδοτήθηκε καθόλου, ενώ και οι Επστάιν και Μπρίτο δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους να μπουν στην περιοχή με αξιώσεις. Με απλά λόγια, το γεγονός ότι οι Περιστεριώτες πήγαν με 0-0 στα αποδυτήρια, το οφείλουν αποκλειστικά στον Ιτάνζ…

Αλλαγή ρόλων

Με τον Δημούτσο πια στη σύνθεσή του αντί του Μπρίτο, ο Ατρόμητος εμφανίστηκε ανεβασμένος στο ξεκίνημα της επανάληψης και στο 61’ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Τάτο να αστοχεί από πολύ κοντά έπειτα από όμορφη πάσα του Μήτρογλου. Στην αμέσως επόμενη φάση, βέβαια, ο Ούμπιντες λίγο έλειψε να παγώσει το Περιστέρι και μέσα σε δύο λεπτά, το ματς πήρε φωτιά.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να αναζητούν με περισσότερη θέρμη το γκολ και το άγγιξαν στο 69’, αλλά ο Βελλίδης εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Σφακιανάκη. Στο 75’, ο Γιαννούλης βρήκε με σέντρα τον Μήτρογλου στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως το κακό κοντρόλ του τελευταίου γλίτωσε τον Αρη. Κι εκεί που ο Ατρόμητος πίεζε, βρέθηκε να αγωνίζεται και με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Φατί στο 78’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα (φάουλ στον Σκόνδρα), που πάντως ήταν αυστηρή.

Ο Δώνης τα έπαιξε όλα για όλα περνώντας στο παιχνίδι και τον Αναστασάκο στη θέση του Γιαννούλη. Στο τελευταίο δραματικό δεκάλεπτο, οι κυανόλευκοι κυκλοφορούσαν συνεχώς έξω από την περιοχή του Βελλίδη, αλλά κάτι το άγχος, κάτι η έλλειψη καθαρού μυαλού, δεν τους επέτρεψαν να απειλήσουν. Ο Αρης κράτησε το 0-0 και έφυγε με βαθμό ψυχολογίας από το Περιστέρι σε ένα ματς που και πάλι του πήγε στραβά.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης όπως σας τη μετέδωσε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ

Αυτή τη φορά δεν είχε… αστέρι (videos + photos)



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved