Ο απρόβλεπτος Μάκης Χάβος

Ο απρόβλεπτος Μάκης Χάβος

Η ΤΣΣΚΑ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να διαβάσει τον ΠΑΟΚ και το Onsports σας παρουσιάζει τί κατάφερε να αποκομίσει.

Ο Λεονίντ Σλούτσκι παρακολούθησε δύο αγώνες πρωταθλήματος του Δικεφάλου, με Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ενώ συνεργάτες του βρέθηκαν στην Τούμπα και παρακολούθησαν την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Και η αλήθεια είναι, πως η παρουσία τους δεν αποδείχθηκε γούρικη...

Το μοναδικό στοιχείο που κατάφερε να αποκομίσει ο Ρώσος τεχνικός αφορούσε στην αμυντική φιλοσοφία παιχνιδιού του ΠΑΟΚ. Κάτι δηλαδή πολύ γενικό. Σε ειδικότερες πληροφορίες δεν κατάφερε να φθάσει κι αυτό γιατί ο Μάκης Χάβος αρέσκεται σε εκπλήξεις επιλογής προσώπων και σχηματισμών.

Άρης-ΠΑΟΚ

Με 4-4-2 ξεκίνησε στο Χαριλάου ο ΠΑΟΚ. Ο Χαλκιάς κάθισε κάτω από τα δοκάρια, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Κοντρέρας και Λίνο συνέθεσαν από δεξιά προς αριστερά την αμυντική γραμμή, Γκαρσία και Ίβιτς το δίδυμο του κέντρου, ο Τσουκαλάς έπαιξε δεξιά, αριστερά ο Βιεϊρίνια και οι Σαλπιγγίδης-Μουσλίμοβιτς βρέθηκαν στη γραμμή κρούσης.

Με τα ίδια πρόσωπα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο σε ένα σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Τσουκαλά να περνά στο κέντρο με τον Γκαρσία, ενώ την τριάδα από μπροστά τους συνέθεσαν οι Σαλπιγγίδης, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, με τον Μουσλίμοβιτς στην κορυφή. Στην διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου στο σχήμα βρέθηκαν ο Κουτσιανικούλης αριστερά, ο Βιεϊρίνια δεξιά με τον Φιλομένο πίσω από τον Αθανασιάδη.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό παρακολούθησαν δύο συνεργάτες του Λεονίντ Σλούτσκι, οι Σουστίκοφ και Ονόπκο.
Σε εκείνο το παιχνίδι ο Μάκης Χάβος επέλεξε να ξεκινήσει με 4-2-3-1 με Χαλκιά, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Κοντρέρας και Λίνο στην άμυνα, Γκαρσία-Τσουκαλά στο κέντρο, Έτο δεξιά, Ίβιτς πίσω από τον Σαλπιγγίδη και Βιεϊρίνια αριστερά.

Στο δεύτερο μέρος πέρασε ο Μουσλίμοβιτς στη θέση του Σνάουτσνερ, ο Έτο μεταφέρθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, ρόλο δεξιού χαφ
ανέλαβε ο Σαλπιγγίδης.

Το σύστημα τροποποιήθηκε στο 59' όταν στη θέση του Τσουκαλά πέρασε ο Αθανασιάδης, που έπαιξε δίπλα στο Μουσλίμοβιτς, με τον Ίβιτς να κάνει δίδυμο με τον Γκαρσία. Η κατάσταση περιπλέχθηκε όταν ο Κοντρέρας αποβλήθηκε στο 75' με τον Γκαρσία να αναλαμβάνει να καλύψει σε ένα μέρος το κενό του. Στη θέση του Ίβιτς πέρασε στο 83' ο Αρίας, χωρίς αυτό να φέρει ουσιαστική αλλαγή στο παιχνίδι.

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ

Συντηρητικά με ένα 4-2-3-1 ξεκίνησε στη Νέα Σμύρνη ο Χάβος με μοναδική "έκπληξη" τον Λίνο ως αριστερό χαφ και τον Σαβίνι με τα πολλά λάθη στο αριστερό άκρο της άμυνας. Δεξιά έπαιξε ο Έτο με επιθετικές τάσεις, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τσιρίλο-Μαλεζάς, δεξί χαφ ο Βιεϊρίνια, ο Ίβιτς σαν "δεκάρι" και ο Αθανασιάδης κορυφή.

Η εικόνα του σχηματισμού διαφοροποιήθηκε όταν στη θέση του Λίνο πέρασε ο Ελ Ζαρ με τον Βιεϊρίνια να μεταφέρεται αριστερά, ενώ λίγα λεπτά αργότερα στο παιχνίδι πέρασε και ο Σαλπιγγίδης στη θέση του Ίβιτς για το κλασικό και αγαπημένο του Μάκη Χάβου 4-4-2.

Μετά από όλα αυτά γίνεται κατανοητό, πως η εικόνα του Σλούτσκι δεν μπορεί να είναι σαφής. Το πρόσωπο στο οποίο πρόκειται να επικεντρωθεί είναι ο επικίνδυνος Βιεϊρίνια, κάτι που δεν έχει φυσικά κρύψει. Άλλωστε ο Ρώσος τεχνικός έχει τονίσει, πως ο Πορτογάλος ξεχωρίζει μαζί με τους Σαλπιγγίδη και Γκαρσία από το ρόστερ του Δικεφάλου.



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved