Τάπια και Λίγιο στην κορυφή της λίστας του Άρη

Τάπια και Λίγιο στην κορυφή της λίστας του Άρη

Οι Αντόνιο Τάπια και Χουάνμα Λίγιο φέρονται να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας του Άρη με τους υποψήφιους διαδόχους του Μίχαλ Πρόμπιερζ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του συλλόγου.

Οι ιθύνοντες των «κίτρινων» οι οποίοι επιθυμούν ο νέος τεχνικός να κάτσει στην άκρη του πάγκου στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (12/1), έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής τους δυο Ισπανούς προπονητές που είχαν ακουστεί για τον Άρη και μετά το «διαζύγιο» με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ πριν από περίπου ένα χρόνο.

Τάπια, μια ζωή Ανδαλουσία και… Κόκε!

Ο Τάπια είναι 53χρονών και ήταν αυτός που ανέδειξε τον Σέρχιο Κόκε την περίοδο που βρισκόταν στο τιμόνι της Μάλαγα (πρώτα στη δεύτερη ομάδα με την οποία πανηγύρισε την άνοδο μαζί με τον μετέπειτα επιθετικό του Άρη, 2002 και στη συνέχεια τους άνδρες). Ακολούθως πέρασε από τους πάγκους των Πόλι Εχίδο και Γρανάδα πριν επιστρέψει και πάλι στους «Boquerones» το καλοκαίρι του 2008, για να τους «βγάλει» στην 8η θέση, χάνοντας οριακά το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Την επόμενη ωστόσο σεζόν δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του αποδεχόμενος την πρόκληση της Μπέτις, η οποία είχε υποβιβαστεί στη Σεγούντα Ντιβισιόν. Παρόλα αυτά τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα και απομακρύνθηκε στο φινάλε του α' γύρου, για να μείνει μακριά από τους πάγκους έναν ολόκληρο χρόνο πριν φύγει για πρώτη φορά εκτός Ανδαλουσίας αναλαμβάνοντας τα ηνία της Τενερίφης, όπου άντεξε μόλις δέκα αγωνιστικές. Ο Τάπια έτσι παραμένει χωρίς ομάδα από την περασμένη Άνοιξη.

Λίγιο, ο μέντορας του Γκουαρντιόλα!

Όσον αφορά στον Χουάνμα Λίγιο, ο 47χρονος τεχνικός έχει πλούσιο βιογραφικό, ενώ το 1995 έγινε ο νεότερος προπονητής στην ιστορία της Πριμέρα ανεβάζοντας σε αυτήν τη Σαλαμάνκα πριν κλείσει τα 30 του χρόνια. Μέχρι τα τέλη του 2000 κάθισε στον πάγκο των Οβιέδο, Τενερίφη και Σαραγόσα.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Λίγιο έχει αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με τον Πεπ Γκουαρντιόλα ο οποίος το καλοκαίρι του 2003, ως υποψήφιος τεχνικός διευθυντής στις εκλογές της Μπαρτσελόνα, του υποσχέθηκε τη θέση του προπονητή, εφόσον κέρδιζε η παράταξη του Λουίς Μπασάτ. Ωστόσο, πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» αναδείχθηκε ο Ζοάν Λαπόρτα και το συγκεκριμένο σχέδιο έτσι δεν υλοποιήθηκε ποτέ… Οι δυο τους πάντως συνεργάστηκαν δύο χρόνια αργότερα στο Μεξικό και την Ντοράδος Σιναλόα, όπου έκλεισε την ποδοσφαιρική καριέρα του ο νυν τεχνικός της Μπαρτσελόνα υπό τις οδηγίες του Λίγιο!

Ο τελευταίος επέστρεψε στην Πριμέρα Ντιβισιόν τα τέλη του 2009, όταν ανέλαβε τις τύχες της νεοφώτιστης Αλμερία, με την οποία μαγνήτισε τα βλέμματα επικρατώντας της μετέπειτα πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα! Την επόμενη ωστόσο σεζόν οι Καταλανοί φιλοδώρησαν με 8 τέρματα την Αλμερία, σε μια αναμέτρηση που σηματοδότησε και το κύκνειο άσμα του Λίγιο, ο οποίος παραμένει χωρίς ομάδα από το Νοέμβριο του 2010.



Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved