Εργοτέλης σαν… Ψηλορείτης

Εργοτέλης σαν… Ψηλορείτης

Η νίκη που σημείωσε ο Εργοτέλης επί της Καβάλας με σκορ 2-1, τον έβαλε σε τροχιά… Ευρώπης.

Η ομάδα του Ηρακλείου, με τους τρεις βαθμούς που κατέκτησε έφτασε τους 31 βαθμούς, πιάνοντας στην 5η θέση τους «αργοναύτες» και πλέον μπορεί να κάνει όνειρα για την συμμετοχή της στα πλέι οφ!   

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, ο Εργοτέλης στο πρώτο ημίχρονο, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολευόταν να εκδηλώσει επιθέσεις, αφού η Καβάλα τον πίεζε ψηλά.
Από την άλλη πλευρά, οι «αργοναύτες», είχαν σε πολύ καλή μέρα τον Αμπντούν και έβγαιναν στην αντεπίθεση όποτε τους δινόταν η ευκαιρία.

Το γεγονός άλλωστε ότι τα μαρκαρίσματά τους, ξεκινούσαν από τον χώρο της μεσαίας γραμμής, είχαν λιγότερα μέτρα να διανύσουν για να φτάσουν στην εστία του Δασκαλάκη.

Οι γηπεδούχοι, προσπάθησαν να μετουσιώσουν την ελαφρά υπεροχή τους σε γκολ, σε δύο περιπτώσεις.
Στο 16΄ ο Βερπακόφσκις επιχείρησε ψηλοκρεμαστό σουτ, υποχρεώνοντας τον Γκαλίνοβιτς να αποκρούσει εντυπωσιακά, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Ρομάνο εκτέλεσε κόρνερ και ο Βερπακόφσκις με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε την μπάλα άουτ.

Το γκολ του Ονουάτσι στο 29΄, μπέρδεψε τα πράγματα, σχετικά με την εικόνα που είχαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο.
Το προβάδισμα που απέκτησαν οι «φιλοξενούμενοι», ήταν προϊόν μιας ενδεχομένως λανθασμένης απόφασης του διαιτητή αλλά ίσως και του άγραφου νόμου του ποδοσφαίρου.

Για να γίνουμε πιο σαφείς, στο 29΄ ο Πετκάκης φαίνεται να ανατρέπει τον Βερπακόφσκις, χωρίς   ο διαιτητής Θάνος να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών και στη συνέχεια της φάσης, ο Ονουάτσι πέτυχε το 0-1, τιμωρώντας τους γηπεδούχους, για τις δύο χαμένες τους ευκαιρίες.

Η… τάξη αποκαταστάθηκε ωστόσο ένα λεπτό πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου, όταν ο Βίσιο έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Ρομάνο σήκωσε την μπάλα, και ο Μπέτο με κεφαλιά, ισοφάρισε σε 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Καβάλα προσπάθησε να ρίξει τον ρυθμό προκειμένου να ελέγξει καλύτερα το παιχνίδι, κάτι που κατάφερε μέχρι το 57΄.
Στο συγκεκριμένο λεπτό, μπήκε στον αγώνα, ο Λεάλ, ο οποίος μεταμόρφωσε την ομάδα του, έχοντας μεγάλη συμβολή στην τελική της επικράτηση.

Οι Κρητικοί, από εκείνο το σημείο και μετά εκδήλωναν επιθέσεις κατά κύματα, απειλώντας σχεδόν σε κάθε φάση την εστία του Γκαλίνοβιτς.
Στο 48΄ Ο Ρομάνο μόνος προ του Γκαλίνοβιτς έκανε το σουτ, το οποίο εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας των «αργοναυτών».

Στο 71΄ο Λεάλ κέρδισε το πέναλτι από τον Σιόντη, ο οποίος κακώς δεν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με το οποίο ο Εργοτέλης, πέτυχε το 2-1, σκορ που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έχασαν δύο ακόμη καλές ευκαιρίες στο 78΄με τον Μπούντιμιρ και στο 82΄με τον Ρομάνο, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να σκοράρουν.
Η αποβολή του Τόμασιτς στο 90΄, έδωσε την χαριστική βολή στην Καβάλα, η οποία στα λεπτά των καθυστερήσεων δεν μπόρεσε να αντιδράσει και να «κλέψει» τον  βαθμό.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Νίκος Γυρνάς

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης,εδώ.



Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved