«Έφυγε» ο Θωμάς Βουλινός

«Έφυγε» ο Θωμάς Βουλινός

Την τελευταία του πνοή άφησε απόψε (10/1) ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θωμάς Βουλινός νικημένος από την επάρατο νόσο.

Ο Θωμάς Βουλινός, ο οποίος είχε γεννηθεί το 1940, διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ την δεκαετία του '90.

Η είσοδός του στον ΠΑΟΚ

Ο Θωμάς Βουλινός ανέλαβε τις τύχες της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ στις αρχές του 1989 με στόχο να κάνει μεγάλο τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, μετά από έναν χρόνο αποχώρησε από την ομάδα, έπειτα από μία ήττα από τον Ολυμπιακό, με τον Απόστολο Αλεξόπουλο να παίρνει τη θέση του. Ωστόσο, το Μάιο του 1990 αγόρασε τις μετοχές του Δεδέογλου και επέστρεψε στην ΠΑΕ.

Την επόμενη σεζόν, ο πρόεδρος των «ασπρόμαυρων» θέλησε να δυναμώσει την ομάδα, φέρνοντας στην Τούμπα τους δίδυμους αδερφούς Ιμπραήμ και Χοσάμ Χασάν, οι οποίοι είχαν κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με την Αίγυπτο στο Mundial της Ιταλίας.

Πήρε την ομάδα και έφυγε από το γήπεδο

Το πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον «Δικέφαλο» καθώς στη 2η αγωνιστική, ο Θωμάς Βουλινός, στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού Σταδίου με τον Παναθηναϊκό, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και πήρε την ομάδα και έφυγε, με αποτέλεσμα να μηδενιστεί και να μείνει από νωρίς πίσω στη «μάχη» του πρωταθλήματος.

Οι σχέσεις του Θωμά Βουλινού με τους οπαδούς δεν ήταν ποτέ σε καλό επίπεδο, καθώς οι φίλαθλοι καταλόγιζαν αλαζονεία και κακές επιλογές από τον Έλληνα επιχειρηματία, ενώ από την πλευρά του, ποτέ δεν προσπάθησε να τις ομαλοποιήσει.

Οι οπαδοί είχαν… γυρίσει την πλάτη τους στην ομάδα και η Τούμπα δεν θύμιζε σε τίποτα την ατμόσφαιρα προηγούμενων ετών. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα τον Μάιο του 1992, όταν ο Θωμάς Βουλινός αποφάσισε την απομάκρυνση του Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς και την έλευση του Γιάννη Γούναρη, ο οποίος είχε συνδεθεί με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, στις 24 Μαΐου του 1992, οι «ερυθρόλευκοι», σε σχεδόν άδεια Τούμπα επικράτησαν με 2-1 και «έσπασαν» παράδοση 23 ετών.

Οι δύο διακοπές…

Την 1η Οκτωβρίου του 1992 ο «Δικέφαλος» αντιμετώπισε την Παρί Σεν Ζερέν στο Παρίσι για το Κύπελλο UEFA, ωστόσο, η εικόνα των Θεσσαλονικέων ήταν άσχημη και η ήττα με 2-0 άκρως… κολακευτική. Ωστόσο, στον επαναληπτικό, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ γέμισαν ασφυκτικά την Τούμπα, όμως, για ένα ακόμα παιχνίδι, η εικόνα της ομάδας ήταν απογοητευτική και στο πρώτο μέρος οι Γάλλοι πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 2-0.

Αυτό έφερε την αντίδραση των οπαδών, οι οποίοι στην ανάπαυλα, έσπασαν μια μικρή πόρτα στην Θύρα 4, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και ξεκίνησαν «μάχες» με την Αστυνομία. Ο Ολλανδός διαιτητής της αναμέτρησης Μπλάνκεσταϊν έδωσε πέντε λεπτά προθεσμία για να αδειάσει ο αγωνιστικός χώρος, όμως, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ και η αναμέτρηση διεκόπη οριστικά.

Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με δύο χρόνια αποκλεισμό μια και ήταν υπότροπος, καθώς την προηγούμενη χρονιά, οπαδός της Μαλίν έχασε το μάτι του από πέτρα που δέχτηκε στην Τούμπα. Στη συνέχεια η ποινή έπεσε στον ένα χρόνο, ο ΠΑΟΚ την εξέτισε τη σεζόν 1994-95, όταν τη θέση του στο ΟΥΕΦΑ πήρε ο Απόλλων Αθηνών και επέστρεψε στην Ευρώπη το 1997.

Η απόφαση της UEFA οδήγησε τον Θωμά Βουλινό να κλείσει την Θύρα 4, η οποία άνοιξε έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια. Στις 6 Νοεμβρίου του 1995, οι Θεσσαλονικείς υποδέχθηκαν την ΑΕΚ, όμως και το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν σταμάτησε ποτέ. Η αποκαρδιωτική εμφάνιση του ΠΑΟΚ έκανε την ατμόσφαιρα να μυρίζει μπαρούτι.

Στο 61’ η ΑΕΚ πέτυχε τρίτο γκολ με τον Κωστή κι εκεί ήρθε η έκρηξη. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον Βουλινό, που είχε σταματήσει να πηγαίνει στο γήπεδο και ξεκίνησαν τον πετροπόλεμο, τραυματίζοντας τον δεύτερο βοηθό (Παχτίτης), στο κεφάλι και στα πόδια. Ο Βέλλιος διέκοψε το παιχνίδι για 15 μήπως ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά τα πράγματα έγιναν χειρότερα, όταν το παιχνίδι ξανάρχισε.

Ύστερα από ένα φάουλ του Καπετανόπουλου στον Μπορμπόκη, οπαδοί του ΠΑΟΚ έσπασαν τα κιγκλιδώματα, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κάποιος χτύπησε τον Μπορμπόκη, ενώ μία πέτρα χτύπησε και πάλι τον δεύτερο βοηθό στο κεφάλι. Ο Βέλλιος διέκοψε οριστικά το παιχνίδι.

Η αποχώρηση…

Ο «Δικέφαλος» μηδενίστηκε και τιμωρήθηκε με πέντε αγωνιστικές «κεκλεισμένων των θυρών», με τον Θωμά Βουλινό να ανακοινώνει πως ο νομικός του έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την παραχώρηση των μετοχών της ΠΑΕ.

Στις 31 Ιανουαρίου 1996, οι οπαδοί είχαν προγραμματίσει συλλαλητήριο στην Καμάρα για να ζητήσουν να φύγει ο Βουλινός. Το ίδιο πρωί, ανακοινώθηκε η παραχώρηση των μετοχών στους Ορφανό (για λογαριασμό του Μπατατούδη) και Καλύβα. Το απόγευμα, σε παιχνίδι κυπέλλου με τα Τρίκαλα (2-0), ο κόσμος πήγε στην Τούμπα για να γιορτάσει. Η ομάδα, όμως, ήταν κακή, ο ΠΑΟΚ κατρακύλησε στις τελευταίες θέσεις και κατάφερε να γλιτώσει τον υποβιβασμό, τερματίζοντας στην 14η θέση, τη χειρότερη της ιστορίας της!

Συλλυπητήρια από την ΠΑΕ

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο του Θωμά Βουλινού, εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αναλυτικά, αυτή αναφέρει: «Ο πρόεδρος Θόδωρος Ζαγοράκης και το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θωμά Βουλινού, ο οποίος σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή. Ο Θωμάς Βουλινός διετέλεσε πρόεδρος και μεγαλομέτοχος στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από το 1989 έως και τον Ιανουάριο του 1995».



ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved