Γκράθια: «Έχουμε καλή αγωνιστική συμπεριφορά»

Γκράθια: «Έχουμε καλή αγωνιστική συμπεριφορά»

Ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα που δείχνουν οι παίκτες του στους αγώνες, εμφανίστηκε ο Χάβι Γκράθια.

Ο Ισπανός τεχνικός ηγέτης της Κέρκυρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM» τόνισε πως στα θετικά για την ομάδα του είναι η αγωνιστική συμπεριφορά και ο χαρακτήρας των ποδοσφαιριστών, ενώ υποστήριξε πως στο τέλος οι «Φαίακες» παραχώρησαν έδαφος από φόβο απώλειας της νίκης.

Αναλυτικά, ο Χάβι Γκράθια, μίλησε για:

Το κατά πόσο έχει «μάθει» την ομάδα του: «Σιγά σιγά μαθαίνω την ομάδα όλο και καλύτερα. Ο Άρης μας πίεσε αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η ομάδα πήρε αυτό που ήθελε και θα την βοηθήσει ψυχολογικά για τη συνέχεια».

Το τι τον προβληματίζει από την Κέρκυρα: «Έχουμε αδυναμίες για αυτό είμαστε εδώ. Είμαστε χαμηλά και για αυτό θα δουλέψουμε στην συνέχεια».

Το γεγονός πως οι «Φαίακες» έδωσαν… μέτρα στα τελευταία λεπτά: «Δεν ήταν πρόθεσή μας να δώσουμε χώρο τον Άρη. Είναι λογικό γιατί εμφανίστηκε στους παίκτες ο φόβος απώλειας της νίκης. Έγινε μέσα στο παιχνίδι. Κοιτάξαμε κυρίως να παίξουμε με αντεπιθέσεις στα τελευταία λεπτά».

Το αν αναλύει τη βαθμολογία: «Τον πίνακα προτιμώ να τον κοιτάω στο τέλος του αγώνα. Εγώ προσπαθώ να κοιτάω τους αντιπάλους, να τους αναλύω και βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά».

Το γεγονός πως η Κέρκυρα έχει δύο εξ’ αναβολής αναμετρήσεις: «Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει αυτό. Οι ομάδες που είναι κοντά σε μας έχουν κι αυτές λίγα παιχνίδια. Στα τέλη του Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου θα πρέπει να παρουσιαστούμε δυνατοί».

Το αν η Κέρκυρα θα κάνει μεταγραφές: «Η καλύτερη μεταγραφή είμαι εγώ που θα βοηθήσω την ομάδα (γέλια). Θα γίνουν μεταγραφές με παίκτες που θα μπορέσουν να βοηθήσουν άμεσα την Κέρκυρα».

Τη… γεύση που του έχει αφήσει η ομάδα στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος: «Όταν αναλάβαμε εμείς την ομάδα, είχαμε μόλις δύο βαθμούς και ένα δύσκολο πρόγραμμα, αντιμετωπίζοντας πολλές ομάδες που βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία. Αυτό που μου αρέσει στην ομάδα είναι η αγωνιστική συμπεριφορά και ο χαρακτήρας που έχουν οι παίκτες».

«Μας θεωρούσαν… νεκρούς»

Αργότερα, ο Χάβι Γκράθια μίλησε και στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣπορ FM», υποστηρίζοντας πως η νίκη επί του Άρη θα δώσει την κατάλληλη ψυχολογία στους «Φαίακες» για τη συνέχεια.

Αναλυτικά, ο Ισπανός προπονητής μίλησε:

Για τις διαφορές μεταξύ του Ολυμπιακού Βόλου και της Κέρκυρας: «Οι συνθήκες είναι διαφορετικές στην Κέρκυρα, σε σχέση με τον Ολυμπιακό Βόλου. Εκεί (σ.σ. στον Βόλο) προετοιμάζαμε την ομάδα για το πρωτάθλημα αλλά και για την Ευρώπη. Τώρα, ήρθα σε μία ομάδα, η οποία ήταν σε δύσκολη κατάσταση. Δουλεύουμε καθημερινά για να βελτιωθούμε και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες μου και τον τρόπο που δουλεύουν. Πιστεύω πως σιγά-σιγά θα έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Για τη συνέχεια της Κέρκυρας: «Το πιο σημαντικό είναι ότι βιώσαμε τις δύσκολες καταστάσεις. Μας θεωρούσαν «νεκρούς», λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων. Αλλά με τη νίκη αυτή (σ.σ. κόντρα στον Άρη) και με άλλα θετικά αποτελέσματα αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση. Το ό,τι βιώσαμε μία δύσκολη κατάσταση με τα τόσα άσχημα αποτελέσματα, μας βοηθά. Μπορεί ομάδες που βρίσκονται σε καλύτερη θέση από εμάς τη δεδομένη στιγμή, να έρθουν στη δική μας».

Για τον αγώνα που έπεται με τον Παναθηναϊκό: «Εμείς αυτή τη στιγμή δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε βαθμούς, γι’ αυτό σε κάθε παιχνίδι δίνουμε ό,τι μπορούμε. Είναι πολύ καλή ομάδα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δεν έχει χάσει βαθμούς στην έδρα του. Αλλά εμείς πρέπει να παλέψουμε για το θετικό αποτέλεσμα. Δεν έχουμε περιθώριο να αφήνουμε τίποτα».

Για τις μεταγραφές: «Εκτός από τον Μαρτίν, έχουμε τον Ηλιάδη που προπονείται μαζί μας και μας βοηθά. Έχω μιλήσει με τη διοίκηση και πιστεύω πως υπάρχουν περιθώρια ενίσχυσης. Περιμένω τι θα γίνει αυτό το μήνα».

Για τα θετικά και τα αρνητικά του ελληνικού πρωταθλήματος: «Η υποδοχή του κόσμου, τόσο στο Βόλο όσο και στην Κέρκυρα είναι κάτι που κρατάω. Είμαι ευτυχισμένος που δουλεύω εδώ σε μία δύσκολη εποχή για την Ελλάδα αλλά και την Ισπανία. Το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι καλό και ανταγωνιστικό και δεν πιστεύω πως υπάρχει κάτι που να μη μου αρέσει».



Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved