Οικονομόπουλος: «Δεν είναι εμπόδιο η Morgan Stanley»

Οικονομόπουλος: «Δεν είναι εμπόδιο η Morgan Stanley»

Η Morgan Stanley δεν θα σταθεί εμπόδιο σε μια ενδεχόμενη παραχώρηση των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά θα συναινέσει σε αυτό, όπως τόνισε ο Χάρης Οικονομόπουλος.

Αρχικά, ο Χάρης Οικονομόπουλος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM» για το αν η Morgan Stanley έχει λόγο στην πώληση των μετοχών της ΑΕΚ: «Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει δημοσιοποιημένο μετοχολόγιο. Δεν αμφισβητείται από κανέναν καλόπιστο η κυριότητα των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ. Το 72% ανήκει στον κ. Νοτιά και τους Supporters. Η Morgan Stanley έχει τον ίδιο λόγο στη μεταβίβαση των μετοχών, που θα είχε μία τράπεζα αν θέλατε να πουλήσετε το σπίτι σας για το οποίο έχετε πάρει ένα δάνειο.

Αν θέλετε έγκυρη πληροφόρηση για το θέμα της Morgan Stanley, μπορείτε να μιλήσετε με τον κ. Θανόπουλο. Η διαβεβαίωση που έχουμε και μεταφέρει η διοίκηση είναι πως η Morgan Stanley θα συναινέσει σε οποιαδήποτε πώληση μετοχών. Η Morgan Stanley, όπως κάθε τράπεζα, θέλει να πάρει πίσω χρήματα κι όχι μετοχές. Η ΠΑΕ έχει πει ότι χρειαζόμαστε άμεσα επενδυτή. Οι μετοχές που θα αποκτηθούν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα έχουν την έγκριση της Morgan Stanley κι ένα μέρος των χρημάτων που θα κεφαλαιοποιηθούν θα πάνε στην τράπεζα».

Όσον αφορά στην πρότασή του προς τους μετόχους της ΠΑΕ, ο νομικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ, είπε: «Έκανα μία λογική πρόταση. Είναι ορατό να εισπραχθεί σύντομα ένα ποσό από την οικογένεια του Μάκη Ψωμιάδη, καθώς έχουν βρεθεί 21 εκατ. ευρώ σε ρευστό σε λογαριασμούς και θα ακολουθήσουν κι άλλα. Αν το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι ένα ταμειακό ζήτημα 2,5-3 εκατ. ευρώ, θα είναι κρίμα να αφήσουμε τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν -αν όχι τράπεζες- οι μέτοχοι έντοκα την ΑΕΚ λαμβάνοντας την εγγύηση πως θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω όταν εισπραχθούν τα χρήματα από την υπόθεση Ψωμιάδη.

Όσοι έχουν βάλει 40 ή 50 εκατ. ευρώ στην ομάδα, εγώ θεωρώ ανόητο εφόσον έχουν την οικονομική δυνατότητα, να μην δανείσουν στην ΑΕΚ έντοκα ένα μικρό ποσό με εγγύηση. Έχω προσπαθήσει και κατ’ ιδίαν να τους εξηγήσω ότι τα χρήματα που θεωρεί ο κ. Αδαμίδης απαραίτητα για την ταμειακή διευκόλυνση της ΑΕΚ μπορούν να βρεθούν από ανθρώπους που αποδεδειγμένα έχουν βάλει χρήματα και αποδεδειγμένα μπορούν να βάλουν λίγα ακόμη. Είναι προτιμότερο από το να ανοίγουμε τα βιβλία της ΠΑΕ στον καθένα που ισχυριζόμενος πως είναι επενδυτής έχει κάνει ρόμπα την ΑΕΚ και συζητά για το δικό σου σπίτι, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να το αγοράσει».

Στη συνέχεια, ο Χάρης Οικονομόπουλος μίλησε για την αποζημίωση που διεκδικεί η ΑΕΚ από τον Μάκη Ψωμιάδη: «Η δουλειά μου είναι να φέρω αποτελέσματα και να εισπράξω τα χρήματα της ΑΕΚ από τον κ. Ψωμιάδη. Με προβληματίζει ότι ο κ. Ψωμιάδης δεν έχει έρθει ακόμη στην Ελλάδα, παρότι ο ίδιος λέγεται ότι θέλει διακαώς να επιστρέψει».

Τέλος, για τις επαφές με άλλους επενδυτές, είπε: «Πρέπει να συνεχιστεί με ένταση η προσπάθεια αναζήτησης επενδυτή. Η πρόταση που έκανα δεν το αναιρεί αυτό. Θα είναι κρίμα και άδικο η εταιρεία να χρεοκοπήσει, για αυτό πρέπει να βρεθεί μία λύση. Εγώ αρκούμαι στη διαβεβαίωση του προέδρου της ΑΕΚ, ότι είτε κλείσει είτε όχι η υπόθεση με τον επενδυτή που εκπροσωπεί ο Γιάννης Βλάχος, θα αποκαλύψει το όνομά του. Ελπίζω να βρεθεί επενδυτής που θα έχει τη δυνατότητα και τη διάθεση να βάλει τα χρήματα και να επιτρέψει στην ομάδα να σταθεί στα δικά της πόδια, όταν εισπράξει όσα πρέπει να εισπράξει από τον Μάκη Ψωμιάδη».



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved