Βολές από Θεοδωρίδη στη Λίγκα για το νομοσχέδιο (photos)

Βολές από Θεοδωρίδη στη Λίγκα για το νομοσχέδιο (photos)

Δεν αλλάζει τίποτα ως προς το κομμάτι των αδειοδοτήσεων των ομάδων της Super League, παρά την πρόταση που κατέθεσαν ΑΕΚ, Αρης και ΟΦΗ.

Ενταση δημιουργήθηκε προς στιγμή στη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου, όταν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββας Θεοδωρίδης, έκανε αναφορά στα περί... φωτογραφικής διάταξης που μπήκε στο αθλητικό νομοσχέδιο για τον Παναθηναϊκό.

«Με πληροφόρησαν πριν από λίγο ότι το μεσημέρι ο Ανατολάκης στη Βουλή είπε ότι περνάει ένας ολόκληρος νόμος για να μπει σε αυτόν μια φωτογραφική διάταξη στο άρθρο 20. Γι' αυτό έγινε και θέλω να μου πείτε ποια είναι η θέση σας» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έκανε λόγο για... κατάντια του Παναθηναϊκού, για να εισπράξει την απάντηση του Δημήτρη Γόντικα ότι αυτή η διάταξη θα μπορούσε να περάσει και από άλλο νομοσχέδιο. Στη συζήτηση παρενέβη και ο Σταύρος Αδαμίδης, λέγοντας ότι αυτή η διάταξη αφορά και την ΑΕΚ, λόγω των επαφών που γίνονται με ξένους επενδυτές.

Στην ένταση που προκλήθηκε και προκειμένου να εκτονωθεί προτάθηκε από τη νομική υπηρεσία της Λίγκας να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία, προκειμένου να πάρει θέση η διοργανώτρια αρχή, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό ούτε από τον Ολυμπιακό και το θέμα έληξε εκεί.

Δεν πέρασε η πρόταση των τριών

Στο κομμάτι της αδειοδότησης, επιχειρήθηκε από τις ΠΑΕ ΑΕΚ, Αρης και ΟΦΗ να αλλάξει η διαδικασία «τιμωρίας» των ομάδων που στο τέλος της σεζόν δεν θα κατορθώσουν να εξασφαλίσουν το απαραίτητο πιστοποιητικό συμμετοχής στις διοργανώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Από τις τρεις ομάδες προτάθηκε να υπάρχει τιμωρία αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά να καταργηθεί αυτή του υποβιβασμού από τις εγχώριες. «Να μπορούμε να παίξουμε στο πρωτάθλημα, εφόσον αγωνιστικά μια ομάδα δεν έχει υποβιβαστεί στο προηγούμενο και να τιμωρούνται με απαγόρευση μεταγραφών, δηλαδή απόκτησης παικτών, όχι όμως και με απαγόρευση πώλησης παικτών» ήταν το πλαίσιο της πρότασης των τριών ΠΑΕ, που ωστόσο απορρίφθηκε στη διάρκεια της ψηφοφορίας που ακολούθησε.

«Δεν θα γίνει καμία αλλαγή. Η αδειοδότηση θα είναι η ίδια όπως πέρσι. Τα κριτήρια δεν αλλάζουν», ήταν τα λόγια του προέδρου της Super League Απόστολου Παπουτσάκη.

Νομοσχέδιο και ΟΠΑΠ

Στη διάρκεια του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, έγινε μεγάλη συζήτηση και για τις διατάξεις του αθλητικού νομοσχεδίου. Ο Συνεταιρισμός, ακολουθώντας την ΕΠΟ, θεωρεί «αγκάθι» το κομμάτι των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Παράλληλα, υπάρχουν διαφωνίες και για διατάξεις που αφορούν τη βία και συγκεκριμένα για τις ευθύνες των ΠΑΕ σε σχέση με τις πράξεις των μελών των συνδέσμων.

Στη διοργανώτρια αρχή κατέγραψαν τις αντιρρήσεις τους και θα τις καταθέσουν την Τρίτη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής όπου (παρουσία τους) θα συζητηθεί ο νέος αθλητικός νόμος.
Όσον αφορά το θέμα της χορηγίας του πρωταθλήματος που «καίει» τις ΠΑΕ, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ραντεβού με τον ΟΠΑΠ. Ακόμα δεν έχει υπάρξει συμφωνία, όμως άπαντες αισιοδοξούν ότι θα τα βρουν, τόσο στο ποσό, όσο και στη χρονική διάρκεια της σύμβασης (η Λίγκα θέλει διετή, ο οργανισμός τριετή).



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved