Σκόντα-ψε η ΑΕΚ, 1-1 με την Ξάνθη (videos + photos)

Σκόντα-ψε η ΑΕΚ, 1-1 με την Ξάνθη (videos + photos)

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη στο ΟΑΚΑ έμεινε η ΑΕΚ, που «κόλλησε» στο 1-1 με την Skoda Ξάνθη. Λεονάρντο και Μαρκόφσκι τα γκολ.

Σημαντικό έδαφος στην προσπάθειά της να παραμείνει κοντά στην κορυφή έχασε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου παραχώρησε ισοπαλία με 1-1 στην Skoda Ξάνθη. Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν καλή εμφάνιση, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες ωστόσο αυτά δεν ήταν αρκετά για να μπορέσουν να πάρουν τη νίκη απέναντι στους Θρακιώτες οι οποίοι  πήραν πολύ σημαντικό βαθμό στην προσπάθειά τους για να πάρουν μία θέση στα play-off.

Ο Νίκος Κωστένογλου παρέταξε την ΑΕΚ χωρίς εκπλήξεις την ομάδα του με το γνωστό 4-2-3-1 το οποίο αρχικά «δούλεψε» πολύ καλά με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά.

Ωστόσο,  η Ξάνθη ήταν αυτή που απείλησε για πρώτη φορά όταν ο Ντάνι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τον Αραμπατζή να διώχνει σε κόρνερ. Η απάντηση των γηπεδούχων όμως ήταν άμεση και μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Λεονάρντο έστρωσε την μπάλα στον Χοσέ Κάρλος του οποίου το σουτ όμως κατέληξε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Βιβιανί.

Η επόμενη καλή φάση για την ΑΕΚ ήρθε και πάλι από στημένο. Στο 13’ ο Λεονάρντο εκτέλεσε το φάουλ από τα πλάγια με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να διώχνει με δυσκολία πριν η μπάλα περάσει την γραμμή. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη απάντησε άμεσα όμως και δύο λεπτά αργότερα ο Μαρσελίνιο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Αραμπατζή.

Στο 24’ έγινε η φάση που θα συζητηθεί πολύ. Ο Λεονάρντο έκανε τη βαθιά μπαλιά με τον Κλωναρίδη να κατεβάζει την μπάλα και τον Εντιμάρ να τον «κατεδαφίζει» με τον διαιτητή της αναμέτρησης, να μην καταλογίζει το πέναλτι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μπέλεκ υποδέχτηκε την μπάλα στην περιοχή και έστρωσε στον Χοσέ Κάρλος του οποίου το σουτ κατέληξε στην αγκαλιά του Βιβιανί. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ έχανε τις ευκαιρίες επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου και με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού η Ξάνθη πήρε το προβάδισμα.

Ο Εντιμάρ έκανε το μακρινό σουτ με τον Αραμπατζή να αποκρούει και τον Μαρκόφσκι στο… ριμπάουντ να ανοίγει το σκορ από σωστή θέση, παρά τις διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ για οφσάιντ.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 42’ οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν και πάλι. Αυτό γιατί πέτυχαν ένα εκπληκτικό τέρμα το οποίο ακυρώθηκε καθώς ο διαιτητής δεν είχε σφυρίξει για να εκτελεστεί το φάουλ.

Ότι δεν κατάφερε η ΑΕΚ στα πρώτα 45 λεπτά, το κατάφερε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Τότε ο Καφές μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Κομεσίδη με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι το οποίο κρίνεται αυστηρό. Ο Λεονάρντο δεν έχασε την ευκαιρία παρά την προσπάθεια του Βιβιανί και έστειλε τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης ήταν ένας μονόλογος της ΑΕΚ. Η πρώτη καλή φάση έγινε στα πρώτα λεπτά όταν ο Λυμπερόπουλος που μπήκε στο ημίχρονο έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 52’ ο Μπέλεκ σούταρε με την μπάλα να πηγαίνει πολύ άουτ.

Με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού το γήπεδο σηκώθηκε και πάλι για ευκαιρία της ΑΕΚ. Ο Λυμπερόπουλος έκανε την μπαλιά με τον Κομεσίδη να βάζει την κόντρα και τον Μπέλεκ να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Τρία λεπτά αργότερα σε μία φάση διαρκείας η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου απώλεσε ακόμα μία σημαντική ευκαιρία. Ο Χοσέ Κάρλος μετά από κάθετη πάσα του Λυμπερόπουλου βγήκε στα πλάγια με τους αμυντικούς της Ξάνθης να απομακρύνουν και τον Καράμπελα να κάνει το δυνατό σουτ με τον Βιβιανί να αποκρούει.

Κάπου εκεί ήρθε και η απάντηση των φιλοξενούμενων οι οποίοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και έχασαν τρομερή ευκαιρία με τον Πόι να κάνει το δυνατό σουτ από κοντινή απόσταση και τον Αραμπατζή να αποκρούει εντυπωσιακά διατηρώντας το 1-1.

Δέκα λεπτά αργότερα και στο 83’ ο Μπερνς μπήκε όμορφα στην περιοχή της Ξάνθης με το σουτ του να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια και να χάνει ακόμα μία ευκαιρία για τους γηπεδούχους, οι οποίοι στη συνέχεια δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν άλλες προϋποθέσεις για γκολ με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος και να μένει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην ισοπαλία στο ΟΑΚΑ.

Για να θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης, πατήστε ΕΔΩ.

* Η εφημερίδα «Real News» που κυκλοφορεί την Κυριακή (15/01) ανέφερε ότι ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας, Αντνάν Κασόγκι, είναι ο άνθρωπος που εκπροσωπείται από τον Γιάννη Βλάχο και ο οποίος ενδιαφέρεται για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ. Στελέχη της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ ωστόσο διέψευσαν την εμπλοκή του συγκεκριμένου προσώπου με τα κοινά της Ένωσης.

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/HL_AEK_KSANTHI{/akamai}



Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved