Βαλβέρδε: «Θα ανακάμψει ο Ολυμπιακός»

Βαλβέρδε: «Θα ανακάμψει ο Ολυμπιακός»

Την αισιοδοξία του ότι ο Ολυμπιακός θα ανακάμψει και στο τέλος θα πετύχει τους στόχους του, εξέφρασε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος άφησε για ακόμη μια φορά ανοιχτό το μέλλον του στους «ερυθρόλευκους».

Ο Ισπανός τεχνικός, σε συνέντευξη που έδωσε στην αθλητική εφημερίδα «Sportday», δεν θέλησε να απαντήσει καθαρά στο θέμα της παραμονής του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, ενώ όσον αφορά στις μεταγραφές υποστήριξε ότι δεν θα γίνουν κινήσεις, απλά για να γίνουν, αλλά για να προσφέρουν στον Ολυμπιακό.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Ερνέστο Βαλβέρδε στην «Sportday»:

Για την ισοπαλία του Ολυμπιακού με την Δόξα Δράμας, ο Ισπανός τεχνικός είπε: «Αποτύχαμε. Δεν είναι πυρηνική καταστροφή, αλλά είναι πισωγύρισμα. Τι να πούμε; Πίστευα μέχρι την τελευταία φάση ότι θα το βάλουμε το γκολ, αλλά τίποτα. Προσπάθησα να κάνουμε κάτι δραστικό στο ημίχρονο για να ξυπνήσουμε. Ήταν αλλαγές τακτικής. Δεν βγήκαν. Αφού χάσαμε το πρώτο ημίχρονο, μετά έγιναν όλα δύσκολα. Γύρισε όλη η Δόξα πίσω και εμείς δεν είχαμε ιδέες. Δεν μας πήγε τίποτα».

Αναφορικά με τη συνέχεια των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού, τόνισε: «Έχουμε δύσκολο, περίπλοκο δεύτερο γύρο. Πρέπει να πάμε στην Ξάνθη, στην έδρα του ΠΑΟΚ, του Παναιτωλικού, του Ατρόμητου και στα Γιάννενα. Εμείς, όμως, είμαστε μία ομάδα που παντού και πάντα πάει για τη νίκη. Θα δούμε πώς θα μας βγει. Ξέρουμε, όμως, ότι κάναμε ένα τεράστιο, ένα σοβαρότατο λάθος. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να το αποδεχθούμε. Στο ποδόσφαιρο όταν νομίζεις ότι έχεις κάτι σίγουρα κερδισμένο, τελικά το χάνεις. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Εμείς θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Αυτή είναι από την αρχή η αποστολή μας. Ήταν ένα πισωγύρισμα, αλλά ακόμη υπάρχει δρόμος μέχρι το τέλος».

Όσον αφορά στο ποιος είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Βαλβέρδε είπε: «Φαβορί είναι εκείνος που είναι πρώτος στη βαθμολογία. Τυπικά είμαστε εμείς, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει δύο παιχνίδια λιγότερα και αν τα κερδίσει, θα περάσει μπροστά. Πάντα δίνουμε προβάδισμα σε αυτόν που είναι μπροστά στην κατάταξη. Πριν από το παιχνίδι με τη Δόξα ήμασταν εμείς. Τώρα όχι πια. Τέλος πάντων. Δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή η βαθμολογία. Και εμείς και ο Παναθηναϊκός έχουμε να δώσουμε κάποια δύσκολα παιχνίδια τον Γενάρη και τον Φλεβάρη. Όταν φτάσουμε πριν από το μεταξύ μας ντέρμπι, θα δούμε ποιος είναι πιο φαβορί από τον άλλο».

Σε ερώτηση για το αν θα ανακάμψει ο Ολυμπιακός, υποστήριξε: «Στο ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα σίγουρο. Ξέρω όμως τι έχει κάνει και πώς έχει δουλέψει η ομάδα μου όλη τη χρονιά. Θα λειτουργήσει και πάλι σωστά. Είμαι σίγουρος. Στην μπάλα πάντως δεν μπορείς να προβλέψεις. Μια στραβοκλοτσιά και όλα πάνε περίπατο. Αν η μπάλα δεν είχε πάει δοκάρι, θα είχαμε νικήσει τη Δόξα. Δεν ξεχνώ όμως ότι με τον ίδιο τρόπο πήρα Κύπελλο με τον Ολυμπιακό. Δέκα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, από μια απίθανη μπαλιά, με τον Ματ (σ.σ.: Νταρμπισάιρ) τραυματία ισοφαρίσαμε την ΑΕΚ. Έτσι είναι η μπάλα. Παίζουν έντεκα κόντρα σε έντεκα. Άνθρωποι που κάνουν λάθη, που επηρεάζονται από τον αέρα, από μία λακκούβα, από το παραμικρό. Πρέπει να το αποδεχθούμε και να μην κολλάμε σε αυτά. Καλώς ή κακώς έτσι είναι. Αλλιώς θα κέρδιζαν πάντα οι ίδιοι».

Σχετικά με το αν θα μείνει στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και τη νέα σεζόν, ο Ισπάνός είπε: «Ο πρόεδρος και εγώ έχουμε πολύ καλή σχέση. Είναι θέμα που αφήνουμε να συζητήσουμε για πιο μετά δίχως βιασύνη. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τέτοια πράγματα. Όλο αυτό μου λέτε από την πρώτη μέρα που είμαι εδώ. Έχω άριστη σχέση με τον πρόεδρο. Για δέκα χρόνια όμως; Είναι πάντα στη μέση τα αποτελέσματα. Για όλους...»

Όσον αφορά στο Europa League, είπε: «Με αυτά τα μυαλά φέραμε ισοπαλία με την Δόξα. Δεν μπορώ να σκέφτομαι τόσο μπροστά. Για την ώρα έχουμε την Ρούμπιν. Γιατί να μιλάμε για την Σάλτσμπουργκ, την Μέταλιστ και ακόμα παρακάτω; Τι να λέμε; Μετά τον Λεβαδειακό παίζουμε εκεί κι εκεί και θα κάνουμε αυτό κι αυτό; Ξεχνάς τον Λεβαδειακό και σου έρχεται κι άλλη καταστροφή...»

Για τις μεταγραφές, ο Βαλβέρδε τόνισε: «Παντού αρέσουν οι μεταγραφές. Και στην Ισπανία, φυσικά. Ίσως εκεί καταλαβαίνουν λίγο παραπάνω την οικονομική κατάσταση και πλέον πιέζουν λιγότερο. Εκεί ζητάνε έναν παίκτη. Όχι για εντυπωσιασμό. Να πάρουμε ένα χαφ, σου λένε, χωρίς ανάγκη για όνομα. Εδώ είναι το επίθετο, το όνομα. Για μας αν υπάρχει παίκτης που μπορεί να μας βοηθήσει, τότε είναι καλοδεχούμενος. Εμείς πάντως τώρα έχουμε τον Ντιόγκο. Πρέπει να τον ενσωματώσουμε στην ομάδα, ώστε να πάρουμε το καλύτερο από αυτόν. Μπορεί ήδη να παίξει. Δεν έρχεται από διακοπές. Έκανε προπονήσεις, ήταν στην Ιαπωνία με την Σάντος και μπορεί να βοηθήσει. Αν προκύψει κάτι καλό με άλλο παίκτη, εδώ είμαστε. Όχι όμως να κάνουμε μεταγραφή για τη μεταγραφή. Όχι απλά για να γεμίσουμε το ρόστερ, να ανεβάσουμε άσκοπα το μπάτζετ της ομάδας και στο τέλος να μην παίζει κανείς».

Για την πορεία του Ολυμπιακού στο Champions League, είπε: «Τo καλύτερο ήταν ότι δείξαμε πως οι ελληνικές ομάδες μπορούν να παίξουν και με άλλο τρόπο. Όχι όλοι πίσω και πάμε στην αντεπίθεση με λίγη τύχη να πάρουμε κάτι. Η νίκη του ΠΑΟΚ στο Λονδίνο και η πρόκριση του ήταν κάτι σπουδαίο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς στην κλήρωση του ομίλου φαινόταν ότι ήμασταν οι χειρότεροι και τελικά φτάσαμε κοντά στην επόμενη φάση. Για μας τους ίδιους και τον κόσμο ήταν σημαντικό το πώς παίξαμε». 

Για το αν άξιζε την πρόκριση ο Ολυμπιακός, υπογράμμισε: «Εδώ που καθόμαστε στου Ρέντη και είμαστε Ολυμπιακοί, ναι. πιστεύουμε ότι την αξίζαμε. Το ίδιο λένε και στη Μασσαλία για τη δικιά τους ομάδα. Κι αυτοί θα λένε ότι αν δεν έχαναν από μας, δεν θα έτρεχαν στο τέλος για να περάσουν». Για τα όσα ακούστηκαν για το παιχνίδι Ντόρτμουντ – Μαρσέιγ, δήλωσε: «Εεε! Θρύλοι και φήμες. Για μένα το θέμα ήταν ότι αν εμείς ήμασταν 1-0 και η Ντόρτμουντ στο 2-0. Θα περνάγαμε εμείς. Έπρεπε η Ντόρτμουντ να έχει κίνητρο μέχρι το τέλος. Το δικό μας 2-0 και το γκολ της Μαρσέιγ στο τέλος του ημιχρόνου άλλαξαν τα πάντα».

Για το τι θα άλλαζε τώρα στην ομάδα, είπε: «Κάθε φορά πρέπει να γίνεσαι καλύτερος. Πρέπει να βελτιώσουμε την ανάπτυξή μας από την άμυνα προς τα εμπρός. Όχι μόνο από τα άκρα. Γενικά η άνοδος της ομάδας. Ειδικά όταν ο Ιμπαγάσα δεν είναι μαζί μας. Έχουμε θέμα με το παιχνίδι μας στον χώρο. Έχουμε παίκτες που παίζουν καλά στον χώρο, όπως ο Τζιμπούρ και ο Μιραλας. Πολλές φορές όμως δεν υπάρχει χώρος για να τρέξουμε. Επίσης και η πίεση ψηλά είναι κάτι στο οποίο πρέπει να επιμείνουμε. Είναι αλήθεια ότι θα επανέλθουμε σε αυτό. Είναι κάτι που μας έκανε δυνατούς. Αν το ξεχάσεις, σε ξεχνάει κι αυτό. Όταν πιέζουμε όλοι σωστά, τότε έχουμε αποτέλεσμα. Με τα σερί παιχνίδια όμως χάνεις προπονήσεις για να δουλέψεις αποκλειστικά σε κάτι».



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved