Με κορυφαίο Βιτόλο και σκόρερ Λέτο 1-0 την Κέρκυρα ο Παναθηναϊκός (photos+videos)

Με κορυφαίο Βιτόλο και σκόρερ Λέτο 1-0 την Κέρκυρα ο Παναθηναϊκός (photos+videos)

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό που επικράτησε 1-0 της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ χάρη στο γκολ του Λέτο από το 24’ και την εξαιρετική εμφάνιση του Βιτόλο.

Αν και με αρκετά προβλήματα και… πειραματική άμυνα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να νικήσει με 1-0 την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ και να επιστρέψει στα τρίποντα μετά την ισοπαλία της Τετάρτης στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να έχουν αποφύγει το πρόσθετο άγχος στο φινάλε, όταν η Κέρκυρα προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση, ωστόσο δεν ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τελική πάσα κι έτσι πήραν τους τρεις βαθμούς με το ελάχιστο δυνατό προβάδισμα.

«Αποκάλυψη» του ματς, όχι για τις ικανότητες που έδειξε αλλά για την παρουσία του μετά από καιρό στην ενδεκάδα, ο Βίκτορ Βιτόλο. Ο Ισπανός ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού αλλά και του γηπέδου, με εξαιρετική προσήλωση στα ανασταλτικά του καθήκοντα και οργανωτικές εμπνεύσεις που βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να φτάσει στη νίκη και να μείνει σε τροχιά… κορυφής στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, ο Σεμπάστιαν Λετο που επέστρεψε στην ενδεκάδα έδωσε για άλλη μια φορά τη λύση, όντας σήμερα αρχηγός του «τριφυλλιού» ελλείψει τον Σαριέγκι και Κατσουράνη, με το 15ο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Αλλαγμένος Παναθηναϊκός, επιθετική Κέρκυρα

Τραυματισμοί, τιμωρίες και η επιλογή του Φερέιρα να ξεκουράσει τον Καπίνο έφεραν τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια και τους Σπυρόπουλο, Καντέ, Μπιάρσμιρ και Βύντρα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο Βιτόλο πήρε θέση δίπλα στον Σιμάο στον άξονα ενώ στο αριστερό άκρο ήταν ο Μαυρίας με τον Ζέκα στο δεξί, την ώρα που ο Κλέιτον είχε τη συνηθισμένη του θέση πίσω από τον Λέτο ο οποίος επέστρεψε στην ενδεκάδα.

Στον αντίποδα ο Γκράθια προτίμησε ένα αρκετά επιθετικό σχήμα για την Κέρκυρα. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Γκαλίνοβιτς, με τους Σακελλαρίου, Βέντσελ, Μαϊστόροβιτς και Γκουστάβο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή είχαν ανασταλτικό ρόλο οι Γραμμόζης και Όσμαν με τους Αγρίτη, Ιωάννου και Γιάντση να είναι μια άκρως επιθετική τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μαρτίν.

Κομβικός ο Βιτόλο, ξανά γκολ ο Λέτο

Ο Παναθηναϊκός με το ξεκίνημα θέλησε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, κάτι που κατάφερε ολοκληρωτικά μετά το πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού όταν και ανέβηκε κατακόρυφα η απόδοση του Βίκτορ Βιτόλο. Ο Ισπανός μέσος ήταν εξαιρετικός κυρίως στα οργανωτικά του καθήκοντα, με σωστό κράτημα της μπάλας και εξαιρετικές μεταβιβάσεις που δημιούργησαν κινδύνους για την άμυνα της Κέρκυρας.

Οι «Φαίακες» είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και αφού στο 18’ ο Κλέιτον έχασε απίστευτη ευκαιρία, καθώς δεν μπόρεσε με διπλή προσπάθεια να νικήσει τον Γκαλίνοβιτς, ο οποίος στο 22’ απέκρουσε στη γωνία του διαγώνιο σουτ του Μαυρία, στο 23’ ήρθε το γκολ για το «τριφύλλι». Ο Βιτόλο έκανε εξαιρετική μακρινή μεταβίβαση για τον Κλέιτον που έφυγε καλυπτόμενος στην πλάτη της άμυνας της Κέρκυρας, μπήκε στην περιοχή και φτάνοντας φάτσα με το τέρμα «σέρβιρε» το γκολ στον Λέτο για να ανοίξει το σκορ στο ΟΑΚΑ και να φτάσει ο Αργεντινός τα 15 τέρματα ως τώρα στο πρωτάθλημα.

Στα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού, για το πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του Γκράθια έδειξαν να αντιδρούν κάπως με τους Μαρτίν και Αγρίτη να είναι κινητικοί, ωστόσο οι προσπάθειές τους δεν είχαν αποτέλεσμα παρά τα λάθη που έκανε σε κάποιες περιπτώσεις η άμυνα του Παναθηναϊκού.

Χωρίς… συγκινήσεις το δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τον Βιτόλο να είναι εξαιρετικός και «κλειδί» στη μεσαία γραμμή για την καλή λειτουργία της ομάδας, ωστόσο με εξαίρεση κάποιες επελάσεις του Λέτο και τις προσπάθειες του Ισπανού δεν υπήρξαν καλές στιγμές. Η Κέρκυρα από την πλευρά της έγινε ακόμα πιο… ακίνδυνη, παρά τη χρησιμοποίηση των Καλαντζή και Τσίγκα από πλευράς Γκράθια, με αποτέλεσμα οι καλές φάσεις να είναι… μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Οι «πράσινοι» είχαν καλές στιγμές με τους Λέτο και Βιτόλο ενώ η καλύτερη ευκαιρία τους ήταν στο 74’ όταν ο Αργεντινός, αρχηγός της ομάδας σήμερα, έφυγε από αριστερά και έκανε σέντρα στον Μαρίνο που εξ επαφής δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και στη συνέχεια της φάσης ο Βιτόλο δεν μπόρεσε να «κρεμάσει» τον Γκαλίνοβιτς. Στο 85’ ο Μαρίνος θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ όμως έχασε ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία μετά τη σέντρα του Βύντρα και την «στριφτή» κεφαλιά που έκανε να περνά λίγο άουτ.

Στα τελευταία λεπτά η Κέρκυρα θέλησε να φτάσει στην ισοφάριση και ρίσκαρε δημιουργώντας πίεση στον Παναθηναϊκό, ενώ κάποιες αποφάσεις του διαιτητή Θάνου εκνεύρισαν τον κόσμο και τους παίκτες των «πρασίνων». Οι Καραγκούνης και Βιτόλο πάντως ήταν αυτή που κράτησαν μπάλα και ηρέμησαν την κατάσταση ως το τελευταίο σφύριγμα που βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή στο ΟΑΚΑ.

Δείτε το γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_PAO_KERKYRA_080112{/akamai}

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη της αναμέτρησης λεπτό προς λεπτό.

Θυμηθείτε ΕΔΩ το pre – game της αναμέτρησης.

Με κορυφαίο Βιτόλο και σκόρερ Λέτο 1-0 την Κέρκυρα ο Παναθηναϊκός (photos+videos)



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved