Τη γλίτωσε με πρόστιμο ο ΠΑΟΚ από την UEFA

Τη γλίτωσε με πρόστιμο ο ΠΑΟΚ από την UEFA

Με πρόστιμο 50.000 ευρώ και αποκλεισμό από την Ευρώπη για έναν χρόνο, αλλά με μονοετή αναστολή τιμωρήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την UEFA για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ποδοσφαιριστές.

Αυτό που αναμενόταν, στην ουσία υλοποιήθηκε από την πλευρά της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να σώζει την παρτίδα της συνέχισης της παρουσίας της στην τρέχουσα διοργάνωση του Europa League.

Στον ΠΑΟΚ αναγνωρίστηκε ένα ελαφρυντικό και μόνο, αυτή της μείωσης της οφειλής προς τους πρώην ποδοσφαιριστές κατά 30%, όμως για να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στις διοργανώσεις της επόμενης σεζόν θα πρέπει το κοντέρ των οφειλών να διακανονιστεί και όλοι οι διακανονισμοί να τηρηθούν απόλυτα, ώστε το κοντέρ να γράψει μηδέν...

Πλέον, τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης που θα πρέπει ως το τέλος της σεζόν να έχει προχωρήσει σε πλήρη τήρηση όλων των συμφωνιών της με πρώην παίκτες της, γεγονός που απαιτεί την ύπαρξη ποσού που ίσως και να ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως με την απόφασή της αυτή, η UEFA στέλνει το πρώτο ηχηρό μήνυμα στις ελληνικές ΠΑΕ πως δεν πρόκειται να δοθεί καμία άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις της, για την επόμενη χρονιά, αν δεν προσαρμοστούν σε ποσοστό 100% με όσα προβλέπει το Financial Fair Play.

Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ δέχτηκαν την απόφαση αυτή με συγκρατημένη αισιοδοξία, αφού σαφέστατα και αποτελεί κέρδος του Ζαγοράκη και των χειρισμών του, η τιμωρία με αναστολή. Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες πληροφορίες, έπαιξε καταλυτικό ρόλο η παρουσία του προέδρου του δικεφάλου στην εκδίκαση της υπόθεσης και οι δεσμεύσεις του για πλήρη τήρηση όσων προβλέπονται από τους κανονισμούς, ως το τέλος της περιόδου.

Η εξέταση του φακέλου του «Δικέφαλου του Βορρά» από την Επιτροπή Αδειοδότησης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, διήρκησε 2,5 ώρες, κατά την οποία, ο πρόεδρος της ΠΑΕ μαζί με τους Μαυροφρύδης και Μαυρομάτης – που εκπροσώπησαν τους Θεσσαλονικείς – ενημέρωσαν με κάθε λεπτομέρεια για τις κινήσεις που έχει κάνει η διοίκηση για να μειώσει το μπάτζετ και τα ληξιπρόθεσμα χρέη .

Στην συνέχεια, η αρμόδια Επιτροπή ανακοίνωσε την απόφασή της, με την οποία τιμώρησε τον ΠΑΟΚ με πρόστιμο 50.000 ευρώ και αποκλεισμό για έναν χρόνο από τα ευρωπαϊκά κύπελλα με αναστολή και πρόστιμο 200.000 ευρώ, σε περίπτωση που παρεκκλίνει από την πολιτική για την μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Παράλληλα, η Επιτροπή ελέγχου για την τήρηση του Financial Fair Play, αποφάσισε να μην εξεταστεί η υπόθεση του ΠΑΟΚ τον Μάρτιο, αλλά κατά την επόμενη αξιολόγηση των οικονομικών του μεγεθών, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.



Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved