Κωστένογλου: «Και υπερομάδα να έχεις, με τέτοια διαιτησία…»

Κωστένογλου: «Και υπερομάδα να έχεις, με τέτοια διαιτησία…»

Αιχμές κατά της διαιτησίας του Ζαχαριάδη άφησε ο Νίκος Κωστένογλου ο οποίος δεν παρέλειψε να εξάρει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του κόντρα στην Ξάνθη.

«Και υπερομάδα να έχεις, απέναντι σε τέτοιες αποφάσεις θα έχεις πρόβλημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Ένωσης στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης με τους Ακρίτες στο ΟΑΚΑ, δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στους «κιτρινόμαυρους» για την εμφάνισή τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Κωστένογλου:

Πώς είδατε την εικόνα του αγώνα:

«Θεωρώ ότι η εικόνα μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλή. Θα έπρεπε να είχαμε προηγηθεί, όμως βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Δεν δόθηκε ένα πέναλτι, μας ακυρώθηκε γκολ αδίκως. Τα παιδιά ωστόσο προσπάθησαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Συνεχίσαμε και στο δεύτερο ημίχρονο να πιέζουμε τον αντίπαλο. Δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά. Προσπαθήσαμε με δύο αλλαγές να αλλάξουμε τον αγώνα, είχαμε και την αλλαγή του Καράμπελα που ήταν αναγκαστική. Ψηλά το κεφάλι, γιατί η εικόνα μας ήταν πολύ καλή. Έχουμε μία δύσκολη εβδομάδα μπροστά μας και πρέπει να δουλέψουμε για να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν γίνεται πιο έτοιμοι».

Πώς κρίνεται το γεγονός ότι σε σερί εντός έδρας παιχνίδια υπάρχουν κακές αποφάσεις των διαιτητών εις βάρος της ΑΕΚ;

«Είμαι ένας προπονητής που δεν θέλω να χρησιμοποιώ ούτε να έχω άλλοθι και δικαιολογίες όταν δεν κερδίζουμε. Αλλά μερικές περιπτώσεις είναι πεντακάθαρες που αλλοιώνουν τα αποτελέσματα. Και υπερομάδα να έχεις θα έχεις προβλήματα.

Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω για τη διαιτησία. Είμαι περήφανος για τα παιδιά. Κάποιοι μπορεί να βλέπουν αποκλειστικά το αποτέλεσμα. Δεν κρίνω τους παίκτες μου έτσι. Είναι σαν να κέρδισαν και τους δίνω συγχαρητήρια. Μετά όμως από το 70'-75' πρέπει να έχουμε ηρεμία για να τελειώνουμε τις φάσεις. Λείπει το εύκολο γκολ. Κρίνω όμως ως καλή την προσπάθειά τους».

Φέτος (σ.σ. μέσα στο 2012) η ΑΕΚ μετρά δύο σερί ισοπαλίες που οφείλεται;

«Δεν έχουμε το εύκολο γκολ. Με τη Δράμα δεν ήταν καλή η εικόνα μας, αλλά είχαμε κλασικές ευκαιρίες. Σήμερα, απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα, είχαμε καλή απόδοση. Είμαι ευχαριστημένος. Εδώ σήμερα ακύρωσε γκολ από το πουθενά. Αν ακύρωσε το γκολ θα έπρεπε να έδινε κίτρινη κάρτα. Σε κάθε φάουλ θα πρέπει να δίνεται σφύριγμα του διαιτητή; Πουθενά δεν γίνονται αυτά. Και πιο πριν το πέναλτι που δεν δίνεται. Σε ένα παιχνίδι 0-0 όταν είναι να προηγηθείς και δέχεσαι εν τέλει γκολ, απέναντι σε μία ομάδα με εξαιρετικές αντεπιθέσεις, τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Ψηλά το κεφάλι και πάλι. Έχουμε ένα δύσκολο ματς την Τετάρτη.
Υπάρχει και ένα πρόβλημα με τον Λεονάρντο, ελπίζω να μην έχει κάτι σημαντικό. Ελπίζω ότι θα είναι καλά».

Πιστεύετε ότι υπάρχει θέμα κούρασης στην έλλειψη του εύκολου γκολ;

«Είναι θέμα αποτελεσματικότητας. Δεν θα πρέπει βέβαια να υπερβάλουμε, αλλά και να ζητάμε πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν άμεσα. Δεν κρίνω με το αποτέλεσμα τους παίκτες. Μέσα από την εικόνα τους τους κρίνω. Δεν νομίζω να έχει κάποιος παράπονα από την ΑΕΚ του πρώτου ημιχρόνου και από την προσπάθεια του δευτέρου».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved