Σηφάκης: «Εγώ αποφασίζω…»

Σηφάκης: «Εγώ αποφασίζω…»

Τις φιλολογικές, όπως τις χαρακτήρισε, συζητήσεις με τον Ολυμπιακό για την πιθανή μετακίνησή του στο «λιμάνι» επιβεβαίωσε, με συνέντευξή του, ο Μιχάλης Σηφάκης.

Ο Μιχάλης Σηφάκης είπε, με συνέντευξή του στην εφημερίδα, «Sportday», ότι έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις ανάμεσα στον εκπρόσωπό του και τον Ολυμπιακό, ωστόσο τόνισε ότι στόχος του είναι ν’ αγωνιστεί σε ομάδα του εξωτερικού. «Υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από Γαλλία», είπε μεταξύ άλλων…

Διαβάστε μερικά αποσπάσματα της συνέντευξης:

Για την κατάσταση της υγείας του:

«Είμαι ήδη τρεις και βάλε μήνες σε στάδιο αποθεραθείας. Σε συνεργασία με τους ιατρούς και αναλόγως την πορεία της αποθεραπείας, έχω την βεβαίωση πως μέχρι τα τέλη Γενάρη θα ξεκινήσω τρέξιμο. Στα μέσα του επόμενου μήνα μπαίνω στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων». 

Για την πορεία του Άρη τη φετινή σεζόν:

«Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Η χρονιά πάει στράφι. Έγιναν πολλά λάθη το καλοκαίρι. Στο κάστινγκ, στις επιλογές. Οι ενδείξεις δεν ήταν καλές από τα φιλικά της προετοιμασίας. Έχω μετανιώσει που ζήτησα συγγνώμη μετά το ματς με τον Ατρόμητο. Έχω μετανιώσει διότι αν επέμενα, κάποιοι θα έβλεπαν το πρόβλημα. Έχω ένα κακό: πάντα σε όλες τις αποφάσεις μου κοιτούσα το καλό της ομάδας και όχι το δικό μου. Δεν συγχωρώ τον εαυτό μου. Δυστυχώς, βγήκα αληθινός. Θα προτιμούσα να είχα πέσει έξω, αλλά...». 

Για το συμβόλαιό του, το οποίο λήγει στο τέλος της σεζόν:

«Το καλοκαίρι που μας πέρασε υπήρχαν δύο προτάσεις. Η μία από την Εβιάν, η άλλη έχω συμφωνήσει με τον Άρη να μη δει το φως της δημοσιότητας. Δεν έχει νόημα. Οι οικονομικές απολαβές ήταν καλύτερες, αλλά δεν πίεσα καν να φύγω. Σεβάστηκα την επιθυμία του Άρη. Περίμενα, όμως, να μου γινόταν τουλάχιστον μία πρόταση ανανέωσης.

Θα έλεγα ναι για το καλό όλων. Δεν έγινε καν πρόταση! Στεναχωρήθηκα. Περίμενα μία διαφορετική συμπεριφορά. Εκείνη την περίοδο, επαναλαμβάνω. Πριν από τον αγώνα με τον Ατρόμητο και τις δηλώσεις μου είχαμε κάνει μία συζήτηση με τον πρόεδρο, έχοντας διαπιστώσει κάποια σημάδια στον Άρη που έδειχναν πως η ομάδα ασθμαίνει. Δεν υπήρχε "υγεία" στα αποδυτήρια και δεν λειτουργούσαμε όπως αξίζει στην ιστορία της ομάδας, αλλά...». 

Για το «διαζύγιο» του με τον Ολυμπιακό:

«Δεν το χα πει ποτέ. Τότε. Επί εποχής Λεμονή - Ίβιτς υπήρχε μία συζήτηση για να μείνω στην ομάδα. Για κάποιους λόγους, προς το τέλος της χρονιάς, αποχώρησαν αμφότεροι και όλα έμειναν στον αέρα. Δεν μου είπε κάνεις ότι φεύγω από τον Ολυμπιακό. Κανείς δεν με ενημέρωσε επίσημα. Αυτό είναι το παράπονο μου. Δεν έχω να αποδείξω σε κανένα τίποτα. Είμαι 27 ετών! Έχω 10 χρόνια στην πρώτη Εθνική με πάνω από 200 συμμετοχές. Κάθε εμπόδιο για καλό. Τρεις χρονιές γεμάτες στον Άρη, βασικός στην Εθνική τον τελευταίο χρόνο! Οπότε...».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού:

«Όλα αυτά που ισχυρίστηκαν είναι ψέματα. Δεν πέρασα ποτέ ιατρικές εξετάσεις και μοναδική ομάδα που έχει πρόσβαση στον ιατρικό μου φάκελο είναι ο Άρης. Την ομάδα με την οποία έχω συμβόλαιο! Με τον Ολυμπιακό έχει γίνει μία φιλολογική συζήτηση με τον εκπρόσωπό μου και τίποτε παραπάνω. Πλέον εγώ αποφασίζω πού θα πάω και όχι οι άλλοι. Πόσο μάλλον... οι τρίτοι! Είναι οι ίδιοι που διαδίδουν φήμες και ψεύτικες πληροφορίες σχετικά με εμένα. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδα της Γαλλίας. Δεν είναι η ίδια του περασμένου καλοκαιριού.

Έχω έναν στόχο: να αγωνιστώ σε ομάδα του εξωτερικού! Αν έρθει ο Ολυμπιακός, ο Άρης, ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα και μία άλλη, θα επιλέξω την ομάδα που θα αποδείξει ότι με θέλει περισσότερο. Έχει σημασία η συμπεριφορά. Ο τρόπος που σε προσεγγίζει μία ομάδα. Θα πάω εκεί που νιώθω πως με θέλουν περισσότερο».



Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved