Ο Βόλος το αφεντικό του «κάμπου»

Ο Βόλος το αφεντικό του «κάμπου»

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ο νικητής στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλίας, καθώς επιβλήθηκε της Λάρισας, στο «AEL FC ARENA», με σκορ 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν την υπεροχή, ήταν καλύτεροι όμως στην τελική προσπάθεια και μόνο άδικο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το αποτέλεσμα. Τα γκολ των «ερυθρολεύκων» πέτυχε ο Μάριο Μπρέσκα, ενώ για την Λάρισα μείωσε, με πέναλτι, ο Τουμέρ Μετίν. Ο Βόλος αναρριχήθηκε στο βαθμολογικό πίνακα, ενώ, αντίθετα, οι «βυσσινί» υπέστησαν μια σημαντική ήττα, η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο στη προσπάθειά της για την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή… Όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι είχε το παιχνίδι που έγινε κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Οι 16.000 χιλιάδες θεατές, που κατέκλυσαν το «AEL FC ARENA» παρακολούθησαν ένα δυνατό, αλλά παράλληλα κι ανοιχτό παιχνίδι, από το οποίο απουσίαζε μόνο το γκολ. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Βόλου έφτασε (45+3) στην επίτευξη ενός τέρματος, όμως ο Τριτσώνης το ακύρωσε, λανθασμένα, μετά από σχετική υπόδειξη του δεύτερου βοηθού, Ακριβού. Οι φιλοξενούμενοι, αν και δεν είχαν την κατοχή κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους, έφτασαν κοντά σε άλλο ένα γκολ (40’), όταν ο Μόνχε από εξαιρετική θέση και με τον Τσοντοφάλσκι σχεδόν εξουδετερωμένο, κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ. Οι γηπεδούχοι, όπως προαναφέραμε, είχαν τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο δεν κατάφεραν ν’ απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Γιακούποβιτς, πέρα από δύο σουτ έξω από την περιοχή, τα οποία κατέληξαν άουτ. Να σημειωθεί ότι στο 14’ της αναμέτρησης το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου τέσσερα λεπτά, όταν οπαδοί της Λάρισας, προσπάθησαν ν’ αναρτήσουν υβριστικό πανό με πρωταγωνιστές τον Αχιλλέα Μπέο (ο οποίος παρακολούθησε το παιχνίδι από το πάγκο των φιλοξενούμενων) και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στο δεύτερο μέρος η Λάρισα βγήκε αποφασισμένη να πάρει το τρίποντο. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι το 60’, η μία φάση διαδέχτηκε την άλλη. Σε όλες τις περιπτώσεις, όμως, δεν έφτασε κοντά στο γκολ. Αυτό το κατάφερε η ομάδα του Βόλου (61’), όταν μετά από λανθασμένη έξοδο του Τσοντοφάλσκι, η μπάλα κατέληξε στον Μπρέσκα και αυτός με σουτ άνοιξε το σκορ για τους «ερυθρόλευκους» (0-1). Τρία λεπτά αργότερα (64’) και ενώ η Λάρισα έχει ανεβάσει τις γραμμές της, ο Μπρέσκα εκμεταλλεύτηκε λάθος του Αμπουμπακάρι, βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Λάρισας και με ωραίο πλασέ έκανε το 0-2. Στη συνέχεια ο Κωστένογλου έριξε στη μάχη τον Κούλιτς, προκειμένου να δώσει μια νέα επιθετική πνοή στην ομάδα του. Αυτό έγινε και στο 74’ ο Βενετίδης ανατράπηκε από τον Ούμπιντες και ο Μετίν, από την άσπρη βούλα, μείωσε σε 1-2. Στο τελευταίο τέταρτο τα συστήματα πήγαν… περίπατο και το παιχνίδι πήρε μια άγρια ομορφιά (συνολικά δόθηκαν 13 κίτρινες κάρτες). Η Λάρισα βγήκε μπροστά, προκειμένου να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, όμως η τύχη δεν της έκανε το χατίρι και έτσι υπέστη την ήττα, η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά της για την εξασφάλιση της παραμονής…

Θυμηθείτε live, λεπτό προς λεπτό, το θεσσαλικό ντέρμπι.



Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved