Στο +6 ο Ολυμπιακός με ιδρώτα και Μαρκάνο (photos+videos)

Στο +6 ο Ολυμπιακός με ιδρώτα και Μαρκάνο (photos+videos)

Έξι βαθμούς από τον συνδιεκδικητή του τίτλου, Παναθηναϊκό, απομακρύνθηκε ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη του επί του Ατρόμητου (1-0), στο πρώτο του παιχνίδι για το νέο έτος και τελευταίο αντίστοιχο του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

{textlink02}

 

Οι «ερυθρόλευκοι» κατακτούν, έστω και θεωρητικά, τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα και εφόσον, φυσικά, «στραβοπατήσει» ο Παναθηναϊκός σε τουλάχιστον ένα από τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια του πρώτου γύρου. Σε διαφορετική περίπτωση οι δύο ομάδες θα μοιραστούν τον άτυπο τίτλο του... μισού πρωταθλητή (αφού δεν προσμετράει ο συντελεστής τερμάτων).

Σε ότι αφορά στον αγώνα, ο Ολυμπιακός μόνο εύκολο βράδυ δεν είχε, όπως πολλοί θα πίστευαν πριν τον αγώνα, στο Φάληρο κόντρα στον μαχητικό, Ατρόμητο. Παρά το γεγονός ότι είχε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης τον έλεγχο, το γκολ του Μαρκάνο ήταν αυτό που έκρινε τον αγώνα.


Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή...

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, κυνηγώντας από την πρώτη στιγμή το γκολ που θα τον έβαζε μπροστά στο σκορ. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι το 20’ οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν δύο κλασικές ευκαιρίες (11’ και 17’), με πρωταγωνιστή τον Τζεμπούρ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς πέρασε, σε αμφότερες περιπτώσεις, μόλις άουτ.

Την ίδια ώρα οι παίκτες του Ατρόμητου αναλώθηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου, με σκοπό να «παγώσουν» τον ρυθμό των ποδοσφαιριστών του Ερνέστο Βαλβέρδε και στη συνέχεια να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κάποια αντεπίθεση.

Όπως και να έχει, ο Μέγιερι δεν χρειάστηκε ν’ ακουμπήσει την μπάλα σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, σε αντίθεση με τον Ιτάνζ, ο οποίος, αξίζει να σημειωθεί, ότι είχε την πολύτιμη βοήθεια των Τόμας και Ζουέλα. Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί της ομάδας του Ατρόμητου τα πήγαν εξαιρετικά στο πρώτο μέρος και βοήθησαν σημαντικά στην αμυντική λειτουργία των «κυανόλευκων» και φυσικά στο να μην δεχθούν γκολ.

Οι «ερυθρόλευκοι» τελείωσαν το πρώτο μέρος με πέντε τελικές προσπάθειες (δυο εκ των οποίων προς την εστία), ενώ οι φιλοξενούμενοι, όπως προαναφέραμε, με καμία...
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Στη θέση του Μοντέστο πήρε ο Μακούν, προφανώς σε μια προσπάθεια του Ερνέστο Βαλβέρδε να βοηθήσει τους γηπεδούχους στο κομμάτι της ανάπτυξης, έτσι ώστε ο Τζεμπούρ να πάρει περισσότερες κάθετες πάσες.

Παρ’ όλα αυτά ο Ατρόμητος ήταν αυτός που πάτησε πρώτος στην αντίπαλη περιοχή και πιο συγκεκριμένα στο 51’, αλλά ο Μέγιερι είπε «όχι» στο σουτ του Νάστου. Ο Ολυμπιακός απάντησε στην επόμενη, κιόλας, φάση (53’) με γκολ του Μαρκάνο. Ο αμυντικός των «ερυθρολεύκων», με μια... περίεργη κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Φετφατζίδη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του, ανήμπορου ν’ αντιδράσει, Ιτάνζ (1-0).

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 63’, αλλά ο Μέγιερι και πάλι κράτησε το μηδέν παθητικό για την εστία του.
Στη συνέχεια ο αγώνας απέκτησε μια άγρια ομορφιά, αφού ο Ατρόμητος βγήκε αρκετές φορές από τα καρέ του για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να παίζεται πάνω-κάτω, αφού και ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, δεν κάθισε με... σταυρωμένα τα χέρια.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, όταν τα συστήματα και οι διατάξεις (ο Παπαδόπουλος αγωνίστηκε ως δεξί μπακ, μετά την είσοδο του Μέλμπεργκ στη θέση του Μιραλάς) είχαν πάει... περίπατο, οι σκληρές μονομαχίες μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των φιλάθλων, αφού δεν δημιουργήθηκε κάποια, άξια αναφοράς, φάση...

Δείτε το γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/OSFP_ATROMITOS_GOAL_040112{/akamai}

Θυμηθείτε το pregame και την εξέλιξη του αγώνα πατώντας εδώ

Στο +6 ο Ολυμπιακός με ιδρώτα και Μαρκάνο (photos+videos)



ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved