Φερέιρα: «Έπρεπε να ξέρει τους κανόνες ο διαιτητής»

Φερέιρα: «Έπρεπε να ξέρει τους κανόνες ο διαιτητής»

Έξαλλος με τη διαιτησία του Βοσκάκη ήταν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, καθώς θεωρεί πως επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό.

Ο Πορτογάλος προπονητής στάθηκε στις αποφάσεις του Μιχάλη Βοσκάκη καθώς όπως τόνισε επηρέασαν το αποτέλεσμα, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη φιλοξενία και την απόδοση του Παναιτωλικού. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ισχυρίστηκε επίσης πως η ομάδα του θα μπορούσε να έχει πάρει κάτι καλύτερο στο Αγρίνιο, ωστόσο περιέργως ο Παναθηναϊκός δεν είχε ίδια αντιμετώπιση με τον αντίπαλο από τον Ρεθυμνιώτη διαιτητή.

«Καλή χρονιά σε όλους (σ.σ. το είπε στα ελληνικά). Ο Παναθηναϊκός έχασε δύο βαθμούς από τον Παναιτωλικό. Είναι ένα ωραίο γήπεδο, απέναντι σε μία ομάδα καλή, έμπειρη, επιθετική και αυτό συμβαίνει στο πρωτάθλημα. Όταν μία ομάδα διεκδικεί τον τίτλο, βρίσκει δυσκολίες. Βεβαίως σε τέτοιου είδους αγώνες πρέπει να υπάρχει κάποιος ο οποίος πρέπει να ξέρει να διαιτητεύει το ματς, εφαρμόζοντας σωστά τους κανονισμούς», είπε αρχικά ο 65χρονος προπονητής.

Στη συνέχεια, δήλωσε: «Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να κάνουν τη δουλειά τους. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε για τη νίκη, τους τρεις πόντους. Ο αντίπαλος μας έπαιξε με τα όπλα του, με ότι είχε στη διάθεση του, με βάση τη δυναμικότητα του. Ο άρχων του ματς δεν ήταν καλός, οι αποφάσεις του επηρέασαν το αποτέλεσμα και το σκορ είχε να κάνει με τις αποφάσεις του».

Ο Φερέιρα στάθηκε ακόμα περισσότερο στη διαιτησία, λέγοντας: «Επίσης να πω ότι δεν είναι δυνατόν η ομάδα μου να δέχεται τόσα σκληρά μαρκαρίσμαρα, ο διαιτητής να μας επιτρέπει να μας παίζουν τόσο σκληρά και στο τέλος οι ποδοσφαιριστές μου να δέχονται τις κάρτες. Είχαμε παίξει 8 ματς στο πρωτάθλημα συν ένα αγώνα για το Κύπελλο και η αλήθεια είναι πως μέσα μας πιστεύαμε ότι τα πράγματα θα άλλαζαν. Θα περιμένω να δω τι βαθμός θα δοθεί στο συγκεκριμένο διαιτητή για αυτό το παιχνίδι. Με τον ίδιο τρόπο που εμείς τιμωρούμαστε όταν δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, να τιμωρείται και ο διαιτητής. Για να κλείσει το θέμα, μετά από την εμπειρία που έχω από πέρυσι, φέτος και τους πολλούς αγώνες που έχω δώσει εδώ, κανένας δεν πρόκειται να με εξαπατήσει».

Ο Πορτογάλος είπε ακόμα ότι: «Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να προστατεύονται από την εφαρμογή των κανονισμών. Για αυτό το λόγο, λέω ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός απέναντι στους ποδοσφαιριστές. αν θέλουμε να έχουμε καλούς αγώνες, οι διαιτητές πρέπει να προστατεύουν το παιχνίδι. Για να μην πω ότι πρέπει να υπάρχει προσοχή σε ορισμένους ποδοσφαιριστές. Τώρα αρχίζω να κατανοώ γιατί οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είναι αγανακτισμένοι με ορισμένα θέματα που έχουν να κάνουν με τη δομή του πρωταθλήματος».

Σε ερώτηση για το αν οι αποφάσεις του Βοσκάκη έκριναν το παιχνίδι, είπε: «Υπάρχουν πολλοί αγώνες και πολλές καταστάσεις. Εγώ δεν ήρθα τώρα στην Ελλάδα. Έχω δει πολλούς αγώνες. Δεν λέω αν ο διαιτητής ήταν κακός ή όχι, αλλά όπως σφυρίζει, δεν αναπτύσσεται το ποδόσφαιρο».

Ενώ για το αν τον ικανοποίησε η απόδοση του Παναθηναϊκού, σχολίασε: «Δεν με ικανοποίησε. Σε μερικές περιπτώσεις καθόλου. Σε άλλες στιγμές, έκανε το καλύτερο που μπορούσε με βάση τις δυνατότητες της. Έρχομαι εδώ για να υπερασπιστώ το ποδόσφαιρο. Εγώ αναφέρομαι πως όταν υπάρχει μία ομάδα. Είπα ότι η διαιτητική τριάδα δεν υπερασπίζεται το ποδόσφαιρο, όπως εγώ. Ακόμα και αν φύγω από τη χώρα, τα ίδια θα λέω».

Ο Φερέιρα ρωτήθηκε για το αν αδικεί τον Παναιτωλικό αναφερόμενος στη διαιτησία για να απαντήσει: «Δύο ομάδες έπαιξαν, η μία ήταν ο Παναθηναϊκός με τα γνωστά προβλήματα, που έκανε ένα ματς που θα μπορούσε να το είχε νικήσει, από την άλλη είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα καλή, επιθετική, με δυνατότητες. Αλλά υπάρχει και μία τρίτη ομάδα, η οποία δεν έδωσε τα εχέγγυα για να παιχτεί ο αγώνας όπως έπρεπε. Πάντα έχω μεγάλο σεβασμό για τους αντιπάλους. Εγώ δεν μιλάω σε δημοσιογράφους οι οποίοι δεν γνωρίζουν την ιστορία του πρωταθλήματος. Ήσασταν στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και το αναφέρατε. Φανταστείτε το ματς να γινόταν όπως σας λέω. Θα είχαμε εξαιρετικό θέαμα. Πρέπει να υπερασπίζονται οι ποδοσφαιριστές. Πρέπει να ξεχωρίζουμε τα σκληρά μαρκαρίσματα και τις κίτρινες κάρτες. Εγώ είμαι εδώ για να πω την άποψη μου και αυτό κάνω. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει κάτι σημαντικό. Είπατε ότι σήμερα έγινε ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Εγώ συμπληρώνω ότι εάν υπάρχει καλό διαιτητικό τρίο, πόσο καλό θα ήταν το παιχνίδι. Έχω κουραστεί να βλέπω τον Παναθηναϊκό να πλήττεται. Να μην υπάρχει σεβασμός απέναντι μας. Εγώ δεν υπερασπίζομαι τους ποδοσφαιριστές μου. Δεν λέω ότι μας αδικεί η διαιτησία. Διότι αν έλεγα στους ποδοσφαιριστές μου ότι ο διαιτητής φταίει για όλα, αυτοί θα έβρισκαν δικαιολογία. Δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Αφού δεν γίνεται κατανοητό το μήνυμα που θέλω να περάσω, ξεκαθαρίζω ότι αυτή είναι η άποψη μου. Είδαμε άλλο αγώνα, όπως φαίνεται».

Για το αν σφυρίζονται παντού όλα τα φάουλ, είπε: «Όταν γίνονται φάουλ, ο διαιτητής σφυρίζει το φάουλ. Αυτό γίνεται παντού. Στην Κίνα, στην Αγγλία, παντού».

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δέχθηκε ξανά ερώτηση για το αν ο Βοσκάκης έκρινε το ματς και είπε: «Όχι. Εγώ δεν λέω ότι για τη σημερινή ισοπαλία φταίει ο διαιτητής. Απλά μπορείς να ξέρεις εάν ο διαιτητής σφύριξε σωστά. Τον είδατε και μπορείτε να καταλάβετε τι εννοώ».

Τέλος, για το ποια ήταν τα λάθη της διαιτησίας, σχολίασε: «Θα σας πω τη γνώμη μου και εσείς ακούστε τη. Είχα και συνεχίζω να έχω μεγάλο σεβασμό για τους δημοσιογράφους. Σας σέβομαι πολύ. Εγώ είπα ότι είχα να πω και εσείς ερμηνεύστε το όπως πιστεύετε».



Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved