Επιτέλους γκολ για τον ΟΦΗ, 2-0 τη Δόξα (videos + photos)

Επιτέλους γκολ για τον ΟΦΗ, 2-0 τη Δόξα (videos + photos)

Ο ΟΦΗ βρήκε δίχτυα έπειτα από 560’ και με τα δύο τέρματα του Φώτη Παπουλή, επικράτησε 2-0 της αξιόμαχης Δόξας Δράμας στο «Γεντί Κουλέ» και επέστρεψε στις νίκες έπειτα από 37 μέρες!

Από τις 7 του περασμένου Δεκέμβρη και το εξ αναβολής ματς με τη Δόξα Δράμας στο Καυτανζόγλειο είχε να σκοράρει ο ΟΦΗ (ο Ουκάρ τότε ο δράστης στο 30’ της αναμέτρησης). Πέρασαν από τότε 560’ και οι Κρητικοί έχασαν σημαντικό έδαφος, καθώς σε πέντε αγώνες μάζεψαν όλους κι όλους δύο βαθμούς με τις λευκές ισοπαλίες με Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννινα. Αν και ούτε σήμερα έπιασαν ιδιαίτερα καλή απόδοση, κατάφεραν να υπερκεράσουν άγχος, απουσίες και Δόξα Δράμας και με το 2-0 επί των Μαυραετών, πήραν σημαντική ανάσα. Σκόρερ και… ήρωας για την ομάδα του Ηρακλείου ήταν ο Φώτης Παπουλής, ο οποίος όμως χρωστά το πρώτο γκολ στον Ζορμπά και το δεύτερο στον Καμπάνταη…

Ζόρια, 0-0 και άγχος

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε περίπου όπως το περίμεναν όλοι. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και της κυκλοφορίας και η Δόξα ήταν οπισθοχωρημένη, ψάχνοντας την κατάλληλη ευκαιρία να βγει με αξιώσεις στην κόντρα. Το «περίπου», ωστόσο, έχει να κάνει με τις φάσεις. Η λογική ήθελε τον ΟΦΗ να κυνηγά σαν λυσσασμένος το γκολ, ώστε να διώξει το άγχος και να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Φευ... Οι Κρητικοί δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των Μαυραετών και πραγματικά κλασική ευκαιρία δεν είχαν. Μια κεφαλιά του Παπουλή σε σέντρα του Μπούρμπου στο 16’ κόντραρε στο σώμα του Ψυχογιού (οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι) και ένα σουτ του Καμπάνταη στις καθυστερήσεις που πέρασε άουτ, ήταν οι μόνες φάσεις που σήκωσαν τον κόσμο από τα καρεκλάκια του «Γεντί Κουλέ». Ο ΟΦΗ προσπαθούσε να παίξει από τις πτέρυγες με τους Ζορμπά και Παπουλή να έχουν τη συμπαράσταση των Βάντο και Μπούρμπου που ανέβαιναν ψηλά, ωστόσο όσες σέντρες επιχειρήθηκαν έμειναν αναξιοποίητες.

Οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη έκλεισαν πολύ καλά τους χώρους, δεν κινδύνεψαν καθόλου και μάλιστα είχαν και μια καλή ευκαιρία να κάνουν μεγάλη ζημιά στο 27’. Ο πιο κινητικός των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος, Βάντερσον, ελίχθηκε πολύ όμορφα από δεξιά, συνέκλινε προς τον άξονα και επιχείρησε το σουτ, ωστόσο ο Βεζυρίδης έδειξε καλά αντανακλαστικά, έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.  Με αυτά και με αυτά, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το αποτέλεσμα στο 0-0 και η θηλιά στον λαιμό των Ηρακλειωτών άρχισε σιγά-σιγά να σφίγγει.

Λύτρωση

Δεν χρειάστηκαν παρά μόλις πέντε λεπτά στην επανάληψη για να σηκωθεί το «Γεντί Κουλέ» στο πόδι και να λυτρωθούν οι παίκτες του ΟΦΗ και ο Νίκος Αναστόπουλος που νωρίτερα φυσούσε και ξεφυσούσε στον πάγκο. Μόλις στο 50’, λοιπόν, ο Παναγιώτης Ζορμπάς, ο οποίος επανεμφανίστηκε στην ενδεκάδα έπειτα από 16 αγωνιστικές (από το ματς της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο) έκανε μια εξαιρετική ενέργεια και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε κάθετη πάρε-βάλε στον Παπουλή. Ο τελευταίος δεν έχασε την ευκαιρία και με δυνατό σουτ, άνοιξε το σκορ.

Ο ΟΦΗ δεν «έχτισε» πάνω σε αυτό το τέρμα και παρότι τα πόδια των παικτών του λύθηκαν, δεν απείλησε τον Σέρεμετ μέχρι και το 86’. Τότε ήταν, όμως, που ο Παπουλής «καθάρισε», αν και το μισό γκολ θα έπρεπε να χρεωθεί στον Καμπάνταη. Ο φορ των Κρητικών δέχθηκε την έξυπνη πάσα του Μπούρμπου και πλάσαρε σωστά τον γκολκίπερ της Δόξας. Με τη μπάλα να έχει πορεία προς τα δίχτυα, ο Παπουλής απλώς πετάχτηκε στην πορεία της και την έσπρωξε στο βάθος της εστίας.

Η προερχόμενη από το σημαντικό 0-0 με τον Ολυμπιακό, Δόξα Δράμας, ήταν αξιόμαχη και αγωνιστικά πειθαρχημένη, δικαίως όμως δεν πήρε τίποτα από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Πολύ απλά, διότι στο δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σοβαρή τελική προσπάθεια, παρότι βρισκόταν πίσω στο σκορ και ήταν αναγκασμένη να ρισκάρει.

Θυμηθείτε το Pre-Game και την εξέλιξη του αγώνα, πατώντας ΕΔΩ.

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/HL_OFI_DOXA{/akamai}

Επιτέλους γκολ για τον ΟΦΗ, 2-0 τη Δόξα (videos + photos)



ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved