Κωστένογλου: «Να δείξουμε την εικόνα που μας ταιριάζει»

Κωστένογλου: «Να δείξουμε την εικόνα που μας ταιριάζει»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Νίκος Κωστένογλου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο επερχόμενο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και σε αυτό που πέρασε με την Δόξα Δράμας.

{textlink02}

Συγκεκριμένα, ο 41χρονος τεχνικός μίλησε στην κάμερα της «Nova» και ξεκίνησε σχολιάζοντας το 0-0 της «Ένωσης» με την Δόξα:

«Σίγουρα όταν δεν καταφέρνεις να κερδίσεις ένα τέτοιο παιχνίδι θα πρέπει να προβληματίζεσαι, αλλά θεωρώ ότι χάθηκαν κάποιες ευκαιρίες οι οποίες ήταν κλασσικότατες και σπάνια συμβαίνει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν θετικά όπως ότι η ομάδα ήταν σοβαρή καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και αρνητικά όπως ότι η ομάδα δεν είχε σωστή επιθετική ανάπτυξη. Δεν είχε την ηρεμία, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, να δημιουργήσει ευκαιρίες και να πετύχει κάποιο γκολ. Όταν παίζεις με υποδεέστερες ομάδες, που κλείνονται και ψάχνουν το αποτέλεσμα, κάτι που θα συμβεί και στο μέλλον, τότε θα πρέπει να είσαι ήρεμος και να ψάχνεις πιο καλές και πιο καθαρές λύσεις και τελικά να φτάνεις στη νίκη. Σίγουρα στο παιχνίδι υπήρξαν και άλλα αρνητικά πράγματα, ένα καθαρό γκολ το οποίο δεν μέτρησε. Κάποιοι το παρουσιάζουν ως οριακό, αλλά δεν ήταν, υπάρχει η φάση με μία δεύτερη κίτρινη κάρτα που ο αντίπαλος θα έμενε με 10 παίκτες. Παρόλα αυτά, δεν θέλω να ψάχνουμε δικαιολογίες να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση και να προβληματιζόμαστε όταν κερδίζουμε ή δεν κερδίζουμε ένα παιχνίδι, να βλέπουμε αυτά τα στοιχεία».

Και συνέχισε μιλώντας για τον Λεβαδειακό:

«Ο Λεβαδειακός είναι μία καλά δομημένη ομάδα, μπορεί να είναι χαμηλά στη βαθμολογία, αλλά είναι μία καλή ομάδα, με καλά στοιχεία με καλή οργάνωση που δυσκολεύει ιδιαίτερα στους αντιπάλους και είναι μάλιστα και επικίνδυνοι κάποιοι παίκτες που έχει στις αντεπιθέσεις. Θεωρώ ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα παίξουν ρόλο και οι καιρικές συνθήκες, γιατί όπως προμηνύεται θα αλλάξουν τα καιρικά φαινόμενα και αυτός θα είναι ένας παράγοντας που θα επηρεάσει και την έκβαση του αγώνα. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλες τις περιπτώσεις, να ξεπεράσουμε κάθε αντιξοότητα και να δείξουμε μία εικόνα όπως ταιριάζει σε εμάς».

Πρόσθεσε ότι υπάρχει λογική ανησυχία στις τάξεις της ομάδας με αφορμή τα πρόσφατα αρνητικά της αποτελέσματα:

«Θα πρέπει να ανησυχείς καθημερινά. Όταν τα πράγματα είναι καλά, τότε θα πρέπει να ανησυχείς ακόμα περισσότερο. Γιατί οι επιτυχίες μπορεί να ενώνουν, αλλά θα πρέπει να βλέπεις αν αυτό γίνεται με σωστό τρόπο και αν κατά δεύτερον γίνεται με σωστό τρόπο να προετοιμάζεσαι για την επόμενη μέρα που πιθανόν να είναι δύσκολη. Εκεί φαίνεται και η ποιότητα της ομάδας, στα τελευταία δύο παιχνίδια, ιδιαίτερα με τον Ατρόμητο που ερχόμασταν από ευρωπαϊκό παιχνίδι, με πολλά προβλήματα, οι παίκτες είχαν διάθεση, δεν είχαμε όμως την εικόνα που μπορούμε να έχουμε στο γήπεδο αν και θεωρώ ότι η ισοπαλία θα ήταν πιο δίκαιη. Όσο με τη δόξα είχαμε τις ευκαιρίες, όμως δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε και να βρίσκουμε άλλοθι, γιατί έγινε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει απογοήτευση, δεν θέλω να μηδενίζεται αυτή η προσπάθεια των παικτών, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με ιδιαίτερη σοβαρότητα, φάνηκε για ακόμα μία φορά, όπως με τη Δόξα, στεναχωρήθηκα που δικαιώθηκα. Όλα τα παιχνίδια στον δεύτερο γύρο θα είναι πολύ δύσκολα και εμείς ως ομάδα δεν έχουμε το δικαίωμα να αντιμετωπίζουμε κανένα παιχνίδι με επιπολαιότητα και με τη σιγουριά της νίκης».

Και κράτησε παθητική στάση όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη συνάντηση με τον Σταύρο Αδαμίδη:

«Σίγουρα η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Υπήρξε μια συζήτηση, δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις, ενημερώθηκαν οι παίκτες για κάποια θέματα, είναι εσωτερικά θέματα και εμείς δεν χρειάζεται να τα διατυμπανίζουμε και ευελπιστούμε να βρεθεί μια σωστή και υγιής λύση ώστε να δώσει φτερά σ' αυτό το σύλλογο να πετάξει ψηλά».



Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved