«Κονομάνε από την ΑΕΚ και διώχνουν τους ενδιαφερόμενους»

«Κονομάνε από την ΑΕΚ και διώχνουν τους ενδιαφερόμενους»

Λάβρος ο Στράτος Γιδόπουλος για τους μετόχους της ΑΕΚ καθώς τόνισε πως υπάρχουν συμφέροντα και για αυτό απομακρύνονται οι ενδιαφερόμενοι για την ΠΑΕ. «Στημένη η σύλληψη Ξενιάδη», είπε μεταξύ άλλων.

Ο άλλοτε πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Στράτος Γιδόπουλος, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 για τις εξελίξεις στο στρατόπεδο της Ένωσης και υποστήριξε πως γίνεται ανελέητος πόλεμος στον Βασίλη Ξενιάδη, ασχέτως της δικής του οικονομικής επιφάνειας και αξιοπιστίας, καθώς υπάρχει σαφής πρόθεση των νυν μετόχων να μην παραχωρήσουν τις μετοχές τους.

Παράλληλα, ο άλλοτε πρόεδρος του «δικεφάλου» υποστήριξε πως δεν έχει ξεκαθαρίσει το καθεστώς στο οποίο βρίσκονται οι μετοχές της ΑΕΚ και αν τελικά είναι δεσμευμένες από τη Morgan Stanley. Ο Στράτος Γιδόπουλος είπε επίσης πως η σύλληψη του Βασίλη Ξενιάδη στα δικά του μάτια φάνηκε «στημένη».

«Προκάλεσα τον κ. Ξενιάδη να μου δείξει τα λεφτά. Του εξήγησα ότι θα ψάξουν δέκα γενιές πίσω για να βρουν προβλήματα. Δεν είμαι στην τσέπη του για να ξέρω αν έχει τα χρήματα, αλλά δεν νομίζω να κάθεται κανείς να υποστεί όλα αυτά αν δεν έχει τη δύναμη να αποκρούσει αυτές τις επιθέσεις. Εμένα μου έκανε όμως εντύπωση η στάση του κ. Οικονομόπουλου», είπε αρχικά ο Στράτος Γιδόπουλος.

Στη συνέχεια, σχολίασε: «Υπάρχει κανείς που έχει φτάσει 50 χρονών και κοιτάζεται στον καθρέφτη και λέει «δεν έκανα στη ζωή μου κανένα λάθος»; Χθες παίχθηκε ένα παιχνίδι κάτω από τη μέση, με χτυπήματα κάτω από τη μέση για τον Ξενιάδη. Δεν τον ξέρω εγώ τον Ξενιάδη, τι έχει και τι δεν έχει. Όμως δεν έχει προηγούμενο ο πόλεμος που του γίνεται. Κάτι που δεν έγινε με άλλους υποψήφιους επενδυτές που παρουσίασε αυτή η διοίκηση. Ο κ. Αδαμίδης έψαξε για την Petite Chateau; Μάθαμε κάτι για αυτή την εταιρεία; Και να πω και κάτι άλλο, ο επενδυτής που φέρνει ο κ. Βλάχος, μήπως θα πρέπει να ψαχθεί κι αυτός; Να δούμε και τη δική του κατάσταση; νομίζω πως πρέπει».

Για τη στάση του κ. Οικονομόπουλου σχολίασε: «Ο κ. Οικονομόπουλος πέταγε φράσεις που δεν είναι σωστές. Εμένα μου έλεγε πως ξέρω από ουίσκι. Θα πρέπει να ξέρει κι αυτός αφού πηγαίνει στα μπουζούκια. Ήθελε όταν η συζήτηση τον στρίμωχνε, να ξεφεύγει. Είπε ευθαρσώς πως το 72% των μετοχών της ΑΕΚ τις έχει ο κ. Νοτιάς με τους «φωτορεπόρτερ» πως τους λένε αυτούς τους Supporter. Όμως του είπαμε πως το 85% το έχει η Morgan Stanley. Του εξήγησα λοιπόν πως αν στην ΑΕΚ θέλουν να κάνουν Γενική Συνέλευση, να καταθέσουν πέντε μέρες τις μετοχές».

Για το ποιοι έχουν τελικά τις μετοχές, ανέφερε: «Να τις καταθέσει είτε ο κ. Νοτιάς και οι… φωτορεπόρτερ, είτε η Morgan Stanley. Δεν έχω καταλάβει για πιο λόγο παίζουν τον «παππά» με την Morgan Stanley. Όποιος θέλει να αγοράσει την ΑΕΚ, που πρέπει να πάει; Γιατί δεν δέχονται την πρόταση του Ξενιάδη που είπε να βάλει 2,5 εκατ. ευρώ και να πάρει στο όνομα του τις μετοχές; Του ειπα να βάλει τα λεφτά και να πάνε αυτοί στη Morgan Stanley, άρα κάτι γίνεται».

Ενώ για το αν υπάρχει πιθανότητα να μείνει ως έχει η ΑΕΚ, σχολίασε: «Ο κ. Οικονομόπουλος είπε πως υπάρχει σχέδιο για την επόμενη μέρα. Είπε πως θα πάρει τα λεφτά από τον Ψωμιάδη και η ΑΕΚ θα γίνει αυτάρκης και διάφορα άλλα. Εγώ νομικός δεν ξέρω, αλλά αυτή η υπόθεση μπορεί να τραβήξει και πέντε χρόνια. Γιατί δεν λένε στον κόσμο ότι εμείς θα πάρουμε τα λεφτά από τον Ψωμιάδη, ως το Πάσχα θα έχουμε 21 εκατ. ευρώ, να μην ανησυχεί κανείς».

Σε ερώτηση για τη σύλληψη Ξενιάδη, απάντησε: «Αυτά που εμφανίζονται σήμερα για σύλληψη του Ξενιάδη με οφειλές των 3.000 ευρώ ήταν καραστημένα! Δεν μου κολλάνε εμένα όλα αυτά. Συνεχώς άλλωστε η τωρινή διοίκηση βρίσκει προσκόμματα».

Για την κατάσταση της ΑΕΚ που αποτρέπει επενδυτές: «Η ΑΕΚ τελικά είναι «καυτή πατάτα» ή «χρυσή πατάτα». Έχω πει επανειλλημένα να αρχίσει διαχειριστικός έλεγχος από την εποχή που ήμουν εγώ πρόεδρος στην ΑΕΚ. Εγώ σας δηλώνω λοιπόν πως όσοι ασχολήθηκαν με την ΑΕΚ, πλην εμού και του Γενεράκη, έφυγαν πλουσιότεροι από ότι μπήκαν. Να δούμε τα έσοδα της ΑΕΚ από το 2004 και μετά και να δούμε πως γίνεται να χρωστάει ακόμα. Να δούμε πως γίνεται να πληρώνουμε συμβόλαια στον Φερέρ, να φέρνουμε παίκτες που κοστίζανε 200.000 ευρώ και να πληρώνουμε 800.000 ευρώ».

Για τα λάθη που έγιναν ανέφερε: «Το λάθος είναι μια φορά, όχι 85 φορές. Δεν είναι λάθος δηλαδή η πώληση του Παπασταθόπουλου 21 ετών για 3 εκατ. ευρώ και η αγορά του 35χρονου Κυριάκου με 5,5 εκατ. ευρώ!

Για το γιατί δεν παρουσιάζεται κάποιος με μεγάλο οικονομικό μέγεθος για την ΑΕΚ, τόνισε: «Αυτομάτως όταν κάποιος, όπως ο κ. Δαλακούρας που πήγε να ασχοληθεί, αξιόλογος βρίσκουν τρόπους να τους διώξουν. Τι θα πούνε π.χ. σε ένα μέγεθος όπως ο Αγγελόπουλος της Χαλυβουργικής; Τι να του πούνε αυτοί; Θα βρουν τους δικούς τους τρόπους να τους απομακρύνουν. Αυτό το αλισβερίσι στην ΑΕΚ που γίνεται εδώ και 18 χρόνια μετά την ENIC, πρέπει να σταματήσει».

Για τη δική του αποχώρηση από την ΑΕΚ: «Έγινε όλο αυτό γιατί εγώ έπρεπε να διασυρθώ. Έτσι γίνεται στην ΑΕΚ πάντα. Πρέπει να υπάρχουν κάποιοι που κονομάνε! Με 27.000 διαρκείας και με δηλώσεις ότι οι μέτοχοι έχουν βάλει 80 εκατ. ευρώ, η ΑΕΚ έπρεπε να παίξει Διηπειρωτικό στην Ιαπωνία! Όλο δικαιολογίες είναι, δεν ψάξανε κανέναν ποτέ. Όποιος μπαίνει μέσα, αρπάζει και φεύγει, αυτή η δουλειά γίνεται».

Για το γιατί να ασχοληθεί κάποιος με το ελληνικό ποδόσφαιρο, είπε: «Κακά τα ψέμματα. Υπάρχουν δυο λόγοι για να ασχοληθεί κανείς. Ο ένας είναι η δημοσιότητα που θέλουν κάποιοι άνθρωποι και το δεύτερο θέμα είναι πως ανοίγουν δρόμοι ατελείωτοι. Για παράδειγμα ένας επιχειρηματίας μπορεί να μην έχει πρόσβαση για ένα ραντεβού με την κυβέρνηση αλλά όταν είσαι πρόεδρος της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, θα ανοίξεις την πόρτα του υπουργού και θα μπει μέσα να μιλήσεις».

Για το μέλλον της ΑΕΚ: «Αν βρεθεί ένας άνθρωπος να βάλει 10 εκατ. ευρώ και να σώσει την ΑΕΚ, ο κόσμος θα συσπειρωθεί όπως έχει κάνει πάρα πολλές φορές. Αν υπάρξει ένας άνθρωπος και βάλει 10 εκατ. ευρώ το χρόνο, η ΑΕΚ στη συνέχεια μετά από μια τριετία θα γίνει αυτάρκης. Θα έχει τα έσοδά της και βέβαια δεν θα κάνει μεταγραφές 800.000 ευρώ όταν θα κοστίζει 150.000 ευρώ. Αφήστε που μπορεί να κάνει και δουλειές επιχειρηματικές που να φτάσουν τα 80 εκατ. ευρώ».

Για το ρόστερ της ΑΕΚ: «Με τα σημερινά δεδομένα, με απλήρωτους παίκτες – είναι ευτύχημα για την ΑΕΚ που έχει παιδιά τα οποία αγαπάνε την ομάδα – με τα γραφόμενα κι αυτά που συμβαίνουν, η αγοραστική αξία και η ποδοσφαιρική αξία του ρόστερ, έχει πέσει με όσα εμείς κάνουμε. Τους λοιδωρούν την ώρα που αυτοί δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον για την ομάδα τους από ότι δείχνουν όλοι οι παίκτες των άλλων ομάδων».



Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τελικό Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τελικό Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved