«Καμία κίνηση Ξενιάδη χωρίς τη συγκατάθεση της ΑΕΚ»

«Καμία κίνηση Ξενιάδη χωρίς τη συγκατάθεση της ΑΕΚ»

Καμία διάθεση να διαπραγματευτεί απευθείας με τη Morgan Stanley δεν έχει ο Βασίλης Ξενιάδης όπως αποκάλυψε ο νομικός σύμβουλός του, ξεκαθαρίζοντας πως από τη στιγμή που η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν επιθυμεί να προχωρήσει το θέμα της μεταβίβασης μετοχών, η υπόθεση «παγώνει».

Ο Λάμπρος Σινανιώτης, φιλοξενούμενος στον αέρα του «Sentra 103.3», δεν παρέλειψε ακόμα μεταξύ άλλων να αναφερθεί και στην κράτηση του υποψήφιου επενδυτή της Ένωσης από τις αρχές κάνοντας λόγο για διαδικαστικά θέματα, ενώ τόνισε πως ο πελάτης του θα αφεθεί ελεύθερος τις προσεχείς ημέρες - ώρες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λάμπρος Σινανιώτης:

Για το αν προτίθεται και μπορεί η πλευρά Ξενιάδη να αγνοήσει την ΠΑΕ ΑΕΚ και να προχωρήσει τη μεταβίβαση των μετοχών με τη Μόργκαν Στάνλεϊ: Χωρίς συνεννόησης της ΑΕΚ: «Από ότι εγώ συμβουλεύω και έχω πει, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε καμία κίνηση χωρίς τη συναίνεση της ΠΑΕ. Από ότι είπε και το εξέχον στέλεχος της Μόργκαν Στάνλεϊ, ο κ. Θανόπουλος σε κάποια συνέντευξη που έδωσε, είπε ότι “Εμείς έχουμε εξασφαλισμένη την πλειονοψηφία της ΑΕΚ”. Δεν μπορεί να γίνει καμία αύξηση του κεφαλαίου διότι όλες οι αυξήσεις είναι άκυρες. Και όσες έγιναν, γίνονταν κατόπιν συνέσεως τη; Μόργκαν Στάνλεϊ, για να πάρει ορισμένα χρήματα η ΑΕΚ. Επομένως το Δ.Σ. σήμερα δεν έχει καμία πλειονοψηφία Και αυτό το είπα εγώ ότι είχαμε συνάντηση στο γραφείο μου με τον κ. Αδαμίδη.

Του λέω “εσείς έχετε την πλειονοψηφία;” Και μου είπε “θα κάνουμε αύξηση του κεφαλαίου”. Εκείνη την ώρα δεν ήθελα εκείνη τη στιγμή να τον προσβάλω και να του πω ότι όλες οι αυξήσεις του κεφαλαίου είναι άκυρες βάσει της συμβάσεως του ομολογιακού δανείου. Η μόνη λύση είναι αυτή την οποία είπα δια μέσου της Μόργκαν Στάνλεϊ όπου βεβαία θέλουμε και τη συναίνεση της ΠΑΕ για να γνωρίζει τι κάνουμε ώστε να ξέρει τι λεφτά θα δώσουμε διότι θα διαπραγματευτεί λίγο το δάνειο με τη Μόργκαν Στάνλεϊ, επομένως να πάρει λιγότερα λεφτά η Μόργκαν Στάνλεϊ και να μπουν περισσότερα λεφτά στο ταμείο της εταιρίας.

Επομένως όλα τα άλλα είναι άνευ σημασίας. Ούτε ο κ. Ξενιάδης θα πάει στην τράπεζα να πει αυτά και αυτά. Εγώ τους είπα όταν μιλάμε με μία τράπεζα με τη συνένωση βεβαίως της ΠΑΕ, θα δείξουμε αμέσως την τράπεζά μας. Διότι οι τράπεζες δεν ομιλούν στον αέρα. Θέλουν να δουν ποια τράπεζα τους εκπροσωπεί από πλευράς χρημάτων και έτσι προχωρούν τα πράγματα. Ας λέει ο πελάτης μου αυτά που θέλει. Δεν γνωρίζει τη νομική διαδικασία, εγώ τη διευθύνω αυτή.

Επομένως δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι εκτός αν η ΠΑΕ θέλει να πάμε στην τράπεζα μαζί, να δείξουμε ότι έχουμε τα λεφτά και να γίνει η μεταβίβαση κανονικώς. Αν η ΑΕΚ δεν θέλει, να δούμε πως θα τα βγάλει πέρα οικονομικά. Μόνος του ο κ. Ξενιάδης δεν πάει μόνος του στην Μόργκαν Στάνλεϊ. Δεν τον αφήνω εγώ».



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved