Λάζαρος: «Ο ΠΑΟ με στήριξε και δεν είμαι αχάριστος»

Λάζαρος: «Ο ΠΑΟ με στήριξε και δεν είμαι αχάριστος»

Τους λόγους για τους οποίους απάντησε θετικά στην πρόταση ανανέωσης που δέχθηκε από τον Παναθηναϊκό χωρίς να εξετάσει καν το ενδεχόμενο να συνεχίσει αλλού την καριέρα του, εξήγησε σε συνέντευξή του ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Ο χαφ του «τριφυλλιού» παραχώρησε συνέντευξη στη Nova και αναφέρθηκε στον τραυματισμό του και τα συναισθήματά του στο μεγάλο διάστημα απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους, στην επικείμενη επιστροφή του, αποκάλυψε ότι ούτε καν μπήκε σε διαδικασία σκέψης όταν δέχθηκε την προσφορά του Παναθηναϊκού, ενώ μίλησε για την προσπάθεια της ομάδας να κατακτήσει το νταμπλ και να κάνει χαρούμενο τον κόσμο, όπως επίσης και για τη διοικητική αστάθεια του συλλόγου.

Αναλυτικά τι υποστήριξε ο Χριστοδουλόπουλος:

Για το αν είναι επιβράβευση η παραμονή του στην ομάδα

«Έχω σαν αρχή στη ζωή μου το να σέβεσαι κάποια πράγματα και κάποιες βοήθειες που δέχεσαι. Η ομάδα με στήριξε τα 3,5 χρόνια που είμαι εδώ και σε μια δύσκολη στιγμή για μένα μου έκανε μια πρόταση πολύ σοβαρή. Δεν το σκέφτηκα καθόλου, δε μου αρέσει να είμαι αχάριστος και οι άνθρωποι γύρω μου να είναι αχάριστοι και νομίζω ότι θα έχουμε μια καλή συνέχεια και καλή συνεργασία».

Για ενδιαφέρον από το εξωτερικό

«Δεν ασχολήθηκα καθόλου, από τη στιγμή που χτύπησα, αυτό που με ενδιέφερε ήταν να γυρίσω καλά. Δε ξέρω τι υπήρχε και τι όχι αλλά και το δεύτερο πράγμα ήταν πως από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός μου έκανε την πρόταση, δεν υπήρχε τίποτα άλλο στο μυαλό μου».

Για το αν έπαιξε ρόλο στην παραμονή του στην ομάδα ο Φερέιρα

«Νομίζω ότι έπαιξε το πιο σημαντικό ρόλο απ' όλους, όχι μόνο επειδή είναι εδώ αλλά και γιατί έχει εισηγηθεί κάποια πράγματα για μένα, τον έχω ευχαριστήσει για αυτό προσωπικά και τον ευχαριστώ και τώρα δημόσια».

Για το πώς περιμένει την επιστροφή του στην ομάδα

«Την περιμένω σαν τρελός, «θηρίο» στο κλουβί, νομίζω ότι αυτή η έκφραση ταιριάζει απόλυτα σε μένα. Τώρα είμαι μια βδομάδα στις προπονήσεις και στο 100% και νομίζω ότι θα χρειαστώ ένα 20ήμερο για να βρω τα «πατήματά» μου».

Για το πώς έζησε τον τραυματισμό του

«Για μένα το δύσκολο ήταν ότι βρισκόμουν μακριά από το παιχνίδι. Λατρεύω το παιχνίδι, παίζω από τα έξι μου. Ενιωθα τελείως αποκομμένος, υπήρχαν στιγμές που ένιωθα πως δεν ήμουν καν ποδοσφαιριστής. Αλλά εντάξει τώρα ανήκουν στο παρελθόν όλα αυτά, πέρασε ο καιρός ευτυχώς γρήγορα, δούλεψα και τώρα είμαι εδώ».

Για το αν νιώθει ως «μεταγραφή»

«Δε νιώθω σαν μεταγραφή, νιώθω πως μπορώ να βοηθήσω σαν προσθήκη, αλλά και πάλι μέσα από την ομάδα. Δε κρύβω πως ζήλευα απ' έξω τα παιδιά γιατί κάνανε πολύ καλά τη δουλειά τους και ήθελα να είμαι και εγώ μέσα. Υπήρχαν στιγμές που έφευγα από το ΟΑΚΑ όταν παίζαμε καλά, «νευριασμένος», με την καλή όμως έννοια του πράγματος γιατί ήθελα να είμαι και εγώ μέσα. Δε νομίζω όμως ότι είμαι μεταγραφή γιατί είμαι εδώ από το Σεπτέμβριο μαζί με την ομάδα και ότι καλό έχει γίνει, το έχω ζήσει και εγώ μαζί της».

Για το αν θα ήθελε να συνδυαστεί η επιστροφή του με κάποιο τίτλο

«Εννοείται! Και σκοπός δικός μου και του Σωτήρη (σ.σ Νίνης) λογικά όταν επιστρέψει είναι να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και νομίζω πως αυτό περιμένει και ο κόσμος και η διοίκηση και οι συμπαίκτες μας από μας να μπούμε και να βάλουμε και εμείς το «λιθαράκι» μας για να πάρουμε το νταμπλ».

Για το πώς μπορεί να γίνει αυτός ο στόχος πραγματικότητα

«Για μένα σημαντικοί μήνες είναι οι Ιανουάριος και Φεβρουάριος, αν είμαστε συγκεντρωμένοι και δείξουμε την εικόνα που δείξαμε στα προηγούμενα παιχνίδια, αυτό θα παίξει τον ρόλο του».

Για το ματς με Κέρκυρα

«Το ματς αυτό θα ήταν δύσκολο έτσι και αλλιώς, δε κερδίζεις κανένα παιχνίδι πριν αρχίσει και κανένας δε σου λέει πως έχεις του τρεις βαθμούς στο τσεπάκι σου, αν δεν μπεις μέσα να διεκδικήσεις και να μοχθήσεις για αυτό που πρέπει να πάρεις. Δεν υπάρχει για μένα κανένα εύκολο ή δύσκολο παιχνίδι. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες αλλά αν παρουσιαστούμε καλά και εξαιρέσουμε το τελευταίο παιχνίδι που και πάλι αντιμετωπίσαμε τρομερές δυσκολίες, θα είμαστε αυτοί που πρέπει και θα κερδίσουμε».

Για το αν ο τίτλος είναι κούρσα για δυο

«Δε νομίζω, η ΑΕΚ είναι κοντά έχει ένα ματς λιγότερο από τον Ολυμπιακό και ένα περισσότερο από εμάς, μπορεί να διεκδικήσει κάτι. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δε λες ποτέ και περιμένεις τα πάντα, αυτή είναι και η ομορφιά άλλωστε».

Για τον αν τον ενόχλησαν τα διάφορα δημοσιεύματα

«Τα διαβάζω, δεν θα πως ψέματα ότι δεν τα διαβάζω, αλλά ειλικρινά, πέρα από κάποια πρωτοσέλιδα δεν έχω δει τίποτα για μένα. Αν ξέρατε και την αλήθεια θα ξέρατε ότι δεν με έχει επηρεάσει καθόλου».

Για την αστάθεια της διοίκησης και για το αν έχουν επηρεάσει τους παίκτες όσα συμβαίνουν

«Μέχρι στιγμής δε νομίζω πως μας έχει επηρεάσει αυτό το πράγμα. Περιμένουμε και εμείς να βρεθεί μια λύση έτσι ώστε να βοηθήσει παραπάνω την ομάδα στους γενικούς στόχους της αλλά γενικά δε νομίζω ότι μας έχει επηρεάσει. Αλλά το σημαντικό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι που είναι στο τιμόνι της ομάδας είναι πολύ κοντά και μας λένε συνέχεια την αλήθεια. Αυτό το εκτιμάμε και εμείς και για αυτό πιστεύω πως δεν υπάρχει δημιουργηθεί το παραμικρό».

Για το αν η Εθνική και το Euro 2012 αποτελούν προσωπικό του στόχο

«Εννοείται, νομίζω ότι θα ήμουν κοντά αν δεν είχα το τραυματισμό γιατί άρχιζε μια χρονιά στην οποία ξεκινούσα βασικός στην ομάδα  και είχε τελειώσει η προηγούμενη χρονιά, όντας βασικός στέλεχος. Στο μυαλό μου υπάρχει, δε θέλω όμως να ονειροβατώ γιατί ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο και τα παιχνίδια είναι λίγα και η ομάδα πάει καλά με τους ποδοσφαιριστές που έχει άρα είναι δύσκολο να χωθείς στην ενδεκάδα. Εγώ θα τα προσπαθήσω και τα δυο, δεν έχω μάθει ποτέ να τα παρατάω και πιστεύω ότι αν παίξω και παρουσιαστώ αυτός που πρέπει τότε θα είμαι εκεί. Αλλά όπως είπα δε μου αρέσει να ονειροβατώ και νομίζω ότι είναι δύσκολο».



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved