Μέλμπεργκ: «Θέλουμε να πάμε μακριά στο Europa»

Μέλμπεργκ: «Θέλουμε να πάμε μακριά στο Europa»

Άδικο χαρακτήρισε τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το Champions League ο Όλοφ Μέλμπεργκ, ωστόσο εξέφρασε την επιθυμία να φτάσει μακριά, με τους «ερυθρόλευκους», στη δεύτερη, κατά σειρά, καλύτερη διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Αναλυτικά τα όσα ο Όλοφ Μέλμπεργκ είπε στην εφημερίδα «Real News»:

-Ποιο ήταν το βασικό συναίσθημα μετά το ματς με την Αρσεναλ; Θυμός, απογοήτευση ή κάτι άλλο;

«Ήταν περίεργο, γιατί, με το που τελείωσε το ματς δεν είχα επιβεβαιώσει τι είχε συμβεί. Αν και καταλάβαινα πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Τη μία στιγμή υπήρχε... έκρηξη χαράς στον κόσμο και την άλλη ησυχία στην κερκίδα. Όταν το επιβεβαιώσαμε 100%, δεν ήξερα τι να πιστέψω. Υπήρχε απογοήτευση για τον τρόπο που μείναμε έξω. Τα πήγαμε περίφημα φέτος στο Champions League και το αξίζαμε. Ήμασταν οι καλύτεροι σε όλα τα ματς που δώσαμε, απ' όλους τους αντιπάλους μας με εξαίρεση ίσως το πρώτο ματς με τη Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη, όπου, όμως μπορούσαμε να πάρουμε τουλάχιστον την ισοπαλία.

-To θεωρείς άδικο αυτό που συνέβη;

«Ναι, συμβαίνει συχνά. Είναι μικρές οι διαφορές μεταξύ της επιτυχίας και της αποτυχίας. Κάναμε σπουδαία ματς αλλά δεν προκριθήκαμε. Μου έχει συμβεί με τη Σουηδία. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και μπορείς να πεις ότι αυτό είναι και μέρος της ομορφιάς του».

-Περίμενες ότι θα είστε τόσο καλοί φέτος στο Champions League; Μήπως αισθάνθηκες έκπληξη από τους ίδιους τους εαυτούς σας;

«Καταρχήν, ξέραμε ότι θα είναι δύσκολα για μας. Υπήρχε μεγάλο κενό από το τέλος των επίσημων αγώνων μας για πέρυσι και την έναρξη των φετινών. Τα πήγαμε, όμως καλά. Στην προετοιμασία δουλέψαμε καλά. Ποτέ, όμως με φιλικά δεν προετοιμάζεσαι σωστά για τα επίσημα. Μας έλειψαν ένα - δύο επίσημα ματς πριν από τον αγώνα με τη Μαρσέιγ. Υπήρχαν πολλά θετικά σ' αυτά τα παιχνίδια μας».

-Το Europa League είναι μια ευκαιρία για διάκριση για σας ή μήπως αισθάνεσαι σαν ένα παιδάκι που οι γονείς του του υποσχέθηκαν ένα μεγάλο, σουπερ, παιχνίδι, άλλα τελικά του έδωσαν ένα μικρό;

«Πραγματικά, δεν ξέρω. Θα είναι σίγουρα μια νέα εμπειρία. Φαντάζομαι πως θα είναι λίγο διαφορετικό. Υπάρχει, σίγουρα, διαφορετικό συναίσθημα. Πρέπει να έρθει ο Φεβρουάριος και να δούμε πώς θα είμαστε. Θέλουμε να πάμε μακριά στο Europa League, καταρχήν να αποκλείσουμε τον πρώτο μας αντίπαλο, τη Ρούμπιν και ελπίζουμε πως θα ξεχάσουμε το Champions League».

-Όταν λες μακριά, τι εννοείς; Καν΄το σε αριθμούς ή, αλλιώς, σε φάσεις της διοργάνωσης.

«Προσωπικά, όταν λέω να πάμε μακριά, εννοώ στα ημιτελικά και τον τελικό. Αυτό, για μένα, είναι το μακριά στο Europa League.

-Ρωτάω γιατί, για μερικούς, το μακριά μπορεί να είναι τα προημιτελικά.

«Είμαστε ήδη στους«32»... Όπως και να ‘χει, προφανώς και δεν θα είναι εύκολο. Υπάρχουν τεράστιοι σύλλογοι στο Europa League και νομίζω πως οι διαφορές με το Champions League δεν θα είναι μεγάλες, θα έχουμε δύσκολα ματς είμαι σίγουρος.

-Για τη Ρούμπιν τι ξέρεις; Πώς βλέπεις αυτά τα ματς;

«Για να πω την αλήθεια, δεν τους γνωρίζω πολύ καλά, θα μάθω περισσότερα έως ότου έρθουν τα ματς. Ξέρω μερικούς παίκτες. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι δύσκολα για μας ει- δικά στην έδρα τους. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα».

-Αν έπρεπε να διαλέξεις μεταξύ ενός τελικού Europa League και του πρωταθλήματος φέτος, τι θα διάλεγες;

«Χμ... Δύσκολο... Σίγουρα, καταλαβαίνω απόλυτα ότι το πρωτάθλημα είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για μας. Συνεπώς το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό να απαντήσω είναι το πρωτάθλημα. Μας δίνει την ευκαιρία να πάμε ξανά στο Champions League του χρόνου. Προφανώς και έχει σημασία, από την άλλη, να δεις και πώς θα σου έρθει ένας τελικός στο Europa League. Παίζει ρόλο και η διαδρομή που θα ακολουθήσεις. Αν, για παράδειγμα, αποκλείσεις στη διαδρομή τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (γελάει) τότε, μάλλον, θα πρέπει να διαλέξεις τον τελικό του Europa League. θα προκαλούσαμε τεράστια κουβέντα, θα είχε μεγάλη απήχηση σε όλη την Ευρώπη το επίτευγμά μας. Κι αυτό είναι σημαντικό για τον σύλλογο. Οι φετινές μας εμφανίσεις στην Ευρώπη συζητήθηκαν. Συμπαίκτες μου στην Εθνική Σουηδίας αλλά και δημοσιογράφοι μου τηλεφωνούσαν και μου έλεγαν: «Σε πόσο σπουδαία ομάδα παίζεις». Δεν βλέπουν πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα, γι' αυτό και τους έκανε εντύπωση. Τους έκανε εντύπωση πώς παίξαμε στο Λονδίνο, αλλά και στη Μασσαλία και στη Γερμανία».

-Ποιο είναι το κίνητρο του Μέλμπεργκ κάθε πρωί; Πώς μπορεί να έχει ακόμα πολύ κέφι ένας παίκτης που έχει κλείσει τα 34 χρόνια του κι όμως πάει στην προπόνηση και δουλεύει σωστά και τα δίνει όλα σε κάβε ματς, ενώ έχει κερδίσει την καθολική αναγνώριση;

«Πρέπει να είσαι έξυπνος κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και των προπονήσεων. Το σώμα αλλάζει. Το κίνητρο μου είναι να παίζω ποδόσφαιρο. Το απολαμβάνω να παίζω ποδόσφαιρο. Δεν βάζω μακροπρόθεσμους στόχους στο ποδόσφαιρο. Απολαμβάνω το σήμερα, τη στιγμή. Δεν λέω μέσα μου «θέλω να πάω σ' εκείνον τον σύλλογο ή σ' εκείνο το πρωτάθλημα». Δεν έχω τέτοιους στόχους. Είμαι στον Ολυμπιακό και την Εθνική μου ομάδα και παίζω καλά και είμαι γεμάτος. Απολαμβάνω όσα ζω. Αυτό νομίζω είναι το σημαντικό. Είναι δύσκολο να το καταλάβεις όταν είσαι νέος. Τότε ήθελα να κάνω ακόμα καλύτερα πράγματα, να αποδεικνύω πόσο καλός είμαι στον εαυτό μου, τον προπονητή μου στον εκάστοτε σύλλογο ή την Εθνική. Κάνω το καλύτερο που μπορώ για την ομάδα, τους συμπαίκτες μου, τους οπαδούς. Είμαι αρκετά τυχερός που παίζω σ' έναν μεγάλο σύλλογο σαν τον Ολυμπιακό, με σπουδαίους οπαδούς και θέληση για νίκες και τίτλους συνεχώς. Έχω παίξει στη Γιουβέντους, χρόνια στην Άστον Βίλα, στην Εθνική μου ομάδα. Συνεπώς δεν έχω πλέον να ζητήσω κάτι. Έχω όλα αυτά πίσω μου και αισθάνομαι ευτυχισμένος. Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο σ' αυτόν τον μεγάλο σύλλογο, κερδίζοντας τίτλους και παίζοντας στο Champions League. Όταν μιλάω με νεαρούς παίκτες προσπαθώ να τους δώσω να καταλάβουν πόσο τυχεροί είναι. Είναι ωραίο το συναίσθημα να ξέρεις ότι έκανες το καλύτερο που μπορούσες. Ακόμα κι αν δεν έκανες το καλύτερο ματς ακόμα κι αν έκανες λάθη. Αφήνεις τα πάντα εκτός αγώνα για 90 λεπτά και αφοσιώνεσαι 100%. Καταλαβαίνω πως για τους νεότερους ίσως είναι λίγο δύσκολο, όπως ήταν και για μένα. Τους παρακολουθούν σκάουτερ, τους λένε για άλλες ομάδες και έχουν αυτό στον νου τους όταν παίζουν. Εγώ δεν τα έχω αυτά πια».

-Έχεις δηλώσει παλαιότερα ότι θα ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου στον Ολυμπιακό. Πώς αισθάνεσαι σήμερα;

«Όπως είπα και πριν, προσπαθώ να απολαύσω την κάθε στιγμή. Η στιγμή είναι με τον Ολυμπιακό. Είναι σίγουρα ρεαλιστικό, πολύ δυνατή η πιθανότητα να τελειώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό. Το τέλος της καριέρας μου φτάνει. Είναι όντως μεγάλη η πιθανότητα να συμβεί αυτό, αν και δεν ξέρω πότε ακριβώς».

-Από τον Ολυμπιακό λένε ότι θα συζητήσουν σύντομα μαζί σου για νέο συμβόλαιο. Θέλουν να σε κρατήσουν περισσότερο. Εσύ τι σκέφτεσαι γι' αυτό;

«Αν θέλουν να το κάνουν και το κάνουν, σημαίνει πως έχω κάνει κάτι καλό όσο είμαι εδώ. Μόνο χαρούμενος μπορώ να είμαι γι' αυτό.

-Είσαι θετικός για μια τέτοια συζήτηση, έτσι δεν είναι; Είσαι θετικός να μείνεις κι άλλο και, γιατί όχι, να τελειώσεις την καριέρα σου στον Ολυμπιακό;

«Φυσικά. Είμαι ανοιχτός σε συζητήσεις. θα δούμε τι θα γίνει.

-Συχνά πυκνά γράφεται στην πατρίδα σου ότι σταματάς από την Εθνική. Συνεχίζεις όμως και τους διαψεύδεις. Πότε θα κλείσει αυτό το κεφάλαιο στην καριέρα και τη ζωή σου. Το σκέφτεσαι;

«Είναι, λίγο - πολύ, όπως είπα και πριν ότι αισθάνομαι για το ποδόσφαιρο. Όσο το χαίρομαι και αντέχω, θα παίζω. Υπάρχει και το ευρωπαϊκό του καλοκαιριού και επίσης θέλω να το απολαύσω. Τα πράγματα αλλάζουν στο ποδόσφαιρο και ειδικά στην ηλικία μου. Μπορεί να έχεις έναν τραυματισμό και να μην έχεις περιθώρια για να καλύψεις το χαμένο έδαφος. θα πάρω τα πράγματα όπως έρχονται».

-Εκτός γηπέδου φαίνεσαι πολύ ήσυχος άνθρωπος. Τι συμβαίνει όταν μπαίνεις στο γήπεδο και... αγριεύεις έτσι;

«(Γελάει) Δεν είμαι και τόσο ήσυχος και ευγενικός εκτός γηπέδου (γελάει)... Όπως είπα και πριν, το απολαμβάνω. Σκέφτομαι μόνο την εμφάνιση μου, την ομάδα και το παιχνίδι, όταν μπαίνω στο γήπεδο. Τα δίνω όλα. Είμαι συγκεντρωμένος θέλω να κερδίζω. θέλω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Είναι πιθανό να χάσεις την ψυχραιμία σου όταν θες κάτι τόσο πολύ»

-Ποια είναι η γνώμη σου για τον Ίζακσον του οποίου το όνομα ακούγεται το τελευταίο διάστημα για τον Ολυμπιακό; Σε ρώτησε ο ίδιος κάτι;

«Για να πω την αλήθεια, δεν έχω μιλήσει μαζί του εδώ και καιρό, από το τελευταίο ματς που παίξαμε με την Εθνική. Τότε δεν γράφονταν τίποτα. Προφανώς, είναι καλός τερματοφύλακας. Τα έχει πάει πολύ καλά με την Εθνική, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια. Ήταν σίγουρα ένας από τους καλύτερους παίκτες μας στα προκριματικά. Έχει εμπειρία, είναι καλός τερματοφύλακας. Εφόσον η εμπειρία μου εδώ είναι πολύ θετική, θα του έλεγα το ίδιο. Ότι αν είχε την ευκαιρία, θα ερχόταν σε έναν πραγματικά μεγάλο σύλλογο».



NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved