Διευκρινίσεις Ανατολάκη: «Δεν είμαι αρνητικός»

Διευκρινίσεις Ανατολάκη: «Δεν είμαι αρνητικός»

Διευκρινίσεις ως προς τη στάση που κράτησε στη Βουλή απέναντι στο νομοσχέδιο και τη διάταξη για τους μη κοινοτικούς επενδυτές στις ΠΑΕ, έδωσε ο Γιώργος Ανατολάκης, μιλώντας στον Nova Σπορ FM.

«Kάποιοι συνάδελφοί σας είπαν ότι εγώ είμαι αντίθετος στους Άραβες για τον Παναθηναϊκό την ΑΕΚ ή κάτι τέτοια. Για να εξηγούμαι και να μην παρεξηγούμαι. Εγώ είπα, για να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, συμφωνούμε με τη ρύθμιση και εγώ και ως κόμμα, αλλά εκείνο που πρέπει να διασφαλίσει το Υπουργείο είναι η παραδοχή εγγυήσεων από οποιονδήποτε. Αν παράδειγμα ένας επενδυτής έρθει και πάρει μια ΠΑΕ και μετά από λειτουργία ενός χρόνου αφήσει με πολλά χρέη, θα πρέπει να υπάρχουν και χρεώσεις. Δεν είμαι κατά», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Ανατολάκης για τα όσα ειπώθηκαν στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και τον έφερναν κάθετα αντίθετο στην είσοδο ξένων επενδυτών.

Ερωτηθείς για τον τρόπο που μπορεί να γίνει έλεγχος σε έναν επενδυτή, ανέφερε: «Για παράδειγμα, μπορεί να ζητήσουν μια εγγυητική τραπέζης, 15 με 20 εκατομμύρια ευρώ και όταν φύγει ο επενδυτής να κρατηθούν τα λεφτά αυτά».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. θέλησε, για μία ακόμα φορά, να ξεκαθαρίσει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με την έλευση των Αράβων στους «πράσινους»: «Εμείς υπέρ να έρθουν επενδυτές, αλλά πρέπει να μπουν ασφαλιστικές δικλείδες. Με ενοχλεί αυτό που έγινε και έλεγαν όλοι ότι είμαι αντίθετος. Αν είστε οι μέτοχοι κάποιας ομάδας και σηκωθείτε και φύγετε τι γίνεται; Πρέπει να βρούμε μια άκρη. Εσείς καταλαβαίνεται ότι είμαι αντίθετος;».

Για το αν μπορεί να γίνει έλεγχος φερεγγυότητας ενός επενδυτή, απάντησε: «Το Υπουργείο και η νομική υπηρεσία θα πρέπει να βάλει κάποιες δικλείδες ασφαλείας. Είναι πολύ σημαντικό αν ένας επενδυτής δεν είναι φερέγγυος να μην αγοραστεί το πακέτο των μετοχών. Θεωρώ ότι δεν είπα κάτι κακό».

Και συνέχισε: «Ειλικρινά με πείραξε. Δεν θέλω να δώσω σε κάποιον να πει ότι επειδή έχω αγωνιστεί στον Ολυμπιακό έγινε κάτι τέτοιο. Εδώ κοιτάμε πως θα προχωρήσουμε. Από την στιγμή που μπουν οι μέτοχοι να μην έχουν πρόβλημα οι ΠΑΕ. Με έχουν στενοχωρήσει πάρα πολύ αυτό που ειπώθηκε».

Τέλος, για τις συζητήσεις της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, σχολίασε: «Θα γίνει μια πολύ μεγάλη συζήτηση την Τρίτη (17/1), όπου έχουμε καλέσει πολλούς φορείς. Να ξεκαθαρίσουμε για το αυτοδιοίκητο, τα θέματα βίας. Εγώ έθεσα να μπουν οι οπαδοί που συλλαμβάνονται στην κοινωνική εργασία. Να συζητήσουμε για τις Λέσχες αν θα υπογράψουν, για θέματα μπάσκετ, βόλεϊ. Αν δεχθούν ή όχι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο αργότερα με γραπτή του δήλωση που εστάλη στα ΜΜΕ ο Γιώργος Ανατολάκης επανέλαβε όσα είχε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό NOVASPOR FM.

Αναλυτικά η δήλωσή του αναφέρει:

«Για την αποφυγή παρεξηγήσεων, οφείλω να επαναλάβω ότι η θέση και η δική μου και του Κόμματος μου είναι ΥΠΕΡ της διάταξης για την συμμετοχή ξένων επενδυτών σε Ελληνικές Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρείες.

Απλά επεσήμανα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, (και παραπέμπω όσους το αμφισβητούν στα Πρακτικά της Βουλής), ότι θα πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις για να αποφευχθεί τυχόν αιφνίδια αποχώρηση των επενδυτών, που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην λειτουργία της ομάδας».

Διαβάστε για την αντίδραση του Βασίλη Κωνσταντίνου, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές κατά του Γιώργου Ανατολάκη

Διαβάστε τι δήλωσε ο Γιάννης Ιωαννίδης για το νέο αθλητικό νόμο



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved