Ξενιάδης: «Λεφτά υπάρχουν!»

Ξενιάδης: «Λεφτά υπάρχουν!»

Στην αποκάλυψη ότι τα κεφάλαια που διαχειρίζεται βρίσκονται στην Κίνα προέβη ο Βασίλης Ξενιάδης, ο οποίος σε συνέντευξή του μίλησε για το ενδιαφέρον του για την ΑΕΚ, το πλάνο που ετοιμάζει, αλλά και για το κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το πρόσωπό του.

Ο υποψήφιος επενδυτής θέλησε να περάσει στην αντεπίθεση και μιλώντας στο zougla.gr έδωσε τη δική του διάσταση στα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με το ενδιαφέρον του να αποκτήσει το 51% των μετοχών της ΑΕΚ. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε, δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί η πρότασή του, αλλά από τη στιγμή που αυτό έγινε, έπρεπε να πάρει θέση. Συμπλήρωσε επίσης ότι η όποια διαπραγμάτευση θα πρέπει να γίνει με τη Morgan Stanley που «είναι η μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ», προέτρεψε άπαντες να μην εμπιστεύονται τις μηχανές αναζήτησης στο ίντερνετ, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στη σχέση του με τον Σαλιαρέλη.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Ξενιάδης:

«Καταθέσαμε μία πρόταση για το 51%, έναντι 10,25 εκ. ευρώ. Γι' αυτό έγινε η πρόταση. Δεν θέλαμε δημοσιότητα, διότι αυτή τη στιγμή μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι μία τράπεζα: Η Μorgan Stanley. H Morgan διαθέτει περίπου το 64% και είναι ιδιοκτήτρια. Επειδή έχει μπερδευτεί ο κόσμος και λέει «ενέχυρο», βάσει αγγλικού δικαίου είναι ιδιοκτήτρια. Αυτή αποφασίζει. Έπρεπε να κάνουμε μία πρόταση σε όποιον ανήκει η ΑΕΚ. Το κάναμε. Δεν γνωρίζουμε πως βγήκε στη δημοσιότητα. Επειδή υπήρχαν τα νομικά κολλήματα με τη Morgan Stanley, κάναμε τη συνάντηση, θέσαμε τις απορίες μας και πως πρέπει να γίνει το deal.

Επιχειρηματικά δε συμφέρει να γίνει γνωστό το ενδιαφέρον μας. Διότι όταν έχεις μία τράπεζα μεγαλομέτοχο, θα αυξήσει αυτά που ζητάει. Πρέπει ο κόσμος να μάθει την αλήθεια. Όταν βγαίνεις από ένα δικηγορικό γραφείο και έχουμε κλείσει τη συμφωνία να λες τα πράγματα όπως είναι: Κι όχι να παίρνεις τηλέφωνο προς Πειραιά μεριά και μετά στα Σπάτα ή σε δημοσιογράφους. Πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε, διότι όλοι υποτίθεται ότι αγαπάμε την ΑΕΚ. Εγώ αγαπάω την ΑΕΚ. Έχω πληρώσει για την ΑΕΚ. Δεν έχω συμφέροντα, εκτός των δικών μου και όποιων έχω πίσω μου. Εγώ είμαι διαχειριστής κεφαλαίων, έχουν κάνει λάθος».

Για το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί εναντίον του

«Γι' αυτό δεν θέλαμε δημοσιότητα. Για να μη γίνουμε γραφικοί. Είμαι straight άνθρωπος. Θέλαμε μυστικότητα, θέλαμε να κλείσει η συμφωνία για να μην έχει ο κάθε γνήσιος ΑΕΚτζής το «αύριο, μεθαύριο». Δεν θέλω να μου φύγουν ποδοσφαιριστές. Δεν θέλω να πάει η ομάδα Πρωτοδικείο. Από αγάπη για την ομάδα κάναμε αυτή την πρόταση. Γνωρίζουμε τα πάντα, τα έχουμε όλα και είμαστε έτοιμοι. Μη προτρέχουν, θα βρεθούν προ εκπλήξεως. Λεφτά, βεβαίως, υπάρχουν.

Όλοι έχουμε τα λάθη μας ως επιχειρηματίες. Δεν σου είπα ότι έφερα το... Άγιο Φως από την Ιερουσαλήμ. Όλα αυτά συμβαίνουν. Ακόμα και τα λάθη μου τα αγαπάω. Παίρνεις και το ρίσκο της αποτυχίας και της επιτυχίας. Είναι σίγουρο ότι θα βάλουμε λεφτά στην ΑΕΚ και θα πάμε καλά; Όχι! Θα προσπαθήσουμε να πάμε καλά. Εγώ ζητάω και το «καλά» και το «δυνατά». Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, σε όλους τους τομείς, όπως την κατάντησαν είναι ευκαιρία επενδύσεων. Συζητάω με κάποιους επιχειρηματίες και θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Εμένα το πρόβλημά μου δεν είναι να με πεις «μπατίρη» ή «άφραγκο». Το πρόβλημά μου είναι η ΑΕΚ. Μη πιστεύετε το google και καμία μηχανή αναζήτησης. Οι δικηγόροι μου ξέρουν τα πάντα. Ξέρουν την οικονομική μου ευρωστία. Αυτό μετέφεραν στον κ. Αδαμίδη. Οι δικηγόροι μου δεν αναλαμβάνουν άφραγκους. Διαβεβαίωσαν, τους κ.κ. Αδαμίδη και Οικονομόπουλο ότι θέλουμε να πάρουμε το 51% της ΠΑΕ ΑΕΚ, εδώ είναι τα λεφτά. Έχετε το 51%; Όχι! Φέρτε το 51% και πάρτε τα λεφτά. Δεν θα κάτσω να παίξω την κολοκυθιά. Θέλω το 51%. Το είπα από την αρχή. Εγώ αυτή τη στιγμή λεφτά κάτω από το τραπέζι δεν δίνω».

Για το αν έχει συγκεκριμένο πλάνο για την ΑΕΚ

«Υπάρχει πλάνο για την ΑΕΚ. Δεν βάζεις μόνο λεφτά. Υπάρχει ένα πλάνο, που όταν πάρουμε την ΑΕΚ θα γίνει σχετική ανακοίνωση με τους συνεργάτες μου για το τι έχουμε στο μυαλό μας. Τώρα είμαι ένας διαχειριστής κεφαλαίων. Περιμένετε να κλείσει η συμφωνία. Διότι αν δεν κλείσει η συμφωνία, τι να μιλάμε. Εγώ δε μίλησα για μεταγραφές. Μίλησα με τον κόσμο στο facebook, αλλά θα πρέπει ο κόσμος να σκεφτεί ότι δεν είναι η στιγμή να βγαίνουν πολλά πράγματα προς τα έξω. Και εκπλήσσομαι που τόσοι πολλοί εφοπλιστικοί κύκλοι αγάπησαν τόσο πολύ την ΑΕΚ που δεν θέλουν να μπω. Κάτσε να μπω και θα τα πούμε».

Για τον Σαλιαρέλη

«Ο κ. Σαλιαρέλης είναι συνεταίρος μου, εδώ και 8 χρόνια περίπου. Δόξα τω Θεώ είμαστε καλά. Προσωπικά με απέτρεπε να μπω στο ποδόσφαιρο. Η αγάπη μου για την ΑΕΚ με... ανάγκασε να κάνω μυστικά πρόταση. Οι δικηγόροι μου στο ραντεβού, μίλησαν κι όχι εγώ, και είπαν ότι θέλουμε το 51%. Το 51% δεν υπάρχει. Άρα θα πρέπει να βρεθεί μία νομική φόρμουλα να πάμε όλοι στη Morgan Stanley να πληρώσω το πακέτο που θα διαπραγματευθούν με την τράπεζα και να γίνω (ή μία εταιρία θα το δούμε νομικά) και να γίνω μεγαλομέτοχος προκηρύσσοντας Γ.Σ. Όλες οι Γ.Σ. είναι άνομες, για να μην πω παράπονες. Πρέπει να πάρουν την άδεια της Morgan. Είχαν γίνει επαφές μέσω Λονδίνου. Εγώ δεν ξέρω κανέναν κ. Θανόπουλο. Κάναμε διαπραγματεύσεις μέσω Λονδίνου. Και επειδή ήταν χρονοβόρες, κάναμε απευθείας πρόταση στον κ. Αδαμίδη.

Έχουν κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος: Εγώ είμαι διαχειριστής κεφαλαίων στην Κίνα! Όλη η υπόθεση είναι στους νομικούς μας συμβούλους. Δεν έχω «μικρό» δικηγόρο. Είναι καθηγητές. Επειδή είμαι άπειρος σε τέτοια deal ζήτησα προσωπικά στον συνέταιρό μου να παραστεί, όχι για να δεσμευθεί ή να εγγυηθεί. Αλλά να με «προστατεύσει». Ήταν και ο κ. Δέδες δίπλα μου. Σε τι ήταν έκπληκτος ο κύριος Αδαμίδης;».

Για τον Μπιτσαξή

«Εγώ δεν λαμβάνω μηνύματα. Μόνο e-mail λαμβάνω και sms. Θα πρέπει να προσέξει τι λέει στις εφημερίδες. Είναι δημόσιο πρόσωπο, είναι πολιτικός. Και θα του έδινα μία συμβουλή: Εγώ δεν ξέρω τι σημαίνει λαμόγιο. Εάν μπλέκεται με λαμόγια και ξέρει όλα αυτά τα πράγματα, ας βγει να μιλήσει να ξεβρομίσει το ποδόσφαιρο. Ας βγάλει τις κασέτες... Εγώ δεν βλέπω λαμόγια στις ποδοσφαιρικές ομάδες. Ας κάνει τι δουλειά του όπως πρέπει και να μην παίρνει... εντολές. Ας βγάλει τις κασέτες και να τελειώσει η ιστορία με το ποδόσφαιρο. Εγώ αυτό ξέρω».

Για το ποδοσφαιρικό του παρελθόν

«Ήμουν στον Αίαντα Σαλαμίνας, αλλά δεν έγινε το deal. Πρώτα πήγαμε επιχειρηματικά και για τη μαρίνα και λέμε μια που ήρθαμε να δούμε και για τον Αίαντα. Μετά από έρευνα είδαμε ότι δεν γινόταν ούτε η μαρίνα ούτε το γήπεδο και δεν έγινε το deal. Έτσι αποχωρήσαμε σαν φίλοι».



Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved