Φερέιρα: «Ήταν ίδια η Κέρκυρα κόντρα στον Ολυμπιακό;»

Φερέιρα: «Ήταν ίδια η Κέρκυρα κόντρα στον Ολυμπιακό;»

Την απογοήτευσή του για την κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού παρά τη νίκη επί της Κέρκυρας εξέφρασε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, υποστηρίζοντας πως οι συνεχείς υποχρεώσεις, οι τιμωρίες, αλλά και οι τραυματισμοί έχουν επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές του, αλλά δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την Κέρκυρα και τον τρόπο που αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα, ο Πορτογάλος τεχνικός των «πρασίνων», μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ, επεσήμανε ξανά μεταξύ άλλων την ανάγκη απόκτησης ενός στόπερ, τονίζοντας παράλληλα πως υπολογίζει όλους τους ποδοσφαιριστές του, τους οποίους και χρησιμοποιεί ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες της κάθε αναμέτρησης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζεσουάλδο Φερέιρα:

Για την εικόνα του παιχνιδιού: «Μόλις πετύχαμε μία νίκη και πήραμε τρεις βαθμούς. Δεν μου άρεσε όσα κάναμε στο β' μέρος. Η Κέρκυρα μας δυσκόλεψε. Έπαιξε επιθετικά και ενεργητικά. Εμείς δεν ανταποκριθήκαμε και δεν ελέγξαμε το ρυθμό και δεν σκοράραμε. Προσπαθήσαμε να νικήσουμε έναν αντίπαλο που ήταν πιο γρήγορος σήμερα.

Χάσαμε πολλές ευκαιρίες και όσο περνούσε η ώρα, η ομάδα αισθανόταν πίεση και της έλειπε η ηρεμία. Εσείς θα με ρωτήσετε, αλλά εγώ ήδη ρώτησα γιατί οι παίκτες μου έπαιξαν έτσι. Δεν έχουμε καμία δικαιολογία. Όμως το γεγονός ότι έχουμε 8 ματς σε μικρό διάστημα, σε συνδυασμό με τις τιμωρίες και τους τραυματισμούς που έχουμε, μας επηρέασαν.

Όμως ήμασταν κακοί και δεν μου άρεσε η εικόνα μας. Ο μόνος τρόπος να το διορθώσουμε, είναι να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να βελτιωθούμε στο επόμενο ματς. Ο Ιανουάριος είναι ένας δύσκολος μήνας για εμάς».

Για το αν περιμένει μεταγραφική ενίσχυση: «Το αμυντικό πρόβλημα που ξέρετε ότι υπάρχει, θα προσπαθήσουμε να το επιλύσουμε ψάχνοντας έναν αμυντικό. Θέλουμε έναν στόπερ να καλύψει τους τραυματισμούς που έχουμε και την απουσία του Καντέ. Για τις άλλες θέσεις δεν έχω να πω κάτι. Προσπαθούμε να το επιλύσουμε με τη δουλειά που κάνουμε».

Για την παρουσία του Βιτόλο και τη χρησιμοποίηση αναπληρωματικών: «Δεν θα χρειαστούμε πολλούς ποδοσφαιριστές, αλλά τους ίδιους να τους χρησιμοποιούμε σωστά. Δεν μπορεί να χτιστεί καμία ομάδα χωρίς να υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι να έχουν χημεία και συνοχή. Δεν μπορείς να χτίσεις με κριτήριο εάν ένας ποδοσφαιριστής είναι καλός και θα τον βάζω ή ποιος μου αρέσει περισσότερο.

Όλοι πρέπει να παίζουν και να συμμετέχουν. Με αυτή τη διαδικασία, οι ποδοσφαιριστές δέθηκαν μεταξύ τους, γνώρισαν ο ένας το παιχνίδι του άλλου και αυτό παράγει ένα καλό αποτέλεσμα. Όσοι παίζουν ή όχι, όλη τη βδομάδα δουλεύουν στις προπονήσεις. Οι αλλαγές που γίνονται, γίνονται ανάλογα με την ανάγκη του ματς. Όποιος δεν παίζει, μπορεί να μπει άλλη στιγμή.

Ο Βιτόλο έπαιξε καλά, αλλά κάνει διαφορετική δουλειά από τον Σιμάο ή τον Κατσουράνη. Στο ποδόσφαιρο ισχύει η αρχή της συμπλήρωσης. Ο Βιτόλο θα παίζει όταν το στυλ του εξυπηρετεί το πρόγραμμα ή το συμφέρον της ομάδας. Έτσι πας μπροστά στο ποδόσφαιρο. Ανάλογα με τις απαιτήσεις ενός παιχνιδιού, προσαρμόζεις τα πλάνα σου και χρησιμοποιείς τους κατάλληλους.

Ο Τοτσέ πέτυχε ένα γκολ στο Αγρίνιο, μπορούσε να πετύχει άλλο ένα. Όμως έλειπε για πολύ καιρό. Η επιστροφή του σε αγωνιστικούς ρυθμούς θα γίνει όπως με τον Ρούντολφ. Θα είναι σταδιακή. Ποτέ δεν μπορούμε να πούμε ότι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος επιστρέφει από τραυματισμό θα κάνει όσα έκανε πριν.

Όμως μην ξεχνάτε, στο ποδόσφαιρο παίζουμε με 11 ποδοσφαιριστές, όχι με 14. Μόνο με 11!».

Το καλύτερο ωστόσο ο Φερέιρα το άφησε για το τέλος αφού πριν αποχωρήσει, πέταξε το… καρφί του απαντώντας σε ορισμένους δημοσιογράφους που υποστήριξαν ότι γνωρίζουν μία ομάδα που παίζει με 14 και όχι 11.

«Σήμερα ήταν η ίδια Κέρκυρα που έπαιξε απέναντι στον Ολυμπιακό;», αναρωτήθηκε...



Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved