«Αυτοκτονία του ΠΑΟΚ αν δεν διευθετήσει τα χρέη του»

«Αυτοκτονία του ΠΑΟΚ αν δεν διευθετήσει τα χρέη του»

Διευκρινίσεις για την τιμωρία που επέβαλε η UEFA  στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ έδωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «Δικέφαλου», Λευτέρης Δούκας.

Ο Δούκας, μιλώντας στον αέρα του «Libero 107.4», υποστήριξε πως οι ιθύνοντες της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας έκριναν με ποδοσφαιρική λογική δίνοντας μία ακόμα ευκαιρία στους Θεσσαλονικείς να κάνουν το σωστό και να εξοφλήσουν τους ποδοσφαιριστές, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του πως ο ΠΑΟΚ όχι μόνο θα έχει εκμηδενίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, αλλά θα πληρώσει στην ώρα του βάσει όσων δεσμεύτηκε στην UEFA.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λευτέρης Δούκας:

«Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μπροστά στην επιτροπή γιατί τον Σεπτέμβριο του 2011 είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές σε παίκτες, οφειλές που δεν είχαν μειωθεί από τον Ιούνιο του 2011. Η UEFA θέλει από τις ομάδες να μειώνουν συνεχώς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές όσο περνά ο καιρός. Είναι αλήθεια ότι ο εισηγητής της υπόθεσης είχε προτείνει στην επιτροπή να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ με τριετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αυτή θα ήταν πιθανότατα η τελική απόφαση της επιτροπής. Μετά την παρουσία όμως των ανθρώπων της ομάδας και τις εξηγήσεις που δόθηκαν, ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε αλλά με αναστολή», τόνισε αρχικά ο Δούκας, συμπληρώνοντας:

Για τις αιτιάσεις της UEF από την πλευρά ΠΑΟΚ: «Ήταν ευχής έργον που η επιτροπή επικεντρώθηκε κύρια στο οικονομικό κομμάτι της υπόθεσης του ΠΑΟΚ και όχι στο νομικό καθώς η παράβαση είχε ήδη γίνει και θα έπρεπε απλά να επιβάλλει την ποινή του εισηγητή. Η UEFA είδε τα πράγματα και με μια ποδοσφαιρική λογική και έδωσε μια ακόμη ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να πράξει το σωστό, να πληρώσει δηλαδή στους παίκτες αυτά που χρωστά. Ενώπιον της επιτροπής ο ΠΑΟΚ επικαλέστηκε την αλήθεια, περιέγραψε όλη την κατάσταση από το καλοκαίρι και με το ενδιαφέρον του Φλωρίδη να γίνει ο επενδυτής της ομάδας. Μέχρι και για το 1.000.000 ευρώ που έβαλε στα ταμεία της ομάδας έγινε λόγος. Τα λεφτά τα είχε βάλει βέβαια ο Σαχπατζίδης όπως αποδείχθηκε αλλά τότε όλοι ξέραμε ότι τα έβαλε ο Φλωρίδης. Είπε επίσης ο ΠΑΟΚ ότι είχε ανοίξει την ΑΜΚ για να βάλει λεφτά και να πάρει τις μετοχές ο επενδυτής. Παρουσιάσαμε και την πρόταση από την Μπλάκμπερν για τον Βιεϊρίνια αλλά και το ότι δεν πουλήθηκε γιατί αναμένονταν οι επενδυτές. Όταν έκλεισε η ΑΜΚ είχε ολοκληρωθεί και η μεταγραφική περίοδος. Μόλις όμως άνοιξε η νέα μεταγραφική περίοδος, πρώτη κίνηση του ΠΑΟΚ ήταν να πουλήσει τον Βιεϊρίνια για να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις του. Από εκεί και πέρα παρουσιάσαμε ένα πλάνο στην επιτροπή, με έγγραφα κτλ, βάση του οποίου θα έχει ξεχρεώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι τον Ιούνιο, όταν και θα εξεταστεί πάλι»

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές: «Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος μπροστά στην επιτροπή και έδειξε ότι μπορεί να μηδενίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Μέχρι το καλοκαίρι λοιπόν, αλλά και στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ πρέπει να τηρεί όλους τους διακανονισμούς που θα γίνουν και να πληρώνει όλες τις δόσεις στην ώρα τους. Θα είναι αυτοκτονία του ΠΑΟΚ αν δεν τηρήσει όλα όσα έχει δεσμευτεί ενώπιον της επιτροπής και δεν τηρήσει το πλάνο που παρουσίασε. Δεν ξέρω πόσα είναι τώρα τα ληξιπρόθεσμα χρέη, τον Σεπτέμβριο ήταν 5 εκ. ευρώ σε παίκτες και 9 εκ. ευρώ συνολικά. Πάντως μέχρι τον Ιούνιο ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχει μηδενίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του και πιστεύω ότι μπορεί να το καταφέρει. Αυτό ακριβώς θα πρέπει να κάνουν και όλες οι ελληνικές ομάδες γιατί μπορεί τώρα να κλήθηκε ο ΠΑΟΚ αλλά το καλοκαίρι η UEFA θα το απαιτήσει από όλες τις ελληνικές ομάδες και θα πρέπει να είναι όλες πολύ προσεκτικές».



Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved