Φυτανίδης: «Άξιζε την αναμονή...»

Φυτανίδης: «Άξιζε την αναμονή...»

Με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ατρομήτου, ο Σωκράτης Φυτανίδης άνοιξε τον δρόμο για τη μεγάλη ανατροπή στο ματς Κυπέλλου με τον Αρη και την πρόκριση στους «8». Ο αμυντικός των Περιστεριωτών μίλησε στο Onsports για τα μυστικά αυτού του γκολ, αλλά και τα... παρελκόμενα.

Την πρώτη φορά κοίταξε ψηλά, κάτι μονολόγησε και πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την άμυνα. Τη δεύτερη φορά, σκέφτηκε ότι δεν έβαλε καλά το κεφάλι του, έδεσε τα χέρια γύρω από τη μέση και ελαφρώς τσαντισμένος γύρισε στον χώρο ευθύνης του. Την τρίτη, εκνευρίστηκε πολύ και πείσμωσε. Ηθελε να σκοράρει πολύ νωρίτερα, αλλά δεν του... καθόταν. Οι κεφαλιές του στα στημένα του Τάτου, του Πίτου και του Επστάιν περνούσαν συνεχώς λίγο δίπλα από τα δοκάρια. Το γκολ θα ερχόταν κάποια στιγμή για τον Σωκράτη Φυτανίδη. Ηρθε χθες.

Και δεν ήταν ένα γκολ... συμπλήρωμα σε μια ευρεία νίκη. Με αυτό, ο Ατρόμητος ισοφάρισε τον Αρη, έδιωξε το άγχος και εξαπολύοντας αντεπίθεση διαρκείας βρήκε και δεύτερο. Από το φιλαράκι του αυτή τη φορά, τον Μήτρογλου, στον οποίο έλεγε συχνά - πυκνά ότι θα τον μιμηθεί. Οι δυο τους, με την άξια συμπαράσταση όλων των υπολοίπων (φυσικά) και Ελλήνων κατά κύριο λόγο, έβγαλαν εις πέρας την αποστολή. Η ομάδα του Περιστερίου θα μπει στην κληρωτίδα, μετά τη νίκη επί του Άρη, στο Περιστέρι, για την επόμενη φάση του Κυπέλλου. Και μέχρι να βρεθεί κάποιος... θαρραλέος αντίπαλος για να την αποκλείσει, το όνειρο δεύτερης διαδοχικής συμμετοχής σε τελικό θα παραμένει ζωντανό στα Δυτικά Προάστια.

-Πρώτο και καλό. Από τον τρόπο με τον οποίο το πανηγύρισες, φάνηκε ότι το περίμενες καρτερικά...

«Οντως, το έψαχνα καιρό, αλλά κάτι γινόταν κάθε φορά κι εκεί που πίστευα ότι θα δω τη μπάλα στα δίχτυα, την αντίκριζα να καταλήγει άουτ. Αξιζε την υπομονή, πάντως, γιατί η επίτευξη του πρώτου μου γκολ συνδυάστηκε με μια σημαντική νίκη και με πρόκριση. Χάρηκα περισσότερο, γιατί ήρθε σε ένα πολύ κομβικό σημείο του αγώνα και μας επέτρεψε να απελευθερωθούμε στη συνέχεια και να φτάσουμε στην ανατροπή».

-Με το που σκόραρες, έφυγες αμέσως προς το μέρος του κόσμου και χτύπησες το στήθος σου. Τι σκεφτόσουν από μέσα σου εκείνη την ώρα;

«Από την πρώτη ημέρα που πάτησα το πόδι μου στο Περιστέρι, ο κόσμος με έβαλε στην καρδιά του. Πέρα από αυτό, όμως, νιώθω ότι στους οπαδούς και κυρίως σε αυτούς που μας ακολουθούν πιστά, χρωστάμε μεγάλο μέρος της καλής μας πορείας. Ξέρεις, μπορεί να μην παίζουμε μπροστά σε δέκα ή δεκαπέντε χιλιάδες ανθρώπους. Αυτοί, όμως, που έρχονται σε μια δύσκολη εποχή να ξοδέψουν τα λεφτά τους για να μας παρακολουθήσουν, αγαπούν παθιασμένα την ομάδα και μάς βοηθούν πολύ. Πολύ περισσότερο από όσο φαντάζονται. Ηταν λοιπόν μια από μέρους μου ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

-Το πρώτο γκολ το αφιερώνεις με λίγα λόγια στον κόσμο;

«Και στον κόσμο. Θα ήθελα, όμως, πρωτίστως να το αφιερώσω στη γυναίκα μου (σ.σ. Σοφία). Είναι ο άνθρωπος που με στηρίζει σε κάθε μου βήμα, μου δίνει ηρεμία και με βοηθά να συγκεντρώνομαι σε αυτό που κάνω. Παίζει μεγάλο ρόλο να βρίσκεις γαλήνη όταν φεύγεις από την προπόνηση και το γήπεδο. Αυτή την περίοδο περιμένουμε το πρώτο μας παιδί. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να γίνουμε τρεις στην οικογένεια...».

-Αγχώθηκες μετά το 1-0; Σκέφτηκες ότι ίσως αυτή τη φορά τα πράγματα να μην πήγαιναν κατ’ ευχήν και ότι θα γνωρίζατε την πρώτη σας ήττα στο Περιστέρι;

«Οταν μένεις πίσω στο σκορ, πάντα αυξάνεται το άγχος. Εχω, όμως, απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες των συμπαικτών μου, αλλά και στις ικανότητες του συνόλου γενικότερα. Ηξερα ότι κάποια στιγμή θα μας δινόταν η ευκαιρία να ισοφαρίσουμε. Ηταν στο χέρι μας να την εκμεταλλευτούμε. Το κάναμε, έβαλε και ο Κώστας ένα τρομερό γκολ και ανατρέψαμε τα δεδομένα».

-Κυνηγήσατε με μανία το δεύτερο γκολ. Συνήθως, όταν περνά η ώρα και τα παιχνίδια είναι ισόπαλα, οι ομάδες αποφεύγουν να ρισκάρουν και περιμένουν την παράταση...

«Η ψυχολογία μετά το 1-1 ήταν με το μέρος μας. Το πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να πετύχουμε και δεύτερο γκολ, αποφεύγοντας την παράταση. Είναι πολύ σημαντικό ότι βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα ν’ ανατρέψουμε το σκορ απέναντι σε έναν τόσο ποιοτικό αντίπαλο, όπως είναι ο Αρης. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι θα έπρεπε να παίξουμε πιο αποφασιστικά και με μεγαλύτερη συγκέντρωση από το ξεκίνημα».

-Είναι ικανή αυτή η νίκη και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, να σας δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση; Την Κυριακή φιλοξενείτε ξανά τον Αρη...

«Πρόκειται για εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, στο οποίο θα πρέπει να μπούμε από την αρχή με την νοοτροπία που είχαμε στο τέλος του αγώνα Κυπέλλου. Σίγουρα, όμως, η νίκη με ανατροπή που πετύχαμε, μάς δίνει ψυχολογικό αβαντάζ. Ολα αυτά βέβαια είναι σχετικά. Το θέμα είναι εσύ πώς θα χειριστείς την κατάσταση. Η ψυχολογία από μόνη της δεν φέρνει νίκες...»

-Αλήθεια, τι σας είπε ο Δώνης μετά το τέλος του αγώνα;

«Το μυστικό αυτής της ομάδας είναι ότι δεν στέκεται παρά για ελάχιστα λεπτά σε αυτά που έγιναν, αλλά κοιτάζει απευθείας αυτά που έρχονται. Ο κόουτς είναι άνθρωπος που αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και τα καλά, αλλά και τα άσχημα αποτελέσματα. Μας έδωσε συγχαρητήρια και μας είπε να αφήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας την πρόκριση και να επικεντρωθούμε άμεσα στο ματς της Κυριακής. Το οποίο είναι και πολύ σημαντικό για τους στόχους που έχουμε ως ομάδα στο πρωτάθλημα».

-Και κάτι τελευταίο. Ο Ατρόμητος τα κατάφερε ξεκινώντας το παιχνίδι με δέκα Ελληνες στην ενδεκάδα. Σας «φτιάχνει» αυτή η ευχάριστη εξαίρεση στον γενικό κανόνα;

«Είναι σίγουρα σημαντικό ότι στην ομάδα υπάρχουν πολλοί Ελληνες ποδοσφαιριστές. Είναι ακόμα πιο σημαντικό, όμως, ότι οι ξένοι είναι εκτός από ποιοτικοί παίκτες και πολύ καλά παιδιά. Εχουμε δέσει μεταξύ μας και φτιάξαμε ένα σύνολο που λειτουργεί αρμονικά εντός και εκτός γηπέδου. Αυτό βγαίνει προς τα έξω και έχει θετικό αντίκτυπο στην αγωνιστική μας παρουσία».



Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved