Ουσέρο: «Να βοηθάω στην επίθεση»

Ουσέρο: «Να βοηθάω στην επίθεση»

Συνέντευξη του Φερνάντο Ουσέρο φιλοξενεί το match programme του Αστέρα Τρίπολης, ενόψει της σαββατιάτικης αναμέτρησης (7/1, 17:15) με τον Παναιτωλικό.

Ο Ισπανός μέσος των Αρκάδων επισήμανε μεταξύ άλλων πως του αρέσει να βοηθά στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας, γι’ αυτό σημειώνει γκολ κάθε σεζόν, ενώ τόνισε πως θαυμάζει τον Ζινεντίν Ζιντάν. Οσο για τους πιο δύσκολους αντιπάλους που έχει αντιμετωπίσει, συμπεριέλαβε τον Νταβίντ Φουστέρ του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ισπανού μέσου:

-Θα θέλαμε τις ευχές σου για το 2012…

«Εύχομαι ο Αστέρας να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται και υγεία για όλο τον κόσμο και την οικογένειά μου».

-Πρώτη σου χρονιά στην Ελλάδα; Προσαρμόστηκες εύκολα; Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

«Είναι διαφορετική η ζωή από αυτή που είχα συνηθίσει στην Ισπανία. Η καθημερινότητά μου είναι να έρθω στο γήπεδο για προπόνηση, να πάω σπίτι για φαγητό, να ξεκουραστώ και όποτε μπορώ να πάω βόλτα με τη σύζυγό μου».

-Σε τι ηλικία ξεκίνησες την ενασχόλησή σου με το ποδόσφαιρο;

«Από ηλικία οκτώ ετών έπαιζα στην ομάδα της πόλης μου και στα δεκατρία μου πήγα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ήρθαν κυνηγοί ταλέντων της Ατλέτικο στην πόλη μου, τους άρεσα στο παιχνίδι και με επέλεξαν».

-Τι σου αρέσει περισσότερο στην ώρα του αγώνα;

«Να βοηθάω στην κατοχή της μπάλας, να ενσωματώνομαι στην επιθετική λειτουργία της ομάδας, να παίρνω πρωτοβουλίες και να σουτάρω».

-Ποιο θεωρείς το ατού σου ως ποδοσφαιριστής;

«Η εργατικότητα κατά την διάρκεια των προπονήσεων, των αγώνων, αλλά και η συνεργασία που έχω με τους συμπαίκτες μου».

-Ποια θεωρείς καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου;

«Δε θεωρώ κάποια συγκεκριμένα καλή στιγμή για την καριέρα μου. Πιστεύω πως κατά την διάρκεια μίας περιόδου υπάρχουν πολλές καλές και κακές στιγμές».

-Πώς σχολιάζεις το ισπανικό πρωτάθλημα που έπαιζες νωρίτερα;

«Υπάρχουν οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου στο Ισπανικό Πρωτάθλημα, αλλά και η Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα  που είναι οι κορυφαίες ομάδες όχι μόνο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και σε παγκόσμιο».

-Δυσκολότερος αντίπαλος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό;

«Όταν ήμουν στην Μάλαγα θα ξεχωρίσω τον Μάρκο Σένα της Βιγιαρεάλ, ενώ στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές.. Θα ξεχωρίσω, ωστόσο, τον Νταβίντ Φουστέρ του Ολυμπιακού, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στην Έλτσε».

-Ο Αστέρας υποδέχεται τον Παναιτωλικό. Πόσο δύσκολο είναι αυτό το παιχνίδι;

«Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό μήνα, όπου αντιμετωπίζουμε ομάδες που βρίσκονται στην ίδια ζώνη με μας και πρέπει να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε όπως στα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια και να μην ασχολούμαστε με τον αντίπαλο, αλλά πώς θα παίξουμε εμείς καλά, για να φτάσουμε στη νίκη…».

-Έχεις κάποια γούρια;

«Έχω μια εικόνα του Χριστού και ένα τατουάζ που απεικονίζει τον Χριστό στο δεξί μου ώμο».

-Το Νο 18 που φοράς σημαίνει κάτι για σένα;

«Όχι κάτι ιδιαίτερο. Επέλεξα το Νο 18 από αυτά που ήταν διαθέσιμα στον Αστέρα. Θα διάλεγα ένα από το 6, το 8 και το22. Δεν είμαι προκατειλημμένος με τα νούμερα, απλά τα παραπάνω μου αρέσουν».

-Η σχέση σου με το γκολ; Σκόραρες σε δύο σερί παιχνίδια αν και αγωνίζεσαι στο κέντρο…

«Σε όλες τις ποδοσφαιρικές μου σεζόν έχω καταφέρει να σκοράρω. Στο γκολ με τον Άρη ήταν πολύ καλό το συναίσθημα, γιατί οδήγησε την ομάδα να κερδίσει τρεις πολύτιμους βαθμούς, ενώ το γκολ με τον ΠΑΟ είναι μία καλή στιγμή για μένα, αλλά από την στιγμή που δεν εξυπηρετεί κάτι ουσιαστικά δεν μετράει».

-Έχεις κάποιο πρότυπο σαν ποδοσφαιριστή;

«Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που αγωνιζόταν ο Ζινεντίν Ζιντάν. Θα ήθελα να είχα όλα τα στοιχεία του σαν παίκτης ,αν και νομίζω πώς όλοι οι ποδοσφαιριστές θα ήθελαν να είχαν τα ποδοσφαιρικά στοιχεία του Ζιντάν».

-Τι συμβουλή θα έδινες σε ένα νεαρό ποδοσφαιριστή;

«Θα του έλεγα πως το ποδόσφαιρο αν και φαίνεται πως είναι μικρό σε διάρκεια, κρατάει πολύ. Θα του έλεγα ακόμα πώς πρέπει να δουλεύει πολύ και να ξέρει πως στο ποδόσφαιρο δεν σου χαρίζει κανείς τίποτα. Πρέπει να έχεις το κεφάλι χαμηλά, γιατί μπορεί την ίδια σεζόν να έρθουν όλα ανάποδα σ' έναν ποδοσφαιριστή».

ΤΡΙΠΟΛΗ: Άρης Κολλιντζογιαννάκης



Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved