Φουστέρ: «Όλα μετράνε από εδώ και πέρα»

Φουστέρ: «Όλα μετράνε από εδώ και πέρα»

Για πολύ δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν, έκανε λόγο ο Νταβίντ Φουστέρ, τονίζοντας πως όλα μετράνε, αλλά κυρίως οι τρεις βαθμοί.

Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού μίλησε στην Nova και είπε αναλυτικά:

-Συμφωνείς πως για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο η χρονιά; Αφενός εσείς νικήσατε μία δύσκολη ομάδα όπως είναι ο Ατρόμητος. Αφετέρου ο Παναθηναϊκός έχασε δύο βαθμούς στο Αγρίνιο.

«Όντως, για εμάς ήταν πολύ σημαντική η νίκη στην έδρα μας επί του Ατρόμητου. Γιατί στην έδρα μας πρέπει να νικάμε  οπωσδήποτε. Επίσης, είχαμε μάθει πριν ξεκινήσει ο αγώνας πως είχε χάσει βαθμούς ο Παναθηναϊκός. Οπότε ήταν πιο σημαντική και πιο χρήσιμη η νίκη μας».

-Πως λειτουργεί στην ψυχολογία σας το γεγονός πως δεν κυνηγάτε πλέον το βασικό σας αντίπαλο στη βαθμολογία;

«Είναι σημαντικό να είσαι στην κορυφή της βαθμολογίας και να βλέπεις τους αντιπάλους να βρίσκονται πίσω σου. Απλά ο Παναθηναϊκός έχει να παίξει ακόμη δύο παιχνίδια. Δε θα είναι εύκολα. Ακόμη κι αν κερδίσει δε θα μας περάσει στη βαθμολογία. Και αυτό είναι ένα κίνητρο για εμάς, προκειμένου να συνεχίσουμε τη δουλειά μας και να καταφέρουμε να μείνουμε στην κορυφή».

-Ο επόμενος αντίπαλός σας είναι ο Δόξα Δράμας. Περιμένεις πως θα είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την ομάδα που νικήσατε με 6-0 στο Καραϊσκάκη;

«Σίγουρα θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Θα είναι πιο δύσκολο σε σχέση με το ματς στο Καραϊσκάκη. Παίζουν στην έδρα τους και αυτό μετράει. Αλλά εμείς πρέπει να μπούμε στο γήπεδο και να παίξουμε σοβαρά. Από εδώ και πέρα οι βαθμοί είναι πάρα πολύ σημαντικοί. Πρέπει να παίρνουμε το τρίποντο σε όλους τους αγώνες»

-Εκτός από έξι νίκες στη σειρά, έχετε κρατήσει ανέπαφη την εστία σας σε ισάριθμους αγώνες. Θεωρείς πως έχει βελτιωθεί η αμυντική λειτουργία σας;

«Είναι όντως πολύ σημαντικό να μη δεχθείς πολλά γκολ. Στα τελευταία παιχνίδια εμείς πετύχαμε αρκετά γκολ, ενώ δε δεχθήκαμε κανένα γκολ. Κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό όταν θέλεις να καταφέρεις μεγάλα πράγματα, όπως είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Νομίζω πως αυτό κάναμε πέρυσι. Πετυχαίναμε πολλά γκολ, αλλά δε δεχόμασταν πάρα πολλά γκολ».

-Για να μείνει το μηδέν στην άμυνα, βοήθησε και ο τρόπος που χειριστήκατε τις στημένες φάσεις στις τελευταίες έξι αγωνιστικές; Διότι πριν είχατε κάποια προβλήματα στα στημένα.

«Πράγματι, έχουμε βελτιωθεί στις στημένες φάσεις. Είχαμε δεχθεί αρκετά γκολ στην αρχή της χρονιάς από στημένα. Δουλέψαμε σ' αυτό και τώρα δεχόμαστε τόσα πολλά γκολ από στημένα».

-Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας με το πιο βατό πρόγραμμα; Επομένως είναι μονόδρομος η νίκη σε κάθε ένα απ' τα επόμενα ματς, πριν αρχίσουν τα ντέρμπι του Φεβρουαρίου;

«Από εδώ και πέρα όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Όλα μετράνε. Είναι πάρα πολύ σημαντικοί οι βαθμοί. Και ο Ιανουάριος είναι πάρα πολύ δύσκολος μήνας. Αλλά και ο Φεβρουάριος είναι δύσκολος μήνας επειδή θα έχουμε το Europa League. Είναι πολύ σημαντικό να πάμε καλά σ' αυτούς τους δύο μήνες. Να δούμε τις δυνατότητές μας. Και στο τέλος να δούμε ποια ομάδα θα είναι στην κορυφή. Αν εμείς συνεχίσουμε να παίζουμε όπως στα τελευταία παιχνίδια, θα μπορέσουμε να είμαστε εμείς στην κορυφή».

-Τι περιμένεις από τη νέα χρονιά;

«Να ξανακερδίσουμε το πρωτάθλημα και να φθάσουμε ψηλά στο Europa League. Θα ήταν πάρα πολύ ωραίο αυτό».



Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved