Γραμμόζης: «Ο Γκράθια έχει αλλάξει πολλά στην Κέρκυρα»

Γραμμόζης: «Ο Γκράθια έχει αλλάξει πολλά στην Κέρκυρα»

Στη συμβολή του Χάβι Γκράθια ώστε η Κέρκυρα να αλλάξει την εικόνα των πρώτων αγωνιστικών, εστίασε ο Δημήτρης Γραμμόζης, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει την αισιοδοξία του ενόψει της συνέχειας, τονίζοντας πως ο στόχος της παραμονής θα επιτευχθεί.

Ο μέσος των Φαιάκων, απαντώντας σε ερωτήσεις φιλάθλων στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη φετινή πορεία της ομάδας του σε πρωτάθλημα και κύπελλο, στην εθνική Ελλάδας ενόψει Euro 2012, στις διαφορές του ελληνικού με το γερμανικό πρωτάθλημα, στο ερχόμενο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, στον καλύτερο συμπαίκτη που είχε ποτέ, αλλά και στην επόμενη μέρα αφού κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Αναλυτικά οι απαντήσεις του Δημήτρη Γραμμόζη:

Ποιον πρώην συμπαίκτη σας θα θέλατε να έχετε συμπαίκτη στον Α.Ο. Κέρκυρα και γιατί;

«Στην καριέρα μου αγωνίστηκα μαζί με αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές και η επιλογή δεν είναι εύκολη. Αν έπρεπε, ωστόσο, να ξεχωρίσω κάποιον, θα έλεγα τον Γιούρι Τζοργκαέφ (του… τότε, βέβαια), με το οποίο συνυπήρξα στην Καϊζερσλάουτερν. Ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής, που μπορούσε να πάρει μόνος του, με δυο προσωπικές πρωτοβουλίες, ένα ματς. Και δεν το έβαζε ποτέ του κάτω».

Πιστεύεις ότι η Κέρκυρα μπορεί να ανακάμψει και να διεκδικήσει μια καλύτερη θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος της Super League;

«Όλα θα φανούν, σε μεγάλο βαθμό, τον επόμενο εξαιρετικά κρίσιμο μήνα. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, με σερί αγώνες, που θα κρίνουν την πορεία μας. Η ομάδα, πάντως, δείχνει ήδη, το τελευταίο διάστημα, ένα καλό πρόσωπο και αυτό με κάνει αισιόδοξο ότι ο στόχος της παραμονής θα επιτευχθεί».

Η Κέρκυρα, στην προϊστορία της στη Super League, δεν κάνει καλό β' γύρο κι έχει χαμηλότερη συγκομιδή βαθμών από τον α' γύρο. Μπορούμε να στηριχτούμε πάνω σας και κατά πόσο μπορεί να ανατραπεί φέτος αυτή η αρνητική παράδοση;

«Το παρελθόν είναι… παρελθόν. Δεν μας ενδιαφέρει. Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα, σήμερα, φέτος. Να παίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και να φέρουμε πάλι τον κόσμο μας στο γήπεδο. Για μένα, αν πάρουμε τα δύο επόμενα ματς, θα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η πορεία της Εθνικής Ελλάδας στο EURO 2012 και ποιοι παίκτες της θα ξεχωρίσουν;

«Το πώς θα πάει η Εθνική είναι ένα… ανοικτό θέμα, δεν χωρούν προβλέψεις. Ένα τουρνουά είναι πάντα κάτι τελείως διαφορετικό από, ας πούμε, τα προκριματικά. Το βέβαιο είναι ότι ο προπονητής, ο κ. Σάντος, έχει δείξει ότι γνωρίζει να κάνει πολύ καλές επιλογές, δίχως να τον ενδιαφέρει η ηλικία. Το μοναδικό του κριτήριο είναι η ποιότητα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Καλοί παίκτες στην ομάδα υπάρχουν πολλοί, όχι ένας ή δύο. Το θέμα είναι να λειτουργήσουν όλοι μαζί, ως ομάδα, όπως το 2004. Αν αυτό επιτευχθεί, θα πάμε πολύ καλά».

Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει φέτος ο ΑΟ Κέρκυρα στο θεσμό του Κυπέλλου;

«Το Κύπελλο είναι κάτι άλλο. Οι ομάδες το αντιμετωπίζουν ως το μέσο να φθάσουν στην Ευρώπη με τον γρηγορότερο δυνατό τρόπο. Δεν είναι πολλά τα ματς. Εμείς και αυτόν τον θεσμό τον αντιμετωπίζουμε «παιχνίδι με παιχνίδι», κάθε ματς ένας «τελικός». Περνώντας τη Δόξα, με μια καλή κλήρωση, όλα είναι πιθανά…».

Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάσει ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής το καθημερινό πρόγραμμα των προπονήσεων με την προσωπική του ζωή;

«Μετά από τόσα χρόνια, έχω καταφέρει, πλέον, να οργανώσω την καθημερινότητά μου. Σίγουρα, κάποιες φορές είναι δύσκολα, όταν, για παράδειγμα, περιμένεις να μάθεις το πρόγραμμα των εβδομαδιαίων προπονήσεων, για να δεις πώς θα κανονίσεις το πρόγραμμά σου και, μαζί μ' εσένα, η σύζυγος και τα παιδιά. Όλοι μαζί, ωστόσο, έχουμε βρει τον τρόπο να… ζούμε με αυτό».

Αγώνα με τον αγώνα η Κέρκυρα εμφανίζεται ολοένα και καλύτερη. Θεωρείς ότι με την έλευση του νέου προπονητή η ομάδα έχει αρχίσει και αποδίδει καλύτερα;

«Ο νέος προπονητής έχει αλλάξει πολλά. Ο τρόπος παιχνιδιού μας τώρα είναι διαφορετικός. Όχι ότι πριν, με τον κ. Μπάντοβιτς, δεν παίζαμε καλά. Πλέον, όμως, έχουμε βρει έναν καλύτερο τρόπο να περνάμε από την άμυνα στην επίθεση και το αντίθετο. Συμμετέχουμε όλοι, ως ομάδα, με ισορροπία».

Ποιες θεωρείς ότι είναι οι διαφορές και ποιες οι ομοιότητες ανάμεσα στο ελληνικό πρωτάθλημα και στα υπόλοιπα δύο που έχεις αγωνιστεί (Γερμανικό, Κυπριακό);

«Σε σχέση με την Κύπρο, το πρωτάθλημά μας είναι καλύτερο. Εκεί, υπήρξε μια ανάπτυξη μόνο τα τελευταία δύο-τρία χρόνια, με τις ευρωπαϊκές πορείες Ανόρθωσης και ΑΠΟΕΛ και κάποιες μεταγραφές που έγιναν. Τώρα, όσον αφορά στη Γερμανία… εντάξει, δύο άλλοι κόσμοι. Στην οργάνωση, στο πώς αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Στη Γερμανία -και το έχω ξαναπεί- πρώτα έρχεται ο ποδοσφαιριστής και μετά όλοι οι άλλοι. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερό τους πλεονέκτημα. Ελπίζω κι εδώ οι παράγοντες να καταλάβουν ποια είναι, τελικά, τα σημαντικά πράγματα, ώστε να βοηθήσουν την εξέλιξη και του δικού μας πρωταθλήματος».

Επόμενος αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης στην έδρα σας. Είναι παιχνίδι «τελικός» ή απλά ένας αγώνας;

«Τελικός δεν θα το πω. Είναι, ωστόσο, ένα οπωσδήποτε πολύ σημαντικό ματς, καθώς η Τρίπολη είναι μια ομάδα κοντά σ' εμάς και, με νίκη, μειώνουμε τη μεταξύ μας διαφορά. Πέρα απ' την επιπλέον ψυχολογική ώθηση που θα μας δώσει. Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Δείξαμε και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ότι αυτή η ομάδα βελτιώνεται συνέχεια, ενώ η εμφάνιση στο ΟΑΚΑ μας κάνει ακόμη περισσότερο αισιόδοξους και μας δίνει αυτοπεποίθηση. Αν πιάνουμε κάθε αγωνιστική ανάλογη απόδοση, τα αποτελέσματα θα έρθουν από μόνα τους».

Έχετε σημειώσει μόλις 8 γκολ σε 14 αγώνες. Θεωρείς ότι το σκοράρισμα είναι ένα από τα αδύναμα σημεία σας ως ομάδα;

«Εντάξει, δυσκολευόμαστε λίγο στο γκολ. Αλλά, μετά την κακή πορεία που είχαμε στην αρχή του πρωταθλήματος, το πρώτο μας μέλημα, με την αλλαγή προπονητή, ήταν το πώς θα καταφέρνουμε να κρατάμε το μηδέν στην άμυνα, καθώς δεχόμασταν πολλά εύκολα γκολ. Δεν είναι ότι στους αγώνες μας δεν δημιουργούμε ευκαιρίες. Απλά, πρέπει να τις εκμεταλλευόμαστε. Με μία-δύο, να σκοράρουμε. Στο σημερινό ποδόσφαιρο οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Η Κέρκυρα έχει ήδη βελτιωθεί σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού της. Μένει, τώρα, την κατοχή της μπάλας που έχουμε και το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, να τα εξαργυρώσουμε σε ουσία».

Πώς θα ήθελες να ολοκληρώσεις την καριέρα σου και τι σκέφτεσαι να κάνεις μετά;

«Σωματικά και σε θέμα διάθεσης νιώθω πολύ καλά. Ότι μπορώ να αγωνιστώ ακόμη ένα - δύο χρόνια, σε υψηλό επίπεδο. Το συμβόλαιό μου με την Κέρκυρα λήγει το καλοκαίρι και θα δούμε τότε τι επιλογές θα υπάρξουν. Τώρα, όσον αφορά στο μετά, σκέφτομαι να γίνω προπονητής. Θα μείνω σίγουρα στο χώρο. Μ' αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο και θα ήθελα να συνεχίσω να το υπηρετώ από ένα άλλο πόστο, σε μια… δεύτερη καριέρα».

Ποια θεωρείς ότι είναι τα προτερήματά σου και ποια τα μειονεκτήματά σου σε αγωνιστικό επίπεδο;

«Είναι πολύ δύσκολο να απαντήσω γιατί θα πρέπει να μιλήσω για τον εαυτό μου. Εν πάση περιπτώσει, στα θετικά μπορείς να πεις ότι είναι η θέληση που έχω, η νοοτροπία ότι παίζω πάντα για τη νίκη, ότι το παλεύω πάντα μέχρι τέλους. Κάτι, στο οποίο έχει παίξει, ασφαλώς, ρόλο, το γεγονός ότι μεγάλωσα στη Γερμανία. Στον αντίποδα, κάποιες φορές… νευριάζω λίγο. Θέλω να πηγαίνουν όλα καλά και όταν δεν πάνε… μου τη δίνει!».

Αν δεν είχες ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ποιο επάγγελμα θα ακολουθούσες;

«Τι να σου πω… Δεν ξέρω. Στα 17 μου, βλέπεις, είχα ήδη υπογράψει το πρώτο μου συμβόλαιο. Πάντα είχα στόχο να γίνω ποδοσφαιριστής, το κατάφερα νωρίς, οπότε δεν… πρόλαβε να περάσει κάτι άλλο απ' το μυαλό μου».



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved