Γερουλάνος: «Δεν αλλάζει νόμο η διάταξη»

Γερουλάνος: «Δεν αλλάζει νόμο η διάταξη»

Αποφασισμένος να ψηφιστεί το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, όπως ακριβώς είναι, με τη διάταξη για τους ξένους επενδυτές που αφορά άμεσα τον Παναθηναϊκό, εμφανίστηκε ο Παύλος Γερουλάνος.

Μιλώντας στην αθλητική εφημερίδα «Πράσινη», ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, αρνήθηκε ότι υπάρχει περίπτωση να αλλάξει νόμο η διάταξη για τους ξένους επενδυτές, που αφορά τον Παναθηναϊκό: «Θα ψηφιστεί κανονικά στο αθλητικό νομοσχέδιο. Δεν σκεφτήκαμε ποτέ κάτι τέτοιο. Το νομοσχέδιο πήρε κανονικά το δρόμο του και σε λίγες μέρες θα είναι νόμος του κράτους. Όταν μιλούσα για το θέμα των επενδυτών δεν είχα υπόψη μου ότι υπάρχει απαγορευτική διάταξη στην ΕΕΑ που προβλέπει μόνο μετόχους με ελληνική ιθαγένεια. Από το 2006 που ψηφίστηκε ο τελευταίος νόμος, ο οποίος ισχύει σήμερα, έχουν αλλάξει πολλά και θα πρέπει να επικαιροποιηθούν αρκετά πράγματα.

Αυτό το οποίο προσπαθεί να κάνει το νέο νομοσχέδιο είναι τρεις φορείς, τρία εργαλεία του κράτους, ανεξάρτητα σε πολύ μεγάλο βαθμό, η ΔΕΑΒ, ο ΕΟΚΑΝ και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δυναμώνονται μέσα από αυτό το νομοσχέδιο και γίνονται πιο ικανές να αντιμετωπίσουν αυτά τα οποία έχουν να αντιμετωπίσουν. Η βία σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τη βία πριν από δέκα ή είκοσι χρόνια. Το ντόπινγκ δεν έχει καμία σχέση. Τα δίκτυα τα οποία στηρίζουν τη διαδικασία του ντόπινγκ είναι τεράστια και τα συμφέροντα επίσης πολύ μεγάλα. Όπως, επίσης, και οι στημένοι αγώνες και η διαφθορά δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που ήταν παλιά. Παλιά θεωρούσαμε ότι ένας στημένος αγώνας ήταν μια συμφωνία ενός ιδιοκτήτη με ένα διαιτητή. Εδώ τώρα μιλάμε για δίκτυα, τα οποία κερδίζουν χρήματα από το ποδόσφαιρο με τους χειρότερους δυνατούς τρόπους».

Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε και στο ιδιώνυμο: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι πρόθεση και νομίζω αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου να θιχθεί το ιδιώνυμο. Αυτό το οποίο λέμε είναι ότι εδώ υπάρχει ένα ιδιαίτερο φαινόμενο, ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κάθε εβδομάδα. Όταν, λοιπόν, ένας δικαστής πει σε έναν νεαρό ότι μετά από αυτό που έκανες δεν θα ξαναμπείς στο γήπεδο και αν την άλλη εβδομάδα μπει στο γήπεδο, τότε ο δικαστής έχει το δικαίωμα να εφαρμόσει την ποινή που του είχε επιβληθεί πριν. Δεν αντιμετωπίζεται διαφορετικά το φαινόμενο, απλώς αυτοματοποιείται η διαδικασία της ποινής, έτσι ώστε να μην έχουν αυτό που βλέπουμε, δηλαδή ένας άνθρωπος να εμπλέκεται ξανά και ξανά και να κάνει ένα δικαστήριο ή μια Πολιτεία ότι δεν το βλέπει, ότι κάθε φαινόμενο είναι καινούργιο. Δεν είναι καινούργιο, είναι περιοδικό».

Αναφορικά με την υπόθεση των στημένων αγώνων, τόνισε: «Όταν ανοίγουν κεφάλια κανείς δεν αναρωτιέται τι λέει για αυτά ο κ. Πλατινί, τι λέει για όλα αυτά ο κ. πρόεδρος της ομάδας τάδε. Το μόνο που αναρωτιούνται είναι τι κάνει η Πολιτεία. Και είναι λογικό, δεν μπορεί να πει κανείς ότι εδώ τελειώνει η Πολιτεία, ένα γήπεδο στην Ελλάδα είναι ένα γήπεδο στην Ελλάδα. Θα θυμίσω ότι τον Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο της περασμένης χρονιάς η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν απαράδεκτη. Όλος ο κόσμος ήταν εξαγριωμένος με το ελληνικό ποδόσφαιρο και είμαι βέβαιος ότι δεν είμαι ο μόνος που πλησίαζε ο κόσμος και του έλεγε «κλείσ'το, απέκλεισε τις ελληνικές ομάδες από την Ευρώπη, σταμάτα τους επιτέλους να διασύρουν τη χώρα, να επαναλαμβάνουν αυτά τα φαινόμενα».

Τέλος, για το αυτοδιοίκητο που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τόνισε: «Δεν θα δεχθώ απειλές και όχι με την επίθεση του αυτοδιοίκητου. Θα συζητήσω τα πάντα. Θα τα αλλάξουμε προς καλύτερη μορφή, αλλά θα το κάνουμε για να κάνουμε αυτό το νομοσχέδιο δυνατότερο, καλύτερο, για να αντιμετωπίσει αυτά τα πράγματα, τα οποία αντιμετωπίζει σήμερα ο ελληνικός αθλητισμός και το ελληνικό ποδόσφαιρο».



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved